İskilip AK Parti’den istifa çağrısı

AK Parti İskilip İlçe Başkanlığı adaylık süreci ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Ali Koçkaya

08 Ekim 2013 Salı 19:31
 İskilip AK Parti’den istifa çağrısı

AK Parti İskilip İlçe Başkanlığı adaylık süreci ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Ali Koçkaya, İskilip'te Belediye Başkanlığı’na, İl Genel meclisi üyeliği ve belediye meclisi üyeliği için aday adayı olacaklar için resmi sürecin 1 Ekim'de başladığını hatırlattı.

Parti yönetim kademelerinde görev yapan aday adayı olacak kişilerin 1 Kasım gününe kadar görevlerinden istifa etmesi gerektiğinin altını çizen Koçkaya, memur olup aday adayı olmayı düşünenlerin ise 1 Aralık’a kadar görevlerinden istifa edip adaylık başvurusunda bulunmaları gerektiğini açıkladı.

Koçkaya, AK Parti Genel Merkezi'nin Belediye başkanlığına aday olacaklar için 750 TL, diğer kademelere aday adaylığı için de 250 TL fiyat belirlediğini hatırlatarak, aday adayı olacakların bu ücretleri Ziraat Bankası'ndaki AK Parti hesabına 'başvuru aidatı' olarak yatırıp aday adaylığı başvurusunda bulunmaları gerektiğini söyledi.

Kadınlara yüzde 50, engellilere yüzde 25 indirim

AK Parti İlçe Başkanı Ali Koçkaya, aday adaylığı sürecinde kadın aday adaylarına yüzde 50 engelli aday adaylarına ise engellilik belgelerini ibraz etmeleri halinde yüzde 25 indirim uygulanacağını ifade etti.

Koçkaya, İskilip'te Belediye Başkanlığı'na aday adayı olacakların gerekli belgeler ile birlikte AK Parti Çorum İl Başkanlığı'na başvuruda bulunması gerektiğini söyledi. Koçkaya, istenilen aday adaylığı ücretini Ziraat Bankası'ndaki AK Parti hesabına 'başvuru aidatı' olarak yatıran her partilinin Adalet ve Kalkınma Partisi'nden aday adayı olabileceğini kaydetti.

İstenen belgeler

Koçkaya açıklamasında aday adaylığı için istenen belgeleri de açıkladı. AK Parti'de aday adaylığı için istenen belgeler şöyle:

Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclisi üyeliği ve Belediye Meclisi üyeliği için aday adayı olacaklar 2 vesikalık fotoğraf, T.C. Kimlik numaralı nüfuz cüzdanı sureti, Adli Sicil Kaydı, diploma fotokopisi ve başvuru aidatı makbuzu. Aday adayları bu belgeleri getirdikten sonra parti tarafından temin edilecek bir başvuru formu da dolduracaklar.




Son Güncelleme: 08.10.2013 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.