Hızlı treni bizzat takip ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Abide Meydanı'nda konuştu.

12 Şubat 2019 Salı 15:14
Hızlı treni bizzat takip ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu’daki mitinginin ardından Çorum’a geldi. Abide Meydanı'nda yaptığı konuşmada Erdoğan, Çorum'un hızlı tren talibini çok iyi bildiğini, bu yatırım bizzat takip ettiğini belirtirken, Çorum'un müstakil havaalanı arzusuna dair hiçbir  şey söylemedi. Erdoğan sadece "Çorum-Merzifon havalanı yolunun 5 km.si tamamlandı. Kamulaştırma sıkıntılarından dolayı proje uzadı. Son 7 km. yolunu 2019 bitmeden sizlerin hizmetine sunacağız" diye konuştu. Erdoğan hızlı trenle ilgili olarak da,  "Çorum’un hızlı tren için gün saydığını çok iyi biliyorum. Bu meseleyi bizzat takip ediyorum. Bu hayalini gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız. Projemizi 3 kesim halinde edüt proje çalışmalarına devam ediliyor. Çorum hızlı tren konforuyla yolculuk yapacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan miting kürsüsünde ‘Nereden Nereye Geldi Türkiye’ sözleriyle partisinin şarkısına eşlik etti.

Konuşmasına "Dudaklarından bal akan, görenleri kendine hayran bırakan Çorum’u, tüm Çorumlu kardeşlerimi selamlıyorum." sözleri ile başlayan Erdoğan şöyle devam etti:

BİZ DE SİZİ ÖZLEDİK

Çorumlu kardeşlerimle hasret gidermekten büyük bahtiyarlık duyuyorum. Çorumlu kardeşlerimiz bizi nasıl göresiyorsa biz de Çorumlu kardeşlerimizi öyle özlüyoruz. Çorum’a olan şükran borcumu ödemek istiyorum. Yüzde 64,6 gibi Türkiye oylamasının üzerinde bir ortalama ile tekrar cumhurbaşkanı seçtiğiniz için teşekkür ediyorum, Yüzde 52 AK Parti, yüzde 66 cumhur ittifakı diyerek milli iradenin şehri olduğunu göstermiştir.

ÇORUM’DAN ZAFER İSTİYORUZ

Bu seçimlerden de AK Parti ve cumhur ittifakı olarak tarihi bir zaferle çıkmak istiyoruz. Çorum’un 31 Mart’ta da yine sandıkları patlatmasını, bir zafer yazmasını istiyoruz. Çorum, milli iradeye sahip çıkıyor muyuz, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi ve gönül işi diyor muyuz, gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz, merkez ve ilçelerimizde milletin partisi AK Parti’ye mührü vuruyor muyuz?

ÇORUMLU ERDOĞAN’I İYİ BİLİR

Çorum Erdoğan’ı çok iyi bilir, çok iyi tanır. 40 yıldır siyasetin içindeyiz. Eserlerimizde, samimiyetimizde, verdiğimiz mücadelelerle sizlerin huzurundayız. 40 yıldır gece gündüz Türkiye’yi ayağa kaldırmak için koşturuyoruz. Siyasi hayatımız boyuncu hiçbir zaman şehirlerimize seçim dönemlerinde yolu düşenlerden olmadık. CHP’nin başındaki zat gibi ufukta seçim sandığını görünce Çorum’u hatırlayanlardan olmadık. Her fırsatta Çorum’a geldik. Sizlerle dertleştik. Hasbihal ettik. Devletimizin buraya yaptığı yatırımları, projeleri, eksiklikleri, aksaklıkları bizzat yerinde denetledik. Samsun’a, Kırklareli’ye hizmet ettiğimiz kadar Çorum, Sivas ve Yozgat’ı da kalkıldırmaya çalıştık. Buharaevler’e, Mimar Sinan’a, Gülabibey’e, Karakeçili’ye hizmet ederken Milönüdeki, Bahabey’deki canları da ihmal etmedik. Bizim için 81 vilayetimizin ve her bir mahallemizin tamamı, her ferde aynıdır. Aynı hizmete layıktır. Zira biz AK Partiyiz. Yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Bizim farkımız bu. Bizim siyasi geleneğimizde adalet, dayanışma vardır.

17 yıldır Çorum kalkışsın, gelişsin diye gayret gösteriyoruz. 17 yılda ülkemizin geldiği yer ortada. Şehirlerimizin geldiği yer ortada. Elbette bizim de eksiğimiz, noksanımız olmuştur. Kimi odakları aşamadığımız, bürokrasiye takıldığımız olmuştur. Ancak samimiyetimize benim Çorumlu kardeşlerim şahittir. Burası yiğidin harman olduğu yerdir. Onlar bizi iyi tanır. 82 milyon şahit. Hepsinden önemlisi rakamlar şahit.

