‘İktidar ortaklığını uygun bulmuyoruz’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programı...

20 Temmuz 2015 Pazartesi 02:25
 ‘İktidar ortaklığını uygun bulmuyoruz’


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programı dün Sera Otel’de gerçekleşti.


MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin’in evsahipliğindeki bayram buluşmasına MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Vahit Doğan, Çorum eski Milletvekili Muharrem Şemsek, MHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kır, MHP il ve ilçe teşkilatları yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.


Ülke ve dünya gündemine dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantının açış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Bekir Çetin, “Soydaşlarımızın ve İslâm dünyasının içinde bulunduğu acı tablo nedeniyle buruk bir bayram geçiriyoruz” dedi.


“Ülkemizi karıştırmak isteyen hainlere Türk milleti 7 Haziran’da dur dedi” diyen Çetin, MHP’nin koalisyon ya da erken seçim konusunda milletin hayrına bir karar vereceğini söyledi. Çetin, konuşmasının sonunda Türk milleti ve tüm İslâm aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.


Olası bir koalisyon hükûmetinde yer almaya soğuk baktıklarını ifade eden MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Vahit Doğan, “Dile getirdiğimiz kırmızı çizgiler dikkate alınmadığı müddetçe kimseye koltuk değneği olmayız” dedi.


Anadolu’da MHP’nin iktidarda yer alması konusunda ciddi bir beklenti olduğu tespitinde bulunan Vahit Doğan, “Siyasi partilerin amacı elbette iktidar olmak ama ‘ne pahasına olursa olsun iktidar olmak’ değil” diye konuştu.


MHP’nin koalisyon görüşmesi öncesinde tavrını ortaya koyduğunu hatırlatan Doğan, 17 Aralık operasyonu, çözüm süreci ve Cumhurbaşkanı’nın konumu konusunda dile getirdikleri şartların yerine getirilmesi halinde göreve hazır olduklarını vurguladı.


MHP Çorum Teşkilatı’nca düzenlenen bayramlaşma programına katılan Doğan, şöyle konuştu:


“Kalemin Cumhurbaşkanı’nda olduğu bir koalisyon hükûmetinde MHP’nin iktidar ortağı olması uygun değil. Cumhurbaşkanı’nı halk seçmiş olabilir ama yetkileri konusunda mutlaka gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Aksi takdirde MHP’nin kırmızı çizgilerinden geri durması mümkün değil. Yani hükûmet kurabilirsiniz ama böyle bir ortamda MHP’yi kimseye koltuk değneği yapmayız. Genel Başkanımız’ın dediği gibi, ‘seçimse, seçim’. Üstelik erken seçimi siyasi partiler değil, mevcut Cumhurbaşkanı istiyor. AKP de tek başına iktidarı hedefliyor.


Türk milliyetçiliği iktidar olmak zorunda ancak ne pahasına olursa olsun gibi bir zorunluluğumuz yok. İktidarda görev almaktan korkmuyoruz, yetişmiş kadrolarımız var. Seçim kaygımız da yok. Vatandaşa bunları anlatmak zorundayız.”


Doğan’ın ardından partililere hitaben bir konuşma yapan Muharrem Şemsek de iktidarın iç ve dış politika uygulamalarını eleştirdi.


Bayramlaşma programı yapılan açıklamaların ardından sona erdi.



Son Güncelleme: 20.07.2015 02:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.