İskilip özür bekliyor

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray’ın İskilip'e yönelik paylaşımına tepkiler sürüyor.

30 Ekim 2021 Cumartesi 22:16
İskilip özür bekliyor

Cumhuriyet Gazetesi’nin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı hedef alarak yaptığı ‘Yine unuttu! Diyanet’in 29 Ekim’inde Atatürk yok’ başlıklı haberini paylaşıp,‘Bu arkadaş nereli? İskilipli mi?’ tweetini atan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray’a tepkiler devam ediyor.

ÇORUM MHP: 'CEHALET DOLU SÖZLER'

MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın paylaşımını cehalet dolu sözler olarak değerlendirerek, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“İP Milletvekili Aytun Çıray, içinde taşıdığı bölücü fikirleri kabına sığdıramayıp, artık her fırsatta ağzından taşırmaktadır. Bağlı bulunduğu ipin ucundan milletimize olan düşmanca bakış açısını her fırsatta açık etmektedir.

Daha dün vatan toprağını bölgesel ayrım söylemiyle bölmeye yeltenen hadsize haddini bildiremeyen genel başkanlarından sonra, Aytun Çıray Twitter yoluyla İskilip ilçemizi zikrederek toplumumuzu doğup büyüdükleri, yaşadıkları yerleşim yerlerine göre ayrıştırma fitnesini dillendirmiştir.

Şunu zatın bilmesi gerekir ki; İskilip ilçemiz ilmin, irfanın, hoşgörünün şehridir. Bizans'ı yerle yeksan eden Fatih Sultan Mehmet Hanın Hocası Akşemseddin Hazretlerine ev sahipliği yapmış, Akşemseddin Hazretlerinin eli, nefesi değmiş olan kadim bir ilçemizdir.

İskilipli vatandaşlarımız ise teröriste özgürlük isteyenleri, teröristle kahvaltıyı midesi kaldıranları, bebek katillerini demokrasi kahramanı gibi gösterenleri, devlet ve millet düşmanlarıyla yoldaşlık edenleri gayet iyi bilmektedir.

Türk Milletini ayrıştırıcı her sözün, her faaliyetin karşısında olduğumuzu haykırarak, İskilip ilçemizi bölücü faaliyetlerine malzeme yapma gayreti içeren cehalet dolu paylaşımların sahibi Aytun Çıray'ı şiddetle kınıyorum.”

İSKİLİP MHP: 'ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK'

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray’ın sözlerine bir tepki de İskilip MHP’den geldi. MHP İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı, Çıray'ın özrünün kabahatinden büyük olduğu yorumunu yaparak, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray Cumhuriyet Gazetesi’nin “Diyanetin 29 Ekim’de Atatürk yok” twitine cevaben “Bu Arkadaş nereli? İskilipli mi?” gibi kastı aşan bir twit atmıştır. Daha vahimi bir sonraki twitinde “Bazı kendini bilmezler İskilipleri kışkırtıyormuş. Boşa çaba… Bizim neyi ve kimi kast ettiğimizi herkes anlamıştır. İskilipliler saygıdeğer kardeşlerimizdir. Onlardan da aldığım çok sayıda destek mesajı vardır” diye ikinci bir twit atmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi İskilip İlçe Başkanlığı olarak sayın? Danışman Çıray’a sormak isteriz ki, ‘Siz bizim aklımızla mı oynuyorsunuz’? Yok sayın danışman sabrımızla oynuyorsunuz.

Sayın Danışman İlk twitinizde 'nereli' sorusunu sormuşsunuz. Nereli dendiğinde bir yer bir mekan tanımlanır. O yer ve mekan; Anadolu Türk Tarihinin her döneminde ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olmuş, mili ve manevi değerlere bağlı Türk insanının yaşadığı bir ilçeyi yani İskilip’i ve İskiliplileri tanımlarsınız.

Şimdi anladınız mı İskilip neresi?

Çok daha anlaşılmayanı niye atıldığı az çok tahmin edilen (aklınca siyasi ayar yapacak) özrü kabahatinden büyük ikinci twittir. Kimi kast ettiği belli imiş. Kastınız bellidir. Nereli sorusunun cevabı olan İskilip ve dolayısıyla İskilip doğumlular. Çünkü kullandığınız sıfat kastı aşmıştır. Ayrıca çok merak uyandıran bir ifade ile de kendini temize çıkarma kaygısında olduğunuz ‘İskilipliler saygıdeğer kardeşlerimizdir. Onlardan da aldığım çok sayıda destek mesajı vardır.’ ifadelerinden anlaşılmaktadır.

Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi İskilip teşkilatı olarak soruyoruz: Size destek mesajı atanlar İskilipli midir? Partinizin İskilip Teşkilatı da sizle aynı düşünceyi taşımakta mıdırlar? Ortaklarınızdan Cumhuriyet Halk Partisi İskilip Teşkilatı da size destek mesajı atanlardan mıdır? Biliyoruz ki; siz cevap yazmayacaksınız. Ama gerek İYİ Parti ve gerekse CHP teşkilatları sizi kınamadıkları sürece biz cevabımızı almış olacağız. Tüm İskilip halkına ve ülkemizin farklı yerlerinde yaşayan İskilipli hemşehrilerime duyurulur.”

ATIF DER: 'ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ'

Atıf-Der Başkanı Mustafa Lek ise İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray’ın  paylaşımına ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray’ın Cumhuriyet Gazetesi’nin Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın fotoğrafı ile paylaştığı ‘Yine unuttu! Diyanet’in 29 Ekim’inde Atatürk yok’ şeklindeki haberinin üzerine ‘Bu arkadaş nereli? İskilip’li mi? diye yorum yaparak paylaşmasını şiddetle kınıyorum. Koskoca bir şehri yalan ve iftira dolu algılarla cumhuriyet düşmanı göstermeye çalışmaktadır.

Vatanına, milletine, cumhuriyetine ve manevi değerlerine olan bağlılığını ve sevgisini her şeyin üzerinde tutan İskilipli hemşehrilerimize bu yapmış olduğu paylaşımından dolayı kendisini bir an evvel özür dilemeye davet ediyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 5 Mart tarihli kararname ile hutbelerde adından bahsedilmesini bizzat kendi imzası ile yasaklamış. Hutbede isimlerin yasaklanmasına ilişkin kararname, 3 Mart 1924’de hilafetin kaldırılmasının ertesi günü yayınlanmıştır.

Türkiye Reisi Cumhuru unvanı ve Mustafa Kemal Atatürk imzasıyla Dahiliye Vekaleti'ne (İçişleri Bakanlığına) oradan da ‘Acele’ kayıtlı şifre telgraflarla valiliklere gönderilen kararname şöyle: "Ba’dema hutbelerde isim zikredilmeksizin 'millet ve Cumhuriyet’in selamet ve sa’adetine' du’a edilmesi takarrur etmiş ve bu kararun bi’l- cümle vilayete tebliği dahiliye vekaletine havale edilmiştir."

Son Güncelleme: 31.10.2021 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Boludaki İskilip li 2021-10-31 06:48:39

Çarkçı Aytun dönmeye devam ediyor. CHP den kovulan Aytun İpde oynuyor, İskilip i ağzına almadan önce abdest al, İlm ve Hilm Beldesi İskilip seni çarpar.

Avatar
Gerçek MHP bu değil 2021-10-31 10:30:28

MHP ye yazık oldu yıllarca oy verdim çok pişmanım.. Partiyi kapatsınlar akpye dahil olsunlar..