İktidara bakın nereden yüklendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, demokratikleşme paketine yönelik hükümete siyasi partiler yasası üzerinden yüklendi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 17:07
 İktidara bakın nereden yüklendi


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, demokratikleşme paketine yönelik hükümete siyasi partiler yasası üzerinden yüklendi.

Tekin, "100 yaşındaki Evren'le hesaplaşmayı bırak CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hükümete "100 yaşındaki Evren'le hesaplaşmayı bırak. 12 Eylül döneminde parti hukukunun önünü kesmiş, anti-demokratik siyasi partiler yasasını hadi değiştirelim" diye seslendi.

Tekin, MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki en temel sorunların göz ardı edildiğini ifade etti.

Evrensel hukuk kurallarının ve demokrasinin işlediği ülkelerde, yurttaşların kendi kaderlerini kendilerinin tayin ettiklerini ifade eden Tekin, "Çok merak ediyorsunuz, "şurada adayınız kim olacak' diye, bize soruyorsunuz. Bu Türk demokrasisinin en ağır ayıplarından bir tanesidir. Eğer İstanbul'un, Ankara'nın, Çorum'un,Ardahan'ın, Antalya'nın adayına karar verilecekse o kararı oradaki yurttaşlarımızın kendisi vermesi gerekiyor. "Hayır', kim verecek, demokrasi paketini açan saltanat verecek" diye konuştu.

(Ajanslar)




Son Güncelleme: 02.10.2013 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.