İŞ-KUR ve TAPU tamam

İŞ-KUR ve Tapu Kadastro Hizmet Binası Aralık ve Ocak ayında peş peşe ihale edilecek

05 Aralık 2017 Salı 00:59
İŞ-KUR ve TAPU tamam

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, İŞKUR İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İŞKUR İl Müdürlüğü ziyaretinde açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, devletin ve hükümetin İŞKUR'a verdiği ödenek ve desteklerden bahsederek, Çorum'da İŞKUR'a son 2 yılda 100 milyon TL ödenek ayrıldığını açıkladı.

Milletvekili Ceylan ve İl Başkanı Mehmet Karadağ, 26 Aralık'ta ihale edilecek İŞKUR'un yeni binası ile 3 Ocak'ta ihale edilecek Tapu Kadastro Müdürlüğü binası ile ilgili İŞKUR İl Müdürlüğü ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Devletin ve hükümetin İŞKUR bünyesinde verdiği destek ve hibelerden bahseden Ceylan, AK Parti iktidarı ile birlikte İŞKUR'a yapılan ödeneklerin arttığına dikkat çekti.

Çorum'da 2016 yılında İŞKUR İl Müdürlüğü'nün destekleriyle 158 kişi, 2017 yılında da 449 kişinin işyeri açtığını belirten Ceylan, toplam 2 yılda hükümetin desteklerinden yararlanarak işyeri açanların sayısının 650'yi bulduğunu açıkladı.

'5 BİN KİŞİYE İŞSİZLİK MAAŞI'

AK Parti dönemi ile birlikte yürürlüğe giren işsizlik maaşından Çorum'da son ki yılda 5 bin kişinin yararlandığını ve 5 bin kişiye 25 milyon TL ödenek ayrıldığını kaydeden Ceylan; "İşsizlik maaşı AK Parti döneminde yürürlüğe girdi. 2016 yılında 3 bin 317, 2017 yılında 2 bin 336 kişi olmak üzere toplam 5 bin 500 kişi işsizlik maaşından yararlandı. 5 bin kişiye toplam 25 milyon TL işsizlik ödemesi yapıldı." dedi

İSTİHDAMA 12 BİN KİŞİ

Geçtiğimiz Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında Çorum'da 2017 yılında 12 bin kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden Ceylan; "Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 2016 yılında 1463 kişi, 2017 yılında 2510 kişi faydalandı. 2 yılda TYÇP programına 50 milyon TL ödenek ayrıldı. İşbaşı Eğitim Programları'ndan 2016 ve 2017 yıllarında 5 bin kişi faydalandı. 2 yılda ayrılan ödenek ise 24 milyon TL. Meslek edinme kurslarına ise 5 milyon TL ödenek ayrıldı. 2 yılda 100 milyon TL İŞKUR'a bütçe ayrıldı." dedi

6 KATLI BİNA

Konuşmasında 26 Aralık'ta ihalesi yapılacak İŞKUR yeni hizmet binası ve 3 Ocak'ta ihalesi yapılacak Tapu Kadastro Müdürlüğü yeni hizmet binası ile ilgili bilgiler veren Ceylan, İŞKUR yeni hizmet binasının mevcut İŞKUR binasının 5 katı büyüklüğünde olacağını söyledi.

6 katlı ve toplam 5 bin metrekare alana sahip olacağını belirten Ceylan, kapalı alanın ise 4 bin 223 metrekare olacağını dile getirdi.

Temelin ihaleden yaklaşık 2 ay sonra atılacağını bildiren Ceylan, 500 iş günü içinde tamamlanıp, teslim edileceğini belirtti.

Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün ihalesinin de 3 Ocak'ta yapılacağını belirten Ceylan, Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün de 1.5 yıl içinde tamamlanacağını belirterek; "İki binanın ihalesi de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından çıkacak ve müdürlüğümüz takip edecek. Yerelden takibin daha kolay olması sebebiyle böyle düşündük. İkisi de 1.5 yıl içinde bitecek." diye konuştu

TRAFİK RAHATLAYACAK

İŞKUR ve Tapu Kadastro yeni hizmet binaları ile birlikte Çorum trafiğinin bir nebze olsun rahatlayacağını belirten Ceylan; "Yapılacak İŞKUR İl Müdürlüğü ile Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün taşınması ile birlikte Çorum'da ki trafiği rahatlatmış olacağız. Sağlık İl Müdürlüğü'nün eski devlet hastanesine taşınması ile birlikte de Gazi Caddesi'nde trafik yoğunluğu bir nebze olsun rahatlayacak." dedi.

Kaynak:www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 05.12.2017 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165