İşte AK Parti'nin adaylarda aradığı vasıflar

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi'ye belediye başkan adaylarını belirleme sürecini aktardı.

03 Eylül 2018 Pazartesi 10:07
İşte AK Parti'nin adaylarda aradığı vasıflar

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti’nin yerel seçim stratejisini yazdı.

MHP ile var olan doğal ittifakın Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “Ülkemiz 24 Haziran seçimlerinden sonra yeni bir imtihana 31 Mart 2019 tarihinde girecektir. MHP yine milli duruş siyasetini takip edecek. 24 Haziran’da elde edilmiş kazanımlar 31 Mart’ta heba edilmesin” açıklamasından sonra yeni bir boyut kazandığını belirten Selvi, bundan sonraki süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrının belirleyeceğini ifade etti.

Muhalefet partilerinin durumlarını da değerlendiren Selvi, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ilçe ve büyükşehir belediyle başkanlıklarının CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında paylaşılması için hazırlık yapıldığını ileri sürdü.

CHP ve İyi Parti’nin kendi iç tartışmalarının devam ettiğini, AK Parti’nin ise yerel seçim hazırlıklarını başlattığını vurgulayan Selvi, yazısının sonunda AK Parti Yenel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin sözlerine yer verdi.

İşte Selvi’nin yazısında yer alan o bölüm;

AK Parti Yenel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile aday belirleme süreçlerini ve seçim hazırlıklarını konuştuk. Özhaseki, “Adayımızın en önemli hasleti ahlak, erdem ve tevazu sahibi olması olacak. Tayyip Bey gönül belediyeciliğine büyük önem veriyor” dedikten sonra ekledi: “Yönetim kabiliyeti olmalı. Para, zaman ve mekân yönetimi. Bu üç vasıf bizim için önemli”

Bunlar objektif ve sübjektif kriterler. Özhaseki işin özünü bir cümle ile özetledi: “Şehir ne istiyor, ne bekliyor? Bunlara bakıp şehrin sevdiği ve istediği insanları bulacağız.”

AK Parti sadece yerel seçimlere hazırlanmıyor, seçimlerden sonra yepyeni bir döneme hazırlanıyor. Seçimlere aralarında bakanların ve genel başkan yardımcılarının bulunacağı güçlü adaylarla girecek.

Son Güncelleme: 04.09.2018 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.