İktidar galiba gözden kaçırdı!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tohum desteği verilecek 21 il arasına Çorum’u dahil etmemesine CHP'nin hemen ardından bir tepki de İyi Parti’den geldi.

07 Nisan 2020 Salı 13:15
İktidar galiba gözden kaçırdı!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın stratejik ürünlerin ekimini yaygınlaştırmak amacıyla tohum desteği vereceği 21 il arasında Çorum’u dahil etmemesine bir tepki de İyi Parti’den geldi. İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Hibe tohum desteğinin iktidar mensuplarının iş yoğunluğundan gözlerinden kaçmış olacağını umduklarını kaydetti.

İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum çiftçisine yanlış yapanın kirman gibi döneceğini söyledi.

Özsaçmacı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tohum desteğinden adı geçen tüm ürünlerin ekim alanı çevre illerden daha fazla bulunmasına karşın Çorum çiftçisinin neden yararlanamadığını sorarak, “Hadi anladık bize kızıyorsunuz, sevmiyorsunuz, size 18 yıldır sürekli yüzde 60 ve üzerinde destek veren Çorum halkına neden bu kadar mukallitlik ediyorsunuz? Ne istediniz de vermedi bu Çorum halkı size! Çorum’da ekilen biçilenin istatistiksel bilgilerini uzun uzun vermeyeceğim ancak ülke ortalamasının üzerinde üretim yapıldığı veriler ile bellidir” dedi.

Mevcut iktidar döneminde 37 milyar lira olan tarımsal üretimin 6 kat arttığını vurgulayan Özsaçmacı, şöyle devam etti;

“Peki, çiftçinin durumu ne olmuş? Üretim parasal olarak 6 kat, borç ise 45 kat arttı.

Tarımda, AK Parti’nin el attığı her şey zarar etti. İşlerine geleni söyleyip çiftçinin aklıyla alay ediyorlar. Çiftçi haklı olarak soruyor. Biz kazanamadıysak kim kazandı? Faiz kazanıyor, rant kazanıyor. Yolcu garantili havalimanı yapanlar, geçiş garantili yollar yapanlar kazandı. Bu kadar kolay kazananların olduğu AK Parti düzeninde çiftçi, memur, emekli, gençler kaybeder.

Söylemekten bıkmayacağım milletine bu kadar yabancılaşmış bir iktidarın milletine vereceği hiçbir şey yoktur. Her şeye sahibiz yeter ki işlemesini bilelim. İşleyenin kıymetini bilelim”

Hibe tohum desteğinin iktidar mensuplarının iş yoğunluğundan gözlerinden kaçmış olacağını umduklarını dile getiren Özsaçmacı, bu konunun en kısa sürede düzeltileceğini umut ettiklerini kaydederek, “Sevgili hemşerilerim yanlış anlamasın. Çorumlu’nun hiçbir siyasiye ben de dâhil ihtiyacı yoktur, olmamıştır. Bugüne kadar hiç siyasilerden beklenti içerisinde olmadan kendi kendine yeten bir şehir olmuştur. Çorumlumuz kadirşinastır, sabırlıdır, ses etmez sonrasında elevaylara öyle bir istihza uygular ki kirman gibi olurlar” dedi.

Son Güncelleme: 07.04.2020 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ey Ahali duyun sesimizi 2020-04-07 14:44:46

Küçük ve orta ölçekli esnaf ve sanatkarın derdini duyurun.İş yerini açamayan esnaf ve sanatkarın sesini duyurun.Umutla iş yerini açıp,akşam sıfır ciro ile iş yerini kapatan iş yeri sahiplerinin sesini duyurun.İşler durdu.Borçlar durmuyor.Ödemeler durmuyor.Kasım ayından itibaren kış tekrar gelecek.Tedbir alın.Yoksa 2021 nisanına kadar ne esnaf,ne de sanatkar kalacak.

Avatar
Dürüst 2020-04-08 16:07:33

Pkkile beraber olduğunuz mu ,zarar etmiyor.

banner165