İŞKUR 3 bin 216 kişiye istihdam sağladı

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İŞKUR’un 2014 yılında 3 bin 216 kişiye istihdam sağladığını açıkladı.

31 Ekim 2014 Cuma 17:07
 İŞKUR 3 bin 216 kişiye istihdam sağladı


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İŞKUR’un 2014 yılında 3 bin 216 kişiye istihdam sağladığını açıkladı.


Uslu, “İşgücü taleplerini karşılamakla görevli Türkiye İş Kurumumuz; katkılarımızla Çorum'un büyük oranda faydalandığı ‘Toplum Yararına Çalışma Programları’nın yanında işveren ve çalışanı buluşturmaya devam ediyor. İşgücü/açık iş taleplerine baktığımızda; tuğla, kiremit ve İnşaat sektörü - beden İşçisi, Organize Sanayi - makine ve teknik elaman talebinin çok olmasına, üniversite öğrenci sayısının artması, şehirdeki gelişme ve büyüme, yiyecek - içecek sektöründe ve daha birçok sektörde talebi artırmaktadır.” dedi.


İşsizlik oranı % 5.9 (TÜİK)


Çorum’da işsizlik oranının Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirten Uslu, “Buna rağmen İŞKUR işverenler tarafından talep edilen açık işlerin ancak yarısını karşılayabilmektedir. Buna karşın İŞKUR kayıtlarına bakıldığında büro hizmetlerinde çalışmak için 5.567 kişi, hizmet ve satış işleri için iş arayanların sayısı 5.625 kişi, nitelik gerektirmeyen vasıfsız işlerde iş arayanların sayısı ise 16.575 kişidir. İş arayanların mesleklere göre değerlendirildiğinde büyük bir çoğunluğun nitelik gerektirmeyen, vasıfsız işlerde iş aradığı görülmektedir. Gençlerimizin iş hayatına meslekli olarak atılması için mesleki eğitim veren okullara yönlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Hükümetimiz mesleki eğitimin gelişmesi için tüm imkânları seferber etmektedir. Meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılması, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun kurulması gibi çalışmalar; mesleki eğitim ve öğretiminde atılan önemli adımlardandır. İstihdam edilmek isteyen vatandaşlarımız önce mesleki niteliklerini artırarak arkasından da İŞKUR aracılığıyla işe yerleşmeleri çok daha kolay ve mümkün olacağı yukarıdaki tabloda açıkça görülmektedir.” diye konuştu.


İŞKUR hakkında


İŞKUR'un istihdama katkıda bulunma çalışmaları hızla devam ediyor. Çorum İl Müdürlüğü 2014 yılında Eylül ayı sonuna kadar 1.425 özel işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçları tespiti için çalışmalar yapmıştır. Bu ziyaretler sonucu 6.179 adet açık iş tespit etmiş ve Toplum Yararına Çalışma Programı hariç 3.216 kişi bu açık işlere yerleştirilmiştir.


2014 yılında talep edilen açık işler; Beden İşçisi 2.138, Temizlik Görevlisi 471, Makine sektöründe 425 (Gaz Altı Kaynakçısı, Elektrik Oksijen Kaynakçısı, Argon (Tığ) Kaynakçısı, Makine Montajcısı, Makine Mühendisi, Makine Teknikeri, CNC Freze Tezgâhı Operatörü, CNC Torna tezgâh Operatörü, Tornacı, Elektrik Mühendisi,  Makine- Metal Boyacı, Makine Teknik Ressamı),  Lokantacılık ve Gıda - İçecek sektöründe 326 (Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Pastane imalat işçisi, Fast-food hazırlayıcısı, Izgara ve Döner ustası, Garson, Komi, Simit Ustası, Gıda Mühendisi, Gıda teknikeri, Bulaşıkçı), Büro, Muhasebe ve Sigortacılık hizmetleri 343 (Büro memuru- İşçisi, grafiker, İnsan Kaynaklar Yöneticisi, Muhasebeci, Ön Muhasebeci, sekreterlik, Sigortacılık), Ulaştırma, Sevkiyat ve Ticaret sektörleri 486 (Akaryakıt satış elemanı, Dış Ticaret Meslek Elemanı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım elemanı, Şoför, Kasiyer, Kurye, Müşteri Temsilcisi, Pazarlamacı, Reyon görevlisi, Satış Danışmanı ve Tezgahtar), Tekstil ve Ayakkabı sektörü 532 (Ayakkabı İmalat İşçisi ve Sayacı, Kesimci (Konfeksiyon), konfeksiyon işçisi, Dikiş Makinesi Operatörü (Makineci), Overlok Makinası Operatörü, Ütücü) işçi talebi olmuştur.


Ekim 2014 İtibariyle Aktif 179 Açık İş


Mevcut açık işler; Beden işçisi ve Temizlik Görevlisi 68, Makine sektöründe 31,  Lokantacılık ve Gıda - İçecek sektöründe 25, Büro, Muhasebe ve Sigortacılık hizmetleri 12, Ulaştırma, Sevkiyat ve Ticaret sektörleri 43 olmak üzere aktif olarak toplamda 179 açık iş bulunmaktadır. 


Son Güncelleme: 31.10.2014 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.