Hizmet ve yatırımda yetersiz kaldığımız doğrudur

Elvan Yılmaz sordu, AK Parti Çorum Millitvekili Erol Kavuncu cevapladı

07 Nisan 2019 Pazar 23:34

ELVAN YILMAZ

Çorum sonucunun merakla beklendiği bir yerel seçimi geride bıraktı. Türkiye genelinde alınan sonuç, Çorum merkezine yansımadı. AK Parti eski oy oranını alamazsa da yine taş binaya hâkim olan taraf oldu.

Biz de rotamızı önce galip tarafın milletvekiline, Erol Kavuncu’ya çevirdik. Kendisini ‘5 soru 5 cevap’ söyleyişimize konuk ettik.

Gerçekleşen seçime dair ve Çorum kamuoyunun merak ettiği muğlâklıkları gidermeyi hedefleyerek sorulabilecek tüm soruları sorduk.

Reel gerçekliği arayarak panoramik  bir bakış açısıyla, sorduğumuz sorulara aldığımız cevaplar kadar yetindik. Sorduğumuz sorular ve aldığımız cevapların yeterliliğini en iyi hakem olan siz okuyucularımızı takdirine bırakıyoruz elbette.

Erol Kavuncu, 1963 yılında Çorum-Bayat-Saray Köyünde dünyaya geldi. İlköğretimini Bayat ve İskilip’te, ortaöğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1985 yılında mezun olduktan sonra, sırasıyla Kastamonu-Taşköprü İmam Hatip Lisesi, İzmir/Menemen Lisesi, İskilip İmam Hatip Lisesi, Çorum Fen Lisesi gibi eğitim kurumlarında öğretmen ve idareci olarak görev yaptı.

Kavuncu, 2012 yılında atandığı Çorum Kredi ve Yurtlar Kurumunda yurt müdürü olarak görev yapıyorken, 2016 yılında Çorum Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü olarak atandı. KYK İl Müdürlüğü görevinden 27. Dönem Milletvekilliği adaylığı için ayrılan Erol Kavuncu evli ve üç kız çocuğu babası.

Üç büyük ilçede belediyeyi kaybettiniz, Sungurlu’da netice alamadınız. Partinizin kayıplarından birisi sizin seçim bölgeniz, İskilip. Diğeri Oğuzhan Kaya’nın seçim bölgesi Osmancık. Bayat’ta az bir oy farkıyla kazandınız. Nerede yanlış yaptınız?

Zor bir soru. Bayat’ı 270 oy farkla aldık. Belediye Başkanı’nın üçüncü dönemi olmasına yüz eskimesine rağmen… Bu görüşe katılmıyorum. Bayat’ta tüm adayları arayıp tebrik ettim. Bayat seçimde tek vücut oldu. İl Genel Meclisi’nde üye kaybı yaşamayan tek ilçe. Bayat halkına teşekkür ediyorum. Türkiye yerel seçim sathına girdiğinden itibaren her şey şeffaf ve demokratik oldu. Adayları belirleyip birlik ve beraberlik içinde seçime gittik. Halkımız tercihini yaparak kararını verdi. Fakat nerede ne yaptığımızı (hata ve yanlışlar) hep beraber oturup konuşacağız.

EKSİĞİMİZİ KAPATMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Çorum’da iktidar temsilcilerinin kente yatırım ve hizmet kazandırılmasında yetersiz kaldığı, komşu illere göre haksızlık ve adaletsizlikler yaşadığı eleştirileri için ne diyeceksiniz?

