İşte Çorum için projeleri

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum için yapmayı planladıklarını anlattı

28 Mart 2019 Perşembe 16:06
İşte Çorum için projeleri

MUSTAFA DEMİRER

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Haznedar’da gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, Çorum için hayal ettikleri projeler, ülke gündemi ve yerel seçimi değerlendirdi.

DEVLET HASTANE MUTABAKATI

Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde 250 yataklı Çorum Devlet Hastanesi’nin hizmete açılmasında mutabık kaldıklarını belirten Ahlatcı, eski hastanedeki sarı blokların üstünün yıkılıp iki kata düşürülerek poliklinik hizmeti vermesini öngördüklerini, yeni binanın da sağlamlığının tetkik edilerek devlet hastanesine dönüştürülmesi hususunda görüş birliğine vardıklarını söyledi.

DİŞ HASTANESİ

Diş Hastanesi’nin uzun vadeli planlanarak Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısındaki Güney Kampüsü alanına yapılmasının uygun görüldüğünü vurgulayan Ahlatcı, diş hastanesinin hem tıp fakültesi hem de mevcut hastane ile entegre olmasının faydalı olacağını ifade etti. Ahlatcı, Bahabey Caddesi üzerindeki mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin statüsünün korunacağını, söz konusu bölgenin kapsamlı bir diş hastanesi yapılması için yetersiz kaldığını, yeşil alanların yok edilmesi ve trafik problemi nedeniyle Diş Hastanesi yerinde değişikliğe gidildiğini kaydetti.

MEVCUT HASTANEDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan problemlere de değinen Ahlatcı, hastanede bir hafta sonra köklü yapısal değişikliklere gidileceği mesajını verdi. Ahlatcı, “Önemli olan vatandaşın mutlu ve huzurlu sağlık hizmeti almasıdır. Vatandaşın yüzünü güldürmek bizim sorumluluğumuzdur. Gelecek haftadan itibaren hastanede köklü değişikliğe gideceğiz.” dedi.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ ASKERİ BİRLİĞİ ÇEŞMEÖREN YİBO’YA KURULUYOR

Çorum’a askeri birlik ihdasının çok önce düşünüldüğünü anlatan Ahlatcı, acemi birliğinin Şeker Fabrikası arkasında Çeşmeören YİBO’nun bulunduğu 252 dönümlük alana kurulacağını dile getirdi. Çorum’a kurulacak askeri birliğin Türkiye’nin ikinci askeri birliği olacağını açıklayan Ahlatcı, bölgede atıl bulunan Çeşmeören YİBO’nun pansiyon, spor Salonları ve lojman gibi sosyal tesislerinin bulunması nedeniyle askeri birliğin devlete ilâve maliyet getirmeyeceğini söyledi. Ahlatcı, Nisan ayında askerlik kanununda yapılacak değişikliğin ardından bedelli eğitimlerinin Çorum’da başlayacağını kaydetti.

SAVUNMA SANAYİİ İÇİN ADIM

Savunma sanayisine yönelik üretim yapılması için bakanlıktan gelecek heyetin Çorumlu sanayici ve işadamları ile buluşacağını vurgulayan Ahlatcı, “Savunma sanayimizin ihtiyaç listesi Çorum’a  getirilecek. Hangi ürünlerin üretilebileceği konusunda görüşmeler yapılacak. 10 yıl alım garantisi verilecek. Milli Savunma Bakanımız seçim öncesi gelemedi. Seçimden sonra Çorum’a geleceğini ifade etti.” dedi.

