İhraç edilen başkan konuştu

Partisinden ihraç edilen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner açıklama yaptı

08 Aralık 2017 Cuma 16:50
İhraç edilen başkan konuştu

MHP’den ihraç edilen Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner, ihraç edilmesinden dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dahil hakkını hiç birine helal etmediğini söyledi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ihraç edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Yaptığı açıklama ile MHP genel merkezini hedef alan Şahiner, “MHP'den ihraç edildiğimi dün ulaşan tebliğ ile öğrenmiş bulunuyorum. Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücülüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç edemezler. Genel merkez dahil hakkımı hiç birine helal etmiyorum. Şehit kanlarının vebali hepsinin boynuna! Bundan önce olduğu gibi bundan sonra ki süreçte dava arkadaşlarımla birlikte ortak bir karar alıp, onu uygulayacağız” dedi.

Şahiner'in açıklaması özetle şöyle: “Hayatım boyunca içinde bulunmaktan onur duyduğum ve görev aldığım, her kademesinde mücadelesini verdiğim partimin, ülkemin geleceği ile ilgili verilen kritik kararlar noktasında takındığı tutum, şahsımı ve benim gibi düşünen birçok ülke sevdalısını endişeye düşürmüş ve ülkemizin geleceğine yönelik hayal kırıklığına uğratmıştır. Demokratik hayatın temel unsuru olan partim içinde sadece demokrasiye olan inançlarıyla farklı fikirlere sahip ülke sevdalılarının disiplin kurullarına sevkleri, hatta partiden ihraçlarıyla devam eden süreç, partim içinde özgür düşünce ile siyaset yapma imkanının kalmadığını da göstermiş durumdadır. Tüm bu gelişmelerle birlikte şahsım adına ne yazık ki siyasi bir yol ayrımına gelinmiştir. Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç etmeye kimsenin gücü yetmez. Genel merkez dahil hakkımı hiç birine helal etmiyorum.

Abdulkadir Şahiner, MHP'li muhalifler Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ı Sungurlu Belediyesinde davul zurna ile karşıladığı için 25 Eylül tarihinde ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edilmiş, 16 Ekim tarihinde toplanan Çorum İl Başkanlığı Disiplin kurulunun yaptığı gizli oylama ile partiden ihraç edilmişti.

Son Güncelleme: 08.12.2017 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.