Hukuk güvenliği ciddi sorun

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, hukuk dışı yollarla elde edilmiş delillerin tartışmalı olduğunu ve bunun yargı...

28 Şubat 2014 Cuma 09:36
Hukuk güvenliği ciddi sorun

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, hukuk dışı yollarla elde edilmiş delillerin tartışmalı olduğunu ve bunun yargı önünde kıymetinin olmadığını söyledi.

CHP Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen söyleşi programına katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara’nın ana gündemini oluşturan kaset olaylarının öteden beri siyasetinde önemli konusu olduğuna dikkat çeken Balbay, CHP olarak hukuk dışı yollarla elde edilmiş hiçbir delilin yargı önünde kabul görmediğini öteden beri söylediklerini söyledi.

Zaman zaman ortaya bu iddiaların gerçeğinin ne olduğunu ortaya koymanın önemli olduğunu dile getiren Balbay, “Bugün Türkiye’nin gündeminde tekrar altını çizmek isterim hukuk dışı yollarla elde edilmiş deliller tartışmalıdır. Ve bunun yargı önünde kıymeti yoktur. Ama onun yanında hukuki yollarla elde edilmiş delillerinde kamuoyunda tartışılması önemlidir. Bir başka tartışmada Sayın Başbakan’ın kriptolu telefonlarının dinlendiğini söylemesi bir başka gerçeğin itirafıdır doğrusu. Türkiye’de benim baştan beri dikkat çektiğim hukuk güvenliğinin ne kadar ciddi sorun olduğunu, can güvenliği kadar önemli bir sorun olduğunu da hepimiz gördük” diye konuştu.

Türkiye’de herkesin adil yargılanması çağrısında bulunan Balbay, “Hukuksuzluğu yaşamış birisi olarak ve hukuksuz delillerin insanları cezaevinde yıllarca bekletilmesini acısını çekmiş bir kişi olarak söylüyorum Türkiye’de herkes adil yargılanmalıdır. Bir soruşturma başlatıldığı bu soruşturma hukuki çerçevede olmalıdır. Son ortaya atılan iddialarda telefon dinlemelerinin yasal olduğu mahkeme izni ile yapıldığı söylenmekte. Bu nedenle o telefon konuşmalarının içeriğinin suç olup olmayacağına mahkemeler karar verecektir” dedi.

Özgürlüklerin pazarlık konusu yapılamayacağını dile getiren Balbay, “Özgürlüğümün 78. gününü yaşıyorum. 78 günde 28 il dolaştım. Şuanda da 174. konuşmayı yapacağım. Anadolu’nun her yerini dolaşıyorum. Özgürlüklerden önemli sorun olamaz” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 29.07.2018 00:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165