‘İsrail ateşe benzin döküyor’

Çorum Milletvekili Türkiye Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım, İsrail’in son zamanlarda...

05 Kasım 2014 Çarşamba 12:17
 ‘İsrail ateşe benzin döküyor’


Çorum Milletvekili Türkiye Filistin Parlamentolararası  Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım, İsrail’in son zamanlarda Mescid-i Aksa’ya karşı yürüttüğü planlı saldırgan politikalarını şiddetle kınadığını açıkladı.


Siyonist askerlerin Müslümanların kutsal mabedi, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya karşı bugün yaptıkları baskında mihraba zarar verdikleri, Mescid içerisindeki Kur’anı Kerim ve diğer yazma eserleri yerlere attıkları ve postalları ile çiğnediklerine dair haberleri kaygı ile öğrendiklerini belirten Yıldırım, bölgede Müslümanlara yoğun saldırıların olduğunun bilgileri dahilinde yer aldığını vurguladı.


Saldırgan İsrail devletinin biran önce bölgeden güçlerini çekmesi gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle dedi; “Müslümanlar’ın ilk kıblesine karşı yapılan bu saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez bir girişimdir. Haftalardır süren baskı ve yasaklamalara karşı yaptığımız açıklamalarda İsrail’in resmen ateşe benzin döktüğünü belirtmemize rağmen, halen bu saldırgan tavırlar sürmektedir. Tüm dünya devletleri İsrail’in yeryüzünü büyük bir kaosa sürükleyecek bu saldırganlığına karşı acilen harekete geçmelidir. Arap Ligi, Afrika Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı Örgütü, BM gibi önemli uluslararası kuruluş ve uluslararası toplumu bu saldırganlığa karşı acil harekete geçmeye çağırıyoruz.


Mescid-i Aksa’ya ve kutsal kitabımıza karşı yapılan bu saldırılar gerek bölgede, gerekse dünyanın genelinde yeni bir şiddet dalgasına zemin hazırlamaktadır. Böyle bir dalgadan en fazla zararı görecek olanlar bizzat İsrail vatandaşları olacaktır. İsrail’in saldırgan yöneticilerine karşı İsrail halkı da barışın ve huzurun yanında yer almalıdır. Aksi takdirde üretilen bu terör dalgası daha büyük bir terör dalgası yaratacaktır. Müslümanlar hiçbir terör dalgasına prim veremeyeceklerdir. Bu ister bir örgütten gelsin, isterse bir devletten gelsin buna karşı duracaklardır. İsrail devleti yaptığı bu saldırılarla terörist devlet olduğunu bir kez daha tescillemiştir. Türkiye’de ve çevre ülkelerde yüzyıllardır Müslümanlarla birlikte barış içerisinde karşılıklı hoşgörü ve saygı çerçevesinde yaşayan tüm Museviler’i de bu saldırganlığa karşı çıkmaya çağırıyoruz.


İslam ülkeleri de bu konuda acil yaptırım kararları için adım atmalıdırlar. İsrail’in bu saldırganlığına karşı ortak cevap verilmelidir. İsrail; İslam ülkeleri ve Ortadoğu’da yaşanan siyasi çalkantılardan cesaret alarak bu saldırganlığa cesaret edebilmektedir. İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içerisinde bu terör dalgasına ve İsrail’in İslam’a karşı düşmanca politikalarına dur demeleri gerekmektedir.  İsrail’i bir kez daha bu saldırgan politikaları sebebiyle şiddetle kınıyor ve işgalci güçlerini acilen Mescid-i Aksa çevresinden uzaklaştırmaya çağırıyoruz.” Dedi. 




Son Güncelleme: 05.11.2014 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
israioloji 2014-11-05 12:42:54

murat bey, hinterlandını aşmış. uluslararası meselelere kafa yoruyor artık, büyük çok büyük everest kadar meselelere idea beyan ediyor. "israilin ateşe benzin dökmesi" çok özgün bir söylem!!! müthiş bir kinaye. ve sanat şaheseri söz. benzine ateş de döktüğü oluyor israilin. bunu ıskalamış ancak.