Tamamen değil, kısmen katılıyorum. Sorunuzu temellendirirken halk arasında ve muhalefet Yozgat’ı örnek veriyor. Bu söylemlerle ilgili duygusal olarak bir bağ kuramıyorum. Rakip olacaksak Gaziantep, Kayseri ve Kocaeli var. Halkımızda Çorum’a haksızlık yapıldığı algısı varsa, biz de ilimizi bölgesinin parlayan yıldızı yapmak için çalışacağız. Çorum, 24 Haziran seçimleri dahil en büyük desteği vermiştir. Bizim görevimiz de en iyi hizmeti sunmaktır. Çorum’a yapılan her yatırım ülkeye daha fazla katma değerdir. Yük ve hızlı tren geldiğinde başta toprak sanayi sektörü olmak üzere sanayicilerin nakliye maliyetleri düşecek, rekabet şansları artacaktır. Çorum halihazırda zaten bu potansiyele sahiptir. Yük treni iş alemine büyük katkı sağlayacaktır. Çorum’un siyasetçilerinin hizmet ve yatırımda yetersiz kaldığı doğrudur. Önümüzdeki dönem ne eksiğimiz varsa kapatmaya çalışacağız.

AŞGIN ÖYLE BİR İŞ İÇİNE GİRMEZ

Halil İbrahim Aşgın’la uzun süre AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen STK’larda birlikte çalıştınız, şimdi siz vekil, o belediye başkanı oldu. Çorum’da bazı çevreler şunu soruyor: belediyeyi STK’lar mı yönetecek, veya belediye STK, dernek ve vakıflara kaynak desteği mi sağlayacak?

Hangi kurum ve kuruluş olursa olsun, STK’lara, birilerine kaynak aktarmak için illa o örgütlerden olması gerekmiyor. Yanlış yapmak için zihniyetin, inanç temellerinin bozuk olması gerekiyor. Halil İbrahim Aşgın Bey, STK kökenli değil de başkaca bir toplum katmanından gelseydi onlara mı kaynak sağlanacaktı? Sayın Aşgın sağlam bir karaktere, tüyü bitmedik yetimin hakkına sahip çıkan bir anlayışa sahiptir. Bütün bunlar muhalefetin ‘çamur at izin kalsın’ mantığıdır. Sayın Aşgın hem hakkaniyete hem de yasal çerçeveye dikkat edecektir. İdarenin yaptığı her iş ve işlem denetime tabidir. Kaldı ki Aşgın öyle bir iş ve davranış içine girmez, giremez.

AKAR ÇORUM’A GELECEK

Çorum ve Ankara bağlantılı koordinasyon toplantıları başlattınız? Şu anda ne durumda?

Yeni Türkiye, yeniden büyük Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonu temelinde yerli ve milli sanayi hamlesi başlattı. Türkiye tarım ülkesi. Turizm önemli bir gelir kaynağı. Çorum’un bölgesinin yıldızı olması için neler yapılabileceğini istişare ettik. Organize Sanayi Bölgesi’nin geliştirilmesi, sulanabilir tarım arazilerinin artırılması ve turizm için Çorum’daki paydaşlarla buluşup brifing aldık. Seçim sonrası Ankara’daki muhataplarla konuları masaya yatırıp Çorum’da çalıştaylar düzenleyeceğiz. Temel amaç, Çorum’un muhatapları meseleleri ne kadar önemsiyor, ne oranda dert etmiş, kanıksamış. Görüyorum ki, bu alt yapı var. Çorum’un potansiyelinin desteklenmesi için gerekli kararları alacağız.

Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar bir heyetle Çorum’a gelerek savunma sanayi konusunda neler yapılabileceğini değerlendirecek. Maliye ve Hazine Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati ile Çorum’da çalıştay düzenleyerek sektör temsilcilerini dinleyeceğiz. Tüm bunları milletvekili arkadaşlarımızla birlikte yapacağız.

UYUMSUZLUK OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Çorum AK Parti milletvekilleri arasında uyumsuzluk gözlemleniyor. Birinin ak dediğine diğerinin kara dediği izlenimi hâkim kamuoyunda. Bu yüzden Çorum alacağı yatırımları birlik olmadığından alamadığı düşünülüyor. Var mı böyle bir durum milletvekilleri arasında?