HIZLI TREN VE HAVAALANI

Demiryolu-Hızlı Tren Projesi’nin bitme aşamasına geldiğini, yapım işinin ihale edileceğini duyuran Ahlatcı, şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Çorum mitingi sonrası havaalanı konusunda gerekli talepleri detaylı raporlarıyla birlikte ilettik. Kargo taşımacılığı ve sanayiye hitap edecek bir havaalanı istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız havaalanı talebimizi çok duyarlı karşıladı. İlgileneceğini söyledi. Hemen akabinde Ulaştırma Bakanımız Çorum’a geldi. Havaalanı ihtiyacını teferruatlı bir şekilde izah ettik. Fizibilite ve etüd yapılacağını ifade etti. Sayın bakanımızla bu konuda mutabakata vardık. Kendisi Çorum’a havaalanını yaparsa AK Parti’nin yapacağını söyledi. Kırkdilim’e 450 milyon lira kaynak ayrıldı. Böyle bir kaynak ayıran hükümet 50-100 milyonluk havaalanını ilimize çok görmez. Biz Çorum olarak Anadolu kedisi değil kaplanı olmak istiyoruz. Belediye başkanımız, milletvekillerimizle hep beraber konunun takipçisi olacağız.”

Son Güncelleme: 29.03.2019 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adalet mi dedi birisi..... 2019-03-28 17:15:30

Bence birinci projeniz siyasetin kamu kuruluşları üzerin den çekilmesi olması gerekir. Bakin hastanenin haline niye bu kadar doktor istifa etti bir araştırın. Artık kamudaki atamaları liyakata göre yapın hak edene hakkını verin. Heryere her idari göreve artık hacı hoca imam atamayı bırakın. Feto den kurtulduk derken diğer benzeri gruplara musade etmeyin. Bir partinin il başkanının aslı görevi neyse onu yapın.camur atmayın bu bizden demeyin. Tek dileğim Allah bu ülkeye zeval vermesin. Tanrı Türkü korusun.En kısa sürede suriyelilerden iraklilardan afkanistanlilardan kurtuluruz inşAllah.

Avatar
Sungurlulu 2019-03-28 16:28:44

Bakın yeni il başkanımızdan şahsen ben çok umutluyum, vizyonu olan bir kafada, havaalanı o göreve geldikten sonra Ankara’nın gündemine düştü, Çorum için kazanç isimlerden olacak Yusuf Ahlatçı, ben çok umutluyum kendisinden.

Avatar
Sezer 2019-03-28 18:37:07

Sizce 250 yataklı hastane bu şehre yetecek mi?Oraya 1500 yataklı şehir hastanesi yapsanız daha iy olmazsı.Sonra pişman olmayın sakın vakit geç olmadan.

Avatar
Ahmet 2019-03-28 18:38:59

Keşke sayın ahlatcı belediye başkan adayı olsaydı Çorum için süper olurdu.Çünkü istemesini biliyor.

Avatar
Bekir 2019-03-28 21:47:21

Bence de 250 yataklı hastane projesi revize edilmeli, 20 yıl sonra o da yetmez, 1500 yataklı olmalı en az.

Avatar
Çorumlu seçmen 2019-03-28 21:41:42

Bence de Ahmet Birader’in dediği gibi Yusuf Ahlatçı belediye başkan adayı olmalıydı, istemesini biliyor, pısırık değil, havaalanını onun döneminde yerde görürüz inşAllah, bekliyoruz ve izliyoruz Yusuf Başkanı dört gözle.

Avatar
Halk 2019-03-28 21:44:32

Sn Başkan askeri birlik çeşmeören yiboya kurulacak demiş.Milli Savunma Bakan Yrd.sı hemşehrimiz Muhsin Dere10 gün önce askeri birliğin Sungurluya kurulacağı sözünü verdi ve önümüzdeki günlerdede sungurluya gelecek heyetin yer belirleyeceğini söylemedi mi?Kimin dediği doğru kafamız karıştı.

Avatar
Haluk 2019-03-28 17:43:50

İl Başkanı nın dile getirdiği projeler başta havaalanı ve askeri birlik olmak üzere gerçekleşirse Çorum 1. Lig şehirler klasmanına doğru en önemli atılımını yapar