İşte Külcü’nün medya karnesi

Ajans Press’ten alınan 8 aylık Belediye Başkanları haber karnesinde bir ilk yaşandı.

17 Eylül 2013 Salı 18:56
 İşte Külcü’nün medya karnesi

Ajans Press’ten alınan 8 aylık Belediye Başkanları haber karnesinde bir ilk yaşandı. Ankara ve İstanbul ilk defa sıralamada ilk 4’te yer almadı. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü sıralamada 2 bin 308 haber ile 18. sırada yer aldı.

Seçimler yaklaşırken, 81 ilde Belediye Başkanlarının medyada daha çok yer alma yarışı başladı. Sadece ulusal basında değil, bölge yerellerinde de icraatların altını çizmek için son döneme girildi. 81 il içinde, 1 Ocak - 31 Ağustos arası en fazla haber olan başkan, 10 binin üzerinde haber ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın oldu. Başkan Akaydın’ı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz takip etti. Aldırmaz 8 bin 565 haberle ikinci oldu.

Başkan Aldırmaz’ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takip ederken dördüncü sırada Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 7 bin haber ile listenin beşinci sırasından giriş yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli ve Kayseri Belediye Başkanlarının ardından sekizinci sırada yer aldı.

Büyükşehirler arasından sıyrılarak öne çıkan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan en medyatik Belediye Başkanları listesinde ilk 10’a girmeyi başardı. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de 2 bin 308 haberle listede 18. sıraya yerleşti.

Büyükşehirler arasında en az haber olan başkan ise 33. sırada, 672 adet haberle Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükler olarak raporlandı. Haber adetlerinin bölgesel dağılımı incelendiğinde haber toplamına göre, en medyatik bölge Marmara bölgesi olurken, bölgenin en çok haber olan başkanı düşünüldüğü gibi Kadir Topbaş değil, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olarak açıklandı.






Son Güncelleme: 17.09.2013 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165