‘İnfaz düzenlemesi muhalifleri yok etmeye yönelik’

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, infaz düzenlemesinin muhalifleri yok etmeye yönelik olduğunu iddia etti.

09 Nisan 2020 Perşembe 14:02
‘İnfaz düzenlemesi muhalifleri yok etmeye yönelik’

CHP Çorum Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Tufan Köse, infaz düzenlemesinin halkın vicdanında kabul görmeyeceğini, muhaliflere gözdağı veren bir düzenleme olduğunu iddia etti.

Yasaya karşı olmadıklarına ancak ‘vicdan, adalet, özgürlük ve eşitlik’ koymak istediklerini belirten Köse, AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan infaz düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Adalet Komisyonu’na gelen ve 18 saat süren toplantıda konuşan CHP’li Köse, getirilen düzenlemenin adaletsiz, eşitsizliğe dayalı birçok unsur içerdiğine savundu.

Komisyon toplantısında CHP adına söz alarak konuşma yapan Köse, AKP iktidarı döneminde sürekli kanunların değiştirildiğini, torba kanunların yapıldığını, kanun hükmünde kararnamelerle ya da gece yarısı yapılan ilavelerle Türkiye Cumhuriyeti mevzuatının kör, topal hale getirildiğini öne sürdü.

Şu an gelinen noktada yaşanan bu karmaşada işin içinden çıkmanın mümkün olmadığını belirten Köse, muhalefete, hukukçulara kulak tıkayan, görmezden gelen bir iktidar anlayışının olduğunu öne sürdü.

Getirilen düzenlemenin “vicdana, adalete ve eşitliğe değil, muhalifleri yok etmeye dönük bir niyette” düzenlendiği iddiasında bulunan Köse, konuşmasının devamında şu görüşlere yer verdi;

“Koronavirüs paylaşımı yaptı diye, terör örgütü suçlamasıyla gözaltına alınıp sorgulanan 20 yaşında üniversite öğrencileri var, gazeteciler var. Bakın, bu memlekette geçmişte Genel Kurmay Başkanı terör örgütü üyesi olmakla suçlandı ve cezaevinde iki yılı aşkın süre kaldı. Yine,  dünyaca ünlü bir bilim adamı vardı, geçtiğimiz dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisinde milletvekilliği de yaptı, Mehmet Haberal hoca. Terör örgütü mensubu olmakla suçlandı. Yani, gücü eline geçiren bu memlekette birilerini terör örgütü üyesi suçlamasıyla terbiye etmeye çalışıyor.”

Düşünce ve ifade özgürlüğü noktasında bu ülkede çok fazla sıkıntı yaşanıyor. Koronavirüs paylaşımı yaptı yahut da bu düzeni eleştirdi diye, kamyon şoförü sorgulanabiliyor, bir sosyal paylaşımı beğendi diye bir gazeteci ifade vermek zorunda kalabiliyor. Bunlara benzeyen onlarca örnek var bu ülkede. Bu anlam da, bu kanunda eleştirilmesi gereken en önemli noktalar ve eksiklikler buralar. Dileğimiz ve beklentimiz şudur: 21’inci yüzyıla yakışan derinliği olan bir demokrasi olsun ülkemizde. Bunun için de İnfaz Kanunu’nda yapılacak düzenlemeler mutlaka yetmeyecektir ama bu mevzuatın en baştan özellikle düşünce ve basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü noktasında yeniden değerlendirilmeli diye düşünüyorum.

Türkiye’de insanlık onuruna uygun olmayan bir infaz sistemi hakim. Bu düzenlemenin kamuoyunun vicdanını rahatlatacak, eşitliği sağlayacak, vatandaşların beklentilerine uygun hale getirilecek şekilde çıkması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak TBMM Genel Kurulu’nda mücadele edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2020-04-09 14:50:05

Biz sizin derdinizi çok iyi biliyoruz.

Avatar
Bu adam kimdi yaa ? 2020-04-09 19:27:24

.

Avatar
Dürüst.. 2020-04-09 16:23:58

chp de Müslüman halkı bitirmek için uğraşıyor, ikdidari bitirmek istiyor. darbelerle,15Temmuzda insanlarimiz üzerine nasıl bomba yağdı.unutmadik, unutturmayacağız.

Avatar
Ula bu kim? 2020-04-10 07:58:11

Bu adam kim nedir ne iş yapar necidir bilen var mı? CHPKK'nın arka bahçesinde top oynayanlardan biri mi yoksa

Avatar
vatandaş19 2020-04-09 21:01:56

Ağzındaķi baklayı çikarsana eveleyip gevelemeden PKK lilara ve diğer teröristlerede af istiyoz desene

Avatar
Mert 2020-04-14 10:13:29

Açıkça deki PKK ve FETö culer niye yaralanmadi biz şimdi ne diyeceğiz ,kandil ve pensilvanya kızar bizim onlara sözümüz var ondan seydiyoruz.

Avatar
omer.ketenci.oguzlar.agaccami.koyu. 2020-04-14 20:17:36

biz.sisin.kuyruk.acinizi.iyi.biliyoruz.amaciniz.hak.aramak.degil.bunu.bize.yutturamassiniz.amaciniz.baska...bu.corumlular.sizi.adam.gibi.gorefini.yapsin.diye.oy.verdi..ama.olmuyor..coruma.layik.olamiyorsunuz.4.vekilede.soyluyorum....

Avatar
DAVUT 2020-04-09 14:50:23

Adaletin olmadığı malum. Eleştiren herkes içeri alınmak için fırsat kollanıyor. Yıllarca Fetö yü öven , amerikaya el öpmeye gidenlerler partizan olunca görmezden gelindi.hakimler suçsuz bulduğu kişileri beraat ettirmekten korkar oldu. ADALET, ADALET, ADALET.........