İHL Kampüsü 19 ayda bitecek

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, mimarisi ve sosyal donatılarıyla Türkiye'ye örnek olacak bir İHL kampüsü yapacaklarını müjdelediği konuşmasında, ihalenin 12 Temmuz Cuma günü yapılacağını, inşaatın 19 ay içinde tamamlanacağını açıkladı.

30 Haziran 2013 Pazar 17:32
 İHL Kampüsü 19 ayda bitecek

İHL Binasının üzerine asılan dev bir afişle, "Söz verdik yapıyoruz" ifadeleriyle de projesini müjdeleyen Külcü, 4 bin öğrenci kapasiteli kampus alanının 42 bin 500 metrekarelik bir alana sahip olacağını ifade etti.

İHL Mezun ve Mensupları Buluşması'nda müjdesini paylaşan Külcü, dağıtılan kitapçıklarla da yapılacak kampus alanı ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

"Muhteşem bir kompleks olacak." sözleriyle yapılacak çalışmayı tarif eden Külcü, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin yansıtılacağı binanın projesinin tamamen özel olarak hazırlandığını, bir benzerinin olmadığını söyledi.

Kompleks içerisinde spor salonu, cami ve 300 kişilik öğrenci yurdunun da bulunduğuna işaret eden Başkan, "Ağzımızdan çıkan sözün takipçisiyiz. Biz binaların kutsiyetine değil, içinde yetişen ruhun kutsiyetine inanıyoruz. Bu proje aslen bir bina projesi değil, Asım'ın Nesli'nin yetiştirilmesi projesidir. Biz bu sevda ile yola çıktık." diye konuştu.

Külcü, kendileri açısından tüm okulların aynı değerde olduğunu, önem verdikleri şeyin, milletin değerleriyle yetişen ruha sahip bin nesil yetiştirilmesi olduğuna işaret etti. Başkan külcü, konuşmasının bir bölümünde, yapılan hizmetlerin şikayet konusu olduğunu da davetlilerle paylaşırken, programa katılımın azlığını da eleştirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu eleştirisini şu sözleriyle dile getirdi; "Ne oluyor bize? diye kendi kendimize sormamız lazım. Dün, gece gündüz mücadele eden, köy köy dalaşıp teneke teneke buğday toplayarak bu okulları inşa eden zihniyetin evlatlarına ne oldu ki, üç çadırı bile dolduramıyoruz? Er geç binalar yapılır fakat ruh ve motivasyon bozuldu mu, bunu tamir etmek zaman alır ve güçleşir. Kendimizi sorgulayalım, programın içeriği problem ise oturup konuşalım, konuşamayıp üstünü örttüğümüz problemler çözümsüzleşir.

İHL'li olmak bir ruhtur. Biz, bu milletin değerlerini bilen bir genci tarif ediyoruz. Okuduğu bina, binanın üzerindeki tabelası ne olursa olsun, biz o ruha sahip çıkıyoruz. Binaların kutsiyeti yoktur, orada yetişen ruhların değeri vardır. Biz yıkmak için değil, daha güzelini yapmak için heyecan yaşıyoruz."




"


Son Güncelleme: 30.06.2013 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.