İşte Aşgın'ın 32 projesi

AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın bugün yaptığı toplantıda projelerini açıkladı. İşte o projeler...

08 Mart 2019 Cuma 18:34
İşte Aşgın'ın 32 projesi

İşte AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın'ın merak edilen 32 projesi

AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın bugün Anitta Otel’de projelerini açıkladı.

Milletvekilleri, teşkilat yöneticileri ile çok sayıda partili ve vatandaşın katıldığı proje tanıtım toplantısında salon tamamen dolarken, bazı katılımcılar programı ayakta izledi.

Parti müziği eşliğinde salona giren AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’a, yoğun tezahürat ve sevgi gösterisinde bulunuldu.

Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Halil İbrahim Aşgın’a verilecek her oyun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ülkenin geleceğine verilmiş destek olacağını söyledi.

Katılımcılara şehir görüntüleri eşliğinde Halil İbrahim Aşgın’ın kendi sesinden ‘Hayallerim var bu şehre dair’ sunum dinletildi. Daha sonra adayın özgeçmişi okundu.

Ardından kürsüye gelen AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, konuşmasında  proje tanıtım toplantısının Üç Aylar’ın başlangıcı ve Cuma günü akşamı için planlamadıklarını, ancak Allah’ın böyle bir program yapmayı kendilerine nasip ettiğini söyledi.

Dersine iyi çalıştığını belirten Aşgın, belediyecilik modelinin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemi olacağını ifade etti. Aşgın, Çorum’a borcu olduğunu, memleketi cazibe merkezi haline getireceklerini belirterek, “1994 yılı Çorum’da belediyecilikte sağduyunun kazandığı dönemdir. 31 Mart’ta yine aynı şekilde sağduyu kazanacak.” Dedi.

İşte Aşgın'ın kısa film ve görsellerle desteklenen 32 projesi

İşte o projeler:

*YENİŞEHİR PROJESİ

(Askeri Kışla, Atış Poligonu ve Erzurum Dede’yi de kapsayan 3 milyon m32 alanda sosyal donatılarıyla birlikte 8 bin sosyal konut.

*ÇORUM MİNİA (Bilim Üssü Projesi)

*KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ

*PANORAMİK MÜZE

*KOÇHİSAR İSALE HATTI VE HES

*ENTEGRE BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ

*GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ (GES)

*ÇÖP GAZINDAN ELEKTRİK ÜRETİM TESİSİ

*ULAŞILABİLİR ŞEHİR PROJESİ

(İnönü-Kıbrıs-Cengiz Topel Caddesi 30 metre genişliğinde yeni yol. İki ayrı bölgeye 2 adet kapalı otopark. Belediye otoparklarından cüz’i ücretle faydalanma) Trafik yoğunluğu bölgelere battı-çıktı kavşak. Fevzi Çakmak-Akşemseddin ve İnönü Caddesi’nin kesiştiği noktaya battı-çıktı geçit. Akşemseddin-Osmancık Caddesi arasında köprülü kavşak. Akşemseddin Caddesi’nde yeraltı otoparkı. Erzurum Dede-Küçük Sanayi Sitesi arasına yeni yol. Karakeçili-Gazi Caddesi-23 Nisan Kavşağı arasındaki yolun tamamlanması.)

*ÇORBİS (Bisiklet Ulaşımı)

*GÜVENLİ SÜRÜŞ VE YARIŞ EĞİTİM PİSTİ

*BEDESTEN

*DİKİCİLER ARASTASI RESTORASYONU

*ÇÖPLÜK ÇARŞISI RESTAROSYONU

*HIDIRLIK KÜLLİYESİ

*KALE RESTORASYONU

* KENT MÜZESİ (Mevcut belediye binası-taş bina)

*AQUAPARK-BUTÜK YÜZME HAVUZU

*SEYİR KULESİ

*SPOR PROJELERİ

*TRAP SKEET SPOR TESİSİ VE ATIŞ POLİGONU

*GENÇLİK KAMPLARI

*REFAKATÇİ MİSAFİRHANESİ

(Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Çorum’un ilçe ve köylerinden gelen hasta yakınları konaklayacak)

*GÜNGÖRMÜŞLER KONAĞI

(Ulu çınarların gün boyu vakit geçirebileceği sosyal donatıları olan konak)

*HOBİ BAHÇELERİ

(Şehir merkezinden uzak noktalarda kiralama veya uygun fiyatlarla satın alma yapılabilecek.)

*HANIMELİ ÇARŞISI

*MİLLET KIRAATHANESİ

(Kent Meydanı’nda bulunan kafeterya binası Millet Kıraathanesi olacak)

*İSTİHDAMA YÖNELİK İŞ ATÖLYESİ

*ÇOCUK KÖYÜ PROJESİ

*ENGELSİZ ŞEHİR PROJESİ

(mor taksi, engelsiz kafe, engelsiz parklar)

*KATILIMCI YÖNETİM

(Kent Konseyi-STK işbirliği)

*HAYVAN DOSTU PROJESİ

(Mevcut sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezinin genişletilmesi)

SU FATURALARI İYİLEŞTİRİLECEK, MAHALLELERDE TAHSİLAT, KSS’YE İTFAİYE

AK Parti Belediye Başkan Adayı Aşgın, projelerini açıkladıktan sonra vatandaşların bazı talepleri üzerine su faturalarında iyileştirmeye gideceklerini, mahallelerde bulunan kültür merkezlerinde belediyenin tüm işlemleri ile ilgili fatura tahsilatı yapılacağını, Küçük Sanayi Sitesi’ni itfaiye arasözü tahsis edileceğini, Yeni Çorumspor’a da mevzuat çerçevesinde destek vereceklerini açıkladı.

