Hükümet Konağı ihaleye çıkıyor

Alaca Hükümet Konağı Alt yapı ve Çevre Düzenlemesi işi 21 Haziran'da ihale edilecek.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 19:43
Hükümet Konağı ihaleye çıkıyor

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca Hükümet Konağı İnşaatı, Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ihalesinin 21 Haziran’da yapılacağını bildirdi.

Uslu, yaptığı açıklamada şöyle dedi;“Alaca ilçemizin Hükümet Konağı ihtiyaca cevap vermemekle birlikte eski yapı olması nedeniyle de tadilat yapılamayacak durumdaydı. 2014 yılında İçişleri E. Bakanı Efkan Ala ile görüşmemiz ile yeni Hükümet Konağı süreci başlamış, Sayın Bakanın talimatı ile İl Özel İdaremiz emrine 100 bin lira ödenek göndermişti. Proje süreci devam ederken yeni Hükümet Konağı için yer arayışlarımız, kamuoyunun mevcut yerinde merkezde yapılması beklentisi Dumlupınar İlkokulumuzu yeni bir bina yaparak çözüme kavuşturmuş olduk. Çorum’a uygun yeni ve yerli bir mimari geliştirildi. 21 Haziran Perşembe günü ihalesi yapılacak. Hayırlı olsun” dedi.

DOMBIRA EŞLİĞİNDE ŞENLİK VE AÇILIŞ

Vali Necmeddin Kılıç ve AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, hafta sonu Alaca’nın Kalecikkaya Köyünde 14. Geleneksel Hıdrellez Şenliklerine katılarak, gölet açılışı yaptı.

Açılışta Kalecikkaya Köyüne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Uslu, şöyle dedi; “Kalecikkaya Köyümüze 2005 yılında 2.000 metre kanalizasyon şebekesi, 5 km 2.kat asfalt, 3 km stabilize yaptık. 2006 yılında KÖYDES projesi kapsamında 4 km stabilize, 2008 yılında ise 0,5 km onarımı, 2009 yılında 3 km 1.kat, 2 km 2.kat asfalt, 2010 yılında İsale hattı, depo tadilatı ile toplanma odası, 2013 yılında KÖYDES projesi kapsamında 2 km 1 kat, 2014 yılında 3 km 2 kat asfalt, 6.180 m² beton parke ve Çocuk oyun grubu hizmete açtık. 2018 yılı içerisinde 2.000 metrekare Beton Parke  yapacağız. İhale aşamasında Hayırlı olsun.

İhalesini 02.09.2016 tarihinde 1 Milyon 515 Bin TL gerçekleştirdiğimiz Kalecikkaya Göletimizin toplam Hacmi  413 Bin 969 metreküp olup 2000 Dekar arazi sulanabilecek. 2018 yılı içerisinde de sulama projesi tamamlayacağız. Hayırlı olsun.”

Gölet açılışını Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca Kaymakamı Ramazan Kutyemez, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, Ak Parti Alaca İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu birlikte yaptılar.

Açılışın ardından heyet 14. Geleneksel Hıdrellez Şenliklerine geçtiler. İstiklal Marşı ve Kırım Milli Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikler, yağmura rağmen kesintisiz devam etti.

Yağmurun bereketi ile şenlikleri birlik, beraberlik içerisinde gerçekleştirdiklerini belirten Uslu, “Köyümüzün gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarılmasında emeklerinden dolayı muhtarımıza ve dernek yönetimine teşekkür ederiz. Kırım ve Ahıska Türkleri gibi sürgün yaşamak istemiyoruz. Bayrağımıza, ezanımıza, vatanımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

Kalecikkaya 14. Geleneksel Hıdrellez şenliklerine katılanlar ‘Dombıra’ şarkısının yazarı Kazak şarkıcı Arslanbek Sultanbekov şarkılarıyla eğlendiler.

Vali Kılıç, Milletvekili Uslu ve beraberindeki heyet Örükaya köyünde düzenlenen yağmur duasına katılarak, hemşehrileri ile sohbet edip çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Uslu, yaptığı açıklamada, “Roma dönemine ait Alaca Örükaya Barajı Kültür mirasımızın belgelenmesi ve korunmasıyla birlikte topluma kazandırıyoruz.  Çorum Valiliğimiz ve Hitit Üniversitemizin işbirliğiyle ilk arkeolojik kazı olan 2000 yıllık geçmişe sahip Örükaya Barajı, Turizm destinasyonunda önemli bir uğrak noktası olacak” dedi.

Son Güncelleme: 29.07.2018 01:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.