Hitit’in bütçesini % 200 artırma girişimi

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi’nin 2013-2014 Akademik Yılı açılışında yaptığı konuşmada...

07 Ekim 2013 Pazartesi 13:12
 Hitit’in bütçesini % 200 artırma girişimi


AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi’nin 2013-2014 Akademik Yılı açılışında yaptığı konuşmada, “Hitit Üniversitesi’nin yatırım bütçesini yüzde 200 oranında artırmak için çaba gösteriyoruz.” Dedi.

Üniversitelerin inançların ve düşüncelerin özgürce ifade edilebildiği bir ‘demokrasi havzası’ olarak gördüğünü belirten Bağcı, bu nedenle üniversitenin temel hak ve özgürlüklerin, demokrasinin, barışın, farklı olma, düşünme, hissetme ve ifade etmenin, bilimin ve teknolojinin merkezi olduğunu ve olması gerektiğini belirterek, görüşlerini şöyle dile getirdi;“Üniversite, bu değerleri koruma, yaşatma, besleme ve öğretmenin çatısı vazifesini layıkıyla da yerine getirmelidir. Üniversite aynı zamanda hak ve özgürlüklerin barış içinde yaşamasını sağlayacak en önemli ve hayati mekanizmadır.

Irk, din, mezhep bağlamında hızlanan ayrışmalar yerine kardeşliği ve birlikte yaşamı korumak tesis etmek zorundayız. Üniversitelerimiz, nefret söylemi yerine sevgiyi, kardeşliği ve barışı önceleyen bir yapı olmak durumundadır. Üniversitelerimizin temel dinamiklerinden birisi de, ‘farklı olma hakkına’ saygı ve bunun yaşanmasını temin ve tesis etmektir.

Bizler ülkemizin hızlı ve istikrarlı bir şekilde kalkınması ve kalkınmanın nimetlerinin toplumun tüm kesimlerine adil bir şekilde yansıması için büyük bir heyecanla ve kararlılıkla çalışıyoruz. Amacımız daha güçlü, müreffeh ve özgür bir Türkiye’yi inşa etmektir. Odağında birlik ve kardeşlik olan bir medeniyetin mirasçısı ve taşıyıcısı bir millet olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız. Köklü tarih ve medeniyetimizi insanlığın evrensel birikimi ile harmanlayarak, bölgemizde ve dünyada ‘barış ve istikrara aktif katkı sağlayan’ bir ülke olmak için çabalıyoruz. Milletimizin bütün sorunlarının özgürce görüşülüp, çözüm önerilerinin ortaya konulduğu, Milli İradenin yegane temsilcisinin TBMM olduğu asla unutulmamalıdır. TBMM dışında güç ve irade ortaya koymaya çalışanlara asla pirim verilmemelidir. Nüfusumuzun tamamına eşit, kolay ulaşılabilir ve kaliteli hizmeti hedef alan bir anlayışla her birimiz çalışmak zorundayız.

İnsanı odak alan Hükümetimiz, gençlerimizin hem aile içerisinde ve yaşadıkları çevrede; hem de üniversitede ve sosyal mekanlarda iyi yetişmeleri için adımlar atmalı, bu adımları atarken de katılımcı bir anlayışla gençlerin düşünce ve önerilerine önem verilmelidir. Okullar ve üniversiteler gençlerin kendi fikirleri ve projelerini hayata geçirebilecekleri ortamı ve merkezleri oluşturmak zorundadır. Buna önem vermeliyiz.  Okul ve üniversitede her şey tahta ve kitap değildir ve olmamalıdır. Bu amaçla ilçe ve illerde gençlik merkezleri, üniversitelerde kulüpler ve topluluklar bireyin sosyalleşmesinde ve potansiyellerinin harekete geçirilmesinde son derece önemli işlevlere sahiptir. Bilgi çağının gerektirdiği donanımlara sahip, özgüveni yüksek, araştırmacı, analitik düşünceye sahip bir neslin yetiştirilmesi, gelecekteki ekonomik ve beşeri kalkınmamızın lokomotifi olacaktır. Ayrıca verimliliği artırmanın ve rekabet üstünlüğünü sürdürmenin şartı bilim, teknoloji ve yenilik politikalarına öncelik vermekten geçer. Hükümetimiz araştırma-geliştirme ve inovasyon faaliyetlerine sağlanan desteği artırmış, halen GSYH’nın yaklaşık %1’ine ulaşmıştır. 2023 hedefimiz bu destekleri %2’ye ulaştırmaktır. “


“HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELER LİGİNDE YÜKSELİŞTEDİR.”

Hitit üniversitemiz kuruluşunun 7. Yılında üniversiteler liginde yükselişine devam ettiğini açıklayan Bağcı, “ Bir taraftan kurumsallaşma ve yapılaşmasını sürdürürken diğer taraftan eğitim-istihdam ilişkisine önem veren politikalar ve uygulamalar ortaya koymakta, kentin gelişme, büyüme potansiyellerine katkı sunma ve ihtiyaçlara çözüm üretme çabası içine girmiştir. Bu misyonu ve vizyonu itibariyle Çorum’un beklentilerine karşılık veren bir kulvara girmiştir. Üniversite algısı Çorum’umuzda pozitiftir. Beklenti son derece yüksektir ve Hitit Üniversitesi kadrolarının bu beklentiyi karşılayacağına dair inanç ve güven de oldukça yüksektir.” Diye konuştu.


“2014 yılı Hitit Üniversitesi için bir sıçrama ve atılım yılı olacaktır”

İktidar ve siyaset kurumu olarak Hitit Üniversitesi’nin hem Çorum’un beklentilerini karşılama, hem de strateji planlarında ortaya koydukları hedeflere kısa sürede ulaşma konusunda her türlü desteği vermeye de devam edeceklerini belirten Bağcı, “Hitit üniversitesi 2 kampüslü bir yapı olarak artık kabul görmüştür. İnşallah Kuzey kampüsünü çok kısa sürede inşa edecek, Güney kampüsünde ise 2014 itibariyle yapılaşmaya hazır bir noktaya geleceğiz. 2014 yılı Hitit Üniversitesi için bir sıçrama ve atılım yılı olacaktır. Bu amaçla bütçesinin % 200 artırılması için büyük bir gayret içindeyiz.”




Son Güncelleme: 07.10.2013 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.