İktidarın yerel temsilcilerini tiye aldı

CHP Belediyle Meclis Grubu Başkanı Tuncay Yılmaz, iktidarın yerel aktörlerini hızlı tren, havaalanı ve acemi birliği üzerinden tiye aldı.

05 Temmuz 2022 Salı 14:12
İktidarın yerel temsilcilerini tiye aldı

CHP Belediyle Meclis Grubu Başkanı Tuncay Yılmaz, Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında gündem dışı söz alarak, iktidarın yerel aktörlerini hızlı tren yatırımı, havaalanı ve acemi birliği üzerinden eleştirdi.

'BU KENTİ TRENE 2053'TE BİNDİRMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR'

Ankara-Çorum-Samsun Demiryolu ve Hızlı Tren Projesi’nin 2053 yılında aktif hale getirileceğine yönelik Samsun kaynaklı haberler üzerine açıklama yapan Yılmaz, şöyle dedi; “Dün medyamızda ilginç bir haber gördük. Tren geldi arkadaşlar, en azından müjdesini aldık. 2053 yılında inşallah bir fırsat daha verirseniz bu iktidar trene bindirecek. Olmadı 2071’de kesin bindirirler bizi. Hedefleri sıraladık, 2023 tren yok, 2053’te en azından böyle bir düşüncemiz var, Çorumluyu trene bindireceğiz. O da olmazsa 2071’de Allah izin ve ömür verirse kent olarak trene bineceğiz.

'HATIRLAYALIM, BİRAZ BAŞA SARALIM'

Hatırlayalım, biraz başa saralım. Milletvekilleri tren yarışına girmişti. Vekilin birisi Ulaştırma Bakanı ile görüştü, hayırlı olsun diyordu. Diğer vekil olur mu kardeşim biz zaten treni yatırım planına aldırmıştık diyordu. Dün gerçek ortaya çıktı. 1959 yılından beri oyalanan Çorum, bir kez daha merkezi idareden hızlı tren yatırımı alan değil, ancak çok hızlı yitiren bir kent haline dönüştü. Yapımda, yayında emeği geçenlere meclis grubumuz adına teşekkürler. Tabi teşekkür etmiyoruz. Bu ayıp onlara yeter, 2053…” dedi.

'ÇORUM HAVAALANI’NIN ‘Ç’Sİ YOK'

Müstakil Çorum Havaalanı yatırımı konusunda değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “Hemen bunlarla beraber mevcut iktidar havaalanı müjdesi veriyordu. Ya devletin yatırım programında Çorum havaalanının ‘Ç’si yok. Ama iktidar uçağın birini indirip birini kaldırıyor, havaalanını getiriyor, ortada yok. Sadece üç konuyu söyleyeceğim. Diğerlerine hiç girmeyeceğim.” diye konuştu.

'YA MÜBAREKLER, NE OLDU ACEM BİRLİĞİ?'

Yaklaşık 3 yıl önce sözü verilen Acemi Birliği sözünü de gündeme taşıyan Yılmaz, “Ya mübarekler, bir acemi birliği müjdeniz vardı. Hatırlarsınız, Milli Savunma Bakanlığına gitmiştiniz, Çorum’a acemi birliği hayırlı olsun demiştiniz. Özellikle belediye seçimleri öncesinde söylediniz. Belediye seçimleri kazandınız. Görevi dolduralı 3 yıl geçti. Çorum’a acemi birliği gelmedi. Çorum’a acemi birliğinin gelmemesini yadırgıyor muyuz? Yok. 3 aydır belediye başkanı meclis toplantılarına gelmedi. Meclisin yolunu unuttu. Tarif edelim, taş bina merdivenlerinden inip tünelden geçince salona ulaşırsınız.” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 05.07.2022 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-07-05 15:23:43

Çorum CHP'ye sormak lazım. Çorum Muhalefet Milletvekili TUFAN KÖSE ne iş yapar? Çorumun yapılmayan, yarım bırakılan yatırımlarını çıkıp ULUSAL KANALLAR da neden anlatmaz? TUFAN KÖSE ÇORUM İÇİN NE İFADE EDİYOR? TUFAN KÖSE çık FOX TV'ye, çık HALK TV'ye, çık TELE 1'e Anlat Çorumun yapılmayan, yarım bırakılan yatırımlarını anlat. Senelerdir Çorum Muhalefet Milletvekilisin,Çoruma ne gibi bir faydan oldu. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorsunuz. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Çorum 19 2022-07-05 20:10:13

Önce HDP kongrelerinde Fink atmamayi ogreniniz

Avatar
Batandaş 2022-07-06 07:36:55

Vatandaşla en güzel dalga % 170 olmuş enflasyonu % 78 gösterenler dalga geçiyor ama anlamakta zorlananlar var. Bu CHP neymiş kardeşim herşeyin sorumlusu onlar AK Parti'nin daha bir şeyi yanlış eksik yatığı hiç görülmedi. AK Parti az kaldı 2071' e her şeyi getirecek

Avatar
Hedef 2071 2022-07-05 17:31:00

Gelir Tuncaycığım gelir sen kafana takma.yapıldığı zamanda çıkıp niye yapıldı bunlar diyorsunuz.dalga geçiyorsunuz vatandaşla.burdan ekmek çıkmaz sana işine bak.bu millet anladı sizin ne halt olduğunuzu.