Olması mümkün değil. Hiçbirimiz milletvekilliğini yüzde 100 hak ediyor olduğumuz için vekil olmadık. Sadece Recep Tayyip Erdoğan adaylar arasında bizi tercih etti. Belki dışarda bizden daha iyi adaylar vardır. Bu parti milletin partisidir. Yanlış yapana önce Allah, sonra Recep Tayyip Erdoğan ve halkımız hesap sorar.

Son Güncelleme: 09.04.2019 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer 2019-04-08 08:42:25

uyumsuzluk tabi olmaz, hepiniz asc nin memuru olmuşsunuz.

Avatar
Ne bu şimdi 2019-04-08 00:18:42

Sorular soru değil, cevaplar da cevap. Ne yapmaya çalıştınız çok merak ediyorum.

Avatar
Hasan 2019-04-08 00:33:42

Soru yok cevap yok

Avatar
Ali 2019-04-08 04:34:11

Çorumun uydudan yayın yapan kanalı yok.Yerel gazeteler hala siyah beyaz.Yıl 2019 olmuş.Yerimizde sayıklamaya devam.

Avatar
burak yılmaz 2019-04-08 09:59:12

vay vay vay :) efendinin baştan aşağı bütün cevapları komedi .Kayseriyle kocaeli gazianteple bir tutuyorlarmış çorumu. yozga'tın aldığı yatırımın yarısını alamıyorsun hadi ordan.Çorum mvekillerinin birbirinin arkasından sallladığını da duyduk bırak şimdi.Neyse uçurumdan aşağı düşüş başladı hepinizden kurtulduğu gün bu şehir ayağa kalkacaktır.

Avatar
Olmamış 2019-04-08 10:32:30

Sorular da cevaplar da gerçekten çok kötü olmuş..
Sorulan soruya başka bi cevap verilmiş falan filan .. herşeye rağmen olmamış habercim

Avatar
Zamar geçmiy değil! 2019-04-08 06:15:11

Örneğin İskilipden bahsedelim.
Tosya İskilip yolundeban son 12 gün bahsedildi doğrumu.
İlçede 100yataklı hastane 9 yılda bitti doğrumu
Altyapı calışmamarı 2,5 yıl sürdü toz diman çamur derya doğrimu,
İlcede kapalı spor salonu tiyatro salonu sinema salonu kültür merkezi ihtiyar konağı hanımlar lokali yoktur CARE OLİNDUMU
ÇORUM İSKİLİP YOLU bittiki.
Cankırı Sayat İskilip yolu yapımı bitti teslimi olmarı yol kalitesi nazıl beğeneliyormu ayrıca SALAT KAVŞAĞI beğeniliyormu?
Ne yatırım ne icraat yapılmayı düşünülüyor İLÇE NUFUZUNA BAKIN MÜTHİŞ BİR GÖÇ BEĞENİLİLORMU
BİRDE SEÇİM ZAMARI gelinmesin HALK ANLILOR ARTIK HER ZAMAN GALİNSİN
Belediye başkanı kim olirsa olsin burası benim seçem bölgem kardeşim yatırım getirin çalışılmazsa Çorumda gider ÇÖZÜM İCRAAT NE LAPIMACAK ARTIK RÖHORTAJ SUNUM BIRAKMALI İPTİYAÇ BELLİ İŞ AŞ YOL RAY HAVAYOLU İZLİYORUZ ORALARA KOLAY GELEMİYOR İNSAN

Avatar
vaziyetin ilanı 2019-04-09 09:59:15

AKP belediye başkanlığını kazandıran iki husus var.Birincisi vatandaşın taş bina ile korkutulması,ikincisi MHP yi babasından miras kalmış gibi gören şahsın,kendisini piyango ile belediye başkan yardımcısı yaptırma niyeti ile yönetimi yanlış yönlendirmesidir.