İncesu Göleti başlıyor

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık...

21 Temmuz 2015 Salı 16:51
 İncesu Göleti başlıyor


AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı  Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık İncesu Göleti’nin 11,5 Milyon TL’ye ihale edildiğini, 600 gün içinde tamamlanacağını bildirdi.


Bağcı’nın verdiği bilgiye göre, İlk çalışmaları 1970’li yıllara dayanan ancak ön inceleme yapılarak düzenli su ölçümüne daha başlanamamış olan Osmancık İncesu Göleti’nde titiz takipler sonucu çalışmalara 2008 yılında tekrar başlandı. 2008-2011 yılları arasında 4 yıl su ölçümü yapılan göletin planlama-etüt ve proje çalışmaları 2012-2014 yıllarında yapılarak yaklaşık 10.000 dekar alanın sulamasına yönelik bir proje gerçekleştirildi.


Başpınar, Kargı ve İncesu köylerini her ziyaretlerinde vatandaşların uzun süredir heyecanla bekledikleri projenin önemine deindiklerini ve  Obruk-Dutludere Sulama kanalının kapsamı dışında kalan tarım arazilerinin, bağ ve bahçelerin sulanacağının müjdesini verdiklerini hatırlatan Bağcı, “En son Mayıs ayında köylere yapmış olduğumuz ziyarette yapım ihalesine çıkılacağının bilgisini vermiştik. 8 Mayıs tarihinde yapım ihalesine çıkılan göletimizin ihalesi sonuçlanmış olup, 11,5 Milyon TL’ye ihale edilmiştir. Göletin 600 gün içinde yapımı planlanmaktadır. Suyun toprakla buluşması 2017 yılının ilk başlarında sağlanacaktır. Hem hububat tarımında hem de sebze ve meyvecilikte son derce önemli verim ve gelir artışı sağlanacaktır. Bir sulama projemizin daha hayata geçmesindeki çabalarımızın sonuç vermesinin sevincini ve mutluluğunu en az hemşerilerimiz kadar bizler de yaşamaktayız. Her daim hizmet siyasetini ilke edinmiş bir siyasetçi olarak sonuç alıcı çabalarımız her bir projemiz için ayrı ayrı devam edecek, Çorum’un Merkezi Hükümet Bütçesinden hak ettiği payı alması için mücadelemizi, ısrarcı takibimizi sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.” Dedi.



Son Güncelleme: 21.07.2015 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim. Tatar 2015-07-22 02:03:30

Sayın vekilim rabbim yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı ahrette cennetin en güzel makamın da peygamber efendimize komşu etsin rabbim sizin gibi hakka ve halka hizmet eden insanları ülkemizden eksik etmesin

Avatar
Salih Dağlı 2015-07-22 23:02:54

Sayın milletvekilleri Çorumun hakettiği ni alabilmek için ellerinden geleni yapmak için gece gündüz demeden sürekli olarak uğraş veriyorlar allah razı olsun Allah yar ve yardımcı olsun