Seçim dönemleri siyasetçilerin hesaba çekildiği dönemlerdir. Karnelerin millete sunulduğu zamanlardır. Gelecek 5 sene için icazet istiyoruz.

ÇORUM’A 15.5 KATRİLYONLUK YATIRIM

Bugüne kadar Çorum’a 15.5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bizden önce gelenlerin böyle bir derdi oldu mu? Hitit Üniversitesi’ni ayağınıza getirdik.

20 bin seyirci kapasiteli Çorum Stadyumu’nun inşası devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar inşallah tamamlıyoruz. Çorumspor’dan da bu stadın hakkını vermesini istiyoruz. Çatak’ı kamp merkezi yapmayı arzu ediyoruz. Çorum’un nüfusu artıyor. Artık Çorum dışa insan vermiyor. TOKi eliyle 6286 konut projesini hayata geçirdik. Hıdırlık ve çevresinin eski halini bu meydandaki kardeşlerim çok iyi biliyor. Çorum’a ve Hıdırlık’ın manevi iklimine yakışmayan o çirkin görüntüleri ortadan kaldırdık. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarımıza, gazilerimize 1.5 katrilyon liralık kaynak aktardık.

Bizden önce Çorum’un en büyük sorunu sağlıktı. 13 hastaneden oluşan toplam 18 adet sağlık tesisi inşa ettik. Sağlık hizmetini Çorum’da üst seviyeye taşıdık.

Bölünmüş yol yaptık. Maliyeti yaklaşık 3 katrilyon olan 11 adet yol projemizin yapımı da sürüyor. Kırkdilim geçişini tünelleri ile birlikte önümüzdeki yıl sonuna doğru bitiriyoruz. Çorum-Merzifon havalanı yolunun 5 km.si tamamlandı. Kamulaştırma sıkıntılarından dolayı proje uzadı. Son 7 km. yolunu 2019 bitmeden sizlerin hizmetine sunacağız. Merzifon-Çorum ayrımı Mecitözü-Amasya-Turhal yolu ile Çorum-İskilip yolunu 2 yıla kadar bitiriyoruz.

Çorum’un hızlı tren için gün saydığını çok iyi biliyorum. Bu meseleyi bizzat takip ediyorum. Bu hayalini gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız. Projemizi 3 kesim halinde edüt proje çalışmalarına devam ediliyor. Çorum hızlı tren konforuyla yolculuk yapacak. Sanayi ve üretim vahası Çorum daha cazip hale gelecek.

11 baraj ve 3 gölet inşaat ettik.

Koçhisar inşa süresi hızlanacak. Tarım ve içmesuyu için önemini biliyoruz."

Konuşmasında Çorum'un turizm alanında daha da iyi bir noktaya gelmesi için gerekli desteği vereceklerini söyleyen Erdoğan, konuşmasında kenevir ekimine ayrıca yer verdi. Çoum'un bu alanda ana merkezlerden biri olacağını dile getiren Erdoğan, artık naylon poşet kullanılmayacağını vurguladı. Erdoğan AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın özellikle övdüğü konuşmasını 31 Mart seçimlerinde Çorumlular'dan destek isteyerek bitirdi.

Son Güncelleme: 13.02.2019 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2019-02-12 18:39:13

Hitit üniversitesi zaten vardı kimse ayağımıza getirmedi. Yapılan tüm çalışmaları bütün belediyecilik anlayışı olan partiler yapmak zorunda. Yıllardır aynı söz aynı laf. Desenize açıkça dava meselesi vardı üstünü kapatmaya geldik diye.

Avatar
Öz Çorumlu 2019-02-12 17:22:41

Hep aynı hikaye yazık bu memlekete uçağı havada görmeye devam

Avatar
İskilip 2019-02-12 17:50:26

Tosya İskilip haber YOK.
İskilip Çorum yolu 2 yıl İçinde bitecek müjdesini aldık

Avatar
Miting 2019-02-12 23:35:45

Ne yazık ki,Aşgın da seçilecek bir potansiyel yok.İç Anadolu da 8-9,toplamda 15 civarında AKP li belediye bu seçimler sonunda el değiştirip,MHP ye geçecek.Zorlama mitinge gelenlerin neredeyse yarısı çevre köylerden ve ilçelerden gelenlerdi.Coşku yoktu.Özellikle kent dışından gelenler kendilerini belli ettiler.Ellerinde bayraklar ile miting alanı dışında bolca gezdiler.

Avatar
Samet 2019-02-14 01:23:31

Havaalanı yok oy da yok...

banner165