İskilip’in içme suyu için ihale

İskilip İçme Suyu İnşaatı 29 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 14.00’de İller Bankası A.Ş. Yatırım Koordinasyon...

15 Aralık 2014 Pazartesi 14:40
 İskilip’in içme suyu için ihale


İskilip İçme Suyu İnşaatı 29 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 14.00’de İller Bankası A.Ş. Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından ihale edilecek.


Konuya ilişkin bilgi veren AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, şöyle dedi: “Türkiye genelinde ilk yeraltı göleti İskilip ilçemize yapıldı. Bu sayede ilçemizin içme ve kullanma suyu sorunu da tamamen çözülmüş oldu. Ayrıca asbest borulardan oluşan isale hattı yerine en az 50 yıl sağlıklı su iletebilen polietilen borular döşenerek ilçe merkezine sağlıklı kesintisiz su ulaştırılması sağlanmıştı. Yeraltı Göleti ve İsale Hattı için yaklaşık 1,5 Milyon TL yatırım yaptık. Şimdi de ilçe merkezindeki borular yenilenerek asbest borulardan tamamen kurtulmuş olacağız. İller Bankası Genel Müdürlüğümüz içme ve kullanma suyu inşaatı ihalesini 29 Aralık’ta yapıyor. Kanalizasyon, Yağmur Suyu, İçme Suyu ve ardından da Doğalgaz Şebekesinin yapılmasıyla ilçemizin altyapısı baştan aşağı yenilenmiş olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.


İçme Suyu İnşaatı işinde sadece şebeke yenilemesi yapılmayacağını belirten Uslu, “Su depolarının kapasiteleri de ihtiyaçlar oranında yenilenecektir. İş kapsamında arıza ve kaçak tespitini sağlayan Scada Otomasyon Sistemi de kurulacaktır’ dedi.


İçme Suyu İnşaatı işinin yer teslimi sonrası 500 takvim günü içerisinde tamamlanması planlanıyor.





Son Güncelleme: 15.12.2014 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.