Proje tanıtımı sonrası belediye meclis üyesi adayları tanıtıldı.

Son Güncelleme: 09.03.2020 22:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2019-03-08 23:16:31

Havaalanı hızlı tren volkwagen fabrikası eski hastanenin oraya 1500 yataklı şehir hastanesi,ulaşım için tramvay.Baskası kesmez bizi.

Avatar
Murat 2019-03-09 00:32:18

Belediyedeki araç saltanatına dur denilmeyecek mi Yozgat belediye başkanının makam aracı fluans şahsi aracı linea :) Bakan Berat beyinde bu konuda ciddi eleştirileri vardı

Avatar
Adi̇l 2019-03-10 00:04:49

Bu projeleri hangi para ile yapacaksın?

Avatar
Derman Vertel 2019-03-08 21:18:53

Çok basit , vizyonsuz ve geleceğe hitap etmeyen projeler. Projeler sanki ilkokul projesi.

Avatar
Kadir 2019-03-08 23:30:04

Bi yargılananı yargılanıyor diye görevden alın;( alınanın yaptıkları şehrin ufkunu açtı) diğer bi yargılanan koyun. Yargılanmayan insan yokmuydu 230.000 lik Çorumda. Yazık çok yazık, aklımızla oyun oynamayın. Yargılandıktan sonra gidenin neyi vardıda gönderdiniz.

Avatar
Bilen 2019-03-09 07:38:04

Valla Bu projeler Çorum'a hiç bir şey katmaz. Çorum'un ufkunu açacak, Bölgenin yıldızı yapacak bir proje yok,
Daha diyor ki Konut yapacam! Valla
yazık.

Avatar
Proje 2019-03-09 18:45:12

Değerli Aşkın projeler tüketim odaklı ve birazda sosyal. Asıl proje bu şehrin çocuklarına üreten, urettiren, kazanan , sosyal ve kültürel olarak yaşayan bir şehir olusturmalisiniz.Yapacağınız projeler beton ekonomisine yönelik. Gerçekte nitelikli sanayi.tarım hayvancılık. Sulama. Enerji. Turizm. Istihdama yonelik olmali .Yatırımları belediye özel sektör ve girişimci iş gücüne destek olarak yapmalısınız.insanları eski usul asgari ekonomik şartlarla yaşatmazsiniz.Bu gücü birleştirip konsolide bir araya getirerek hem ekonomik gücünü hem iş gücünü hem bilgi ve beceri gücünü olusturmalisiniz.enerji ve tüm diğer tüm sektörleri tekel bir anlayışa imkan vererek yapilastirirsaniz.İNSANLARI asgari yaşama mahkum edersiniz.Sizin ve sizden sonra kurulacak her yapı tekele hizmet eder.Kapitalist bir anlayış şehirlerde yaşamamalı ki küresel anlamda egemen olmasın.Şehirlerimiz tekelcilik ve kapitalist tabuları yıktığı zaman ülke bu anlayıştan kurtulur. Merkezi iktarda bu anlamda rahat eder.Söylediğiniz projelerin büyük bir kısmı tüketen ve kapitalist anlayışı derinlestiren projeler.Yeni şehirler, yollar, parklar, tranvaylar, insan bilgisine, ekonomisine, katkı sunmaktan çok cebinden alınacak altarnatif para yollaridir.Şehrin cebinden alınacak altarnatifler yerine cebine girecek altarnatifler olusmalidir.Sizin bahsettiğiniz projelerle yaşayan istanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir gibi şehirler can çekişmekte batan çıkan yollarla mesele cozulseydi bu şehirler batanlarin şehri olmazdı.Şehrin ahlak, adalet anlayışını önce tesis etmelisiniz.Oculuk buculuk kavramlarindan çok ehliyet liyakat esas alınmalı. Şehri kendi tekelinde tutan anlayışı yikmalisiniz.Tehdit ve şantaj despot aklı yok etmelisiniz.Adamcilik, kayirmacilik, yolsuzlukları ezmelisiniz.Öncesinde ve sonrasında sorumlulardan hesap sormalisiniz.Emaneti sıkı sıkıya tutmalisiniz. Önce güven vermelisiniz şehir size inanmalı.İnan şehir size kucağını zaten açacaktır.Bir tavrınız bir,ölçünüz olmalı, gerektiğinde hak ve adalet için bedel odemelisiniz.insan sizi anarken hak ve adalet akla gelmeli.İnsanlar size ekmek, su, sevinç, dost ,bilgi demeli. Bunlar yoksa attigin taş her defasında bir baş yaracaktir.Taş bittiğinde açtigin yaralar mahşerde hesap soracaktır.Selam ve dua ile

Avatar
BİRBİLEN 2019-03-11 08:15:06

stk yazdıysa ayvayı yedik. stk dan anladıkları sadece çağrı vakfı ensar vakfı ve ilim yayma dır bunların.devletin belediyenin kaynaklarını çar çur atmektir. gerci bu dönemde de yapıldı ama kimsenin sesi çıkmadı.