İşte partilerin aday adayları

Mustafa Demirer 2023 seçimleri için partilerin kulislerinde konuşulan muhtemel aday adaylarını yazdı

17 Ocak 2023 Salı 14:25
İşte partilerin aday adayları

MUSTAFA DEMİRER

Türkiye’de seçim tarihinin güncellenme ihtimalleri konuşulmaya başlarken, siyaset kulisleri giderek ısınıyor.
Seçim takvimi resmen açıklanmamasına rağmen 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin 9 Mart’ta ilan edileceği, Mayıs ayının ortasında seçimlerin gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Çorum’da bir yandan iktidar, diğer taraftan muhalefetin sahada art arda yaptırdıkları çapraz anketlerin kamuoyuna sızan raporları ile birlikte isimler de konuşulmaya başlandı.

CHP’DE TAHTASIZ VE YOLYAPAR ÇIKTI

CHP’de İl Başkanı Mehmet Tahtasız, parti genel merkezinin duyurduğu takvim doğrultusunda istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı. Çorum Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yolyapar da, gazetesinde kaleme aldığı bir yorum yazısı ile adaylığını duyurdu. CHP Milletvekili Tufan Köse’nin doğal aday adayı olduğu listedeki isimlerin ilerleyen günlerde artması bekleniyor.

40 İLDE ORTAK LİSTE İDDİASI

CHP’nin Çorum’un da aralarında yer aldığı 40 ilde ortak listeyle seçime girebileceği kulislere yansıyan bilgiler arasında.

İYİ PARTİ’DE BEŞ İSİM KONUŞULUYOR

İYİ Parti’de yaklaşık 6 yıldır il başkanlığı görevini sürdürdükten sonra tekrar aday olmayan Bekir Özsaçmacı’nın milletvekili aday adayı olmasına kesin gözle bakılıyor. Bir önceki genel seçimlerde milletvekili adayı olan Av. Mehmet Fatih Arslan ile Ankara’da yaşayan Çorumlu işadamı Uğur Türkmen, parti yönetiminden Sinem Sarı ile bugüne kadar  partisini omuzlayan siyasetçi Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner’in isimleri de aday adayları arasında konuşuluyor.

BAŞKAN ŞAHİNER İÇİN KARAR

İYİ Parti Genel Merkezi’nin genel olarak belediye başkanlarının milletvekili adaylığına sıcak bakmadığı, ancak Başkan Şahiner’in durumunda son kararı Genel Başkan Meral Akşener’in vereceği yorumlanıyor. Şahiner için verilecek kararda, Sungurlu belediye meclisinde Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin üye çoğunluğuna sahip olmasının etkili olacağı vurgulanıyor.

İLK ADAY TAŞKAN, AHLATCI HABER BEKLİYOR

AK Parti’de Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu doğal aday adayı. Seçim takvimi açıklanmadan ilk aday adaylığını açıklayan isim ise Gazeteci Erol Taşkan oldu.

CHP ve İYİ Parti’de olduğu gibi AK Parti’de iki dönemdir il başkanlığı görevini sürdüren Yusuf Ahlatcı’nın istifa ederek milletvekili aday adayı olmak için genel merkezden haber beklediği iddia ediliyor. Hatırlanacağı üzere AK Parti’de bazı illerin il başkanları istifa ederek adaylıklarını duyurmuştu.

İKTİDAR PARTİSİNDE LİSTE UZUN

Yine iktidar partisinde aday adayları arasında Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, TİGEM eski Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Kıyak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Daire Başkanı Halit Çağdaş, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, Çorum eski Belediye Başkanı Zeki Gül, Satranç Federasyonu Başkan Vekili ve TFF Tahkim Kurulu Üyesi Av. Fatih Maden, DSİ eski Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça, AK Parti Çorum eski Milletvekilleri Murat Yıldırım ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün isimleri dillendiriliyor.

MUZAFFER KÜLCÜ BAŞKANLIK DÜŞÜNÜYOR

Bu arada kamuoyu anketlerinden ismi öne çıkan eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün, milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunmayacağı, önümüzdeki dönem belediye başkanlığı için strateji belirlediği ileri sürülüyor. Külcü'nün yakın dost sohbetlerinde başkanlığı düşündüğünü söylediği ifade ediliyor.

KÜLCÜ'NÜN SİYASİ İSTİKBALİ

Görevinden alınan eski başkan Külcü'nün partisindeki siyasi istikbalinin, AK Parti Genel Merkezi'nden daha fazla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği karara bağlı olacağı vurgulanıyor.

AK PARTİ VE MHP ORTAK LİSTE İDDİASI

AK Parti’nin 10-15 ilde seçimlere MHP ile ortak milletvekili listesi ile girilebileceği belirtilirken, bu iller arasında Çorum’un da yer alabileceği ileri sürülüyor.

MHP’DE TABLO NASIL?

MHP’de milletvekili aday adaylığını duyuran ilk isim Çorum eski Milletvekili Vahit Kayrıcı olurken, Çorum Barosu Avukatlarından Derya Öztekin’in de ismi adaylar arasında geçiyor. Kayrıcı’nın genel merkez nezdinde adaylıkta kuvvetli isim olduğu ifade ediliyor.

Son Güncelleme: 18.01.2023 08:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli 2023-01-17 18:14:48

Bu listede Zeki Gül ve Erol Taşkan varsa AK Parti bitti demektir. Birisini Alaca seçmezken, gazeteci Taşkan ise zamanında tv'de Külcü'ye hazırlanmış soruları soruyordu. gerçi artık Ak Parti'ye emekliden oy çıkmaz

Avatar
Yener kula 2023-01-17 16:06:43

Memleketim adına üzülüyorum, elli tane isim var. Çoğu yıllardır siyasette bürokraside zaten varlar. Yeni genç temiz isimler yok mu arkadaş?

Avatar
Vatandaş 2023-01-17 21:39:20

Ak Parti de yenü yüzler görmek istiyoruz vekil olarak

Avatar
Çorumun sesi 2023-01-18 07:50:01

Muhsin Dere, Fatih Maden, Ömer Kılıç gibi isimler olmalı. Halkı bilen seven kişiler olmalı. Muhsin Dere Çorum'un Ankara'daki kapısı olur, Fatih Maden spor yatırımlarını çeker. Bu ikili Çorumsporu süperlige çıkarır. Sivil toplum kısmında ise Ömer Kılıç ya da Hüseyin Kır olmalı. Onlar da sivil toplumun ihtiyaçlarını hakkaniyetli bir şekilde yansıtabilirler.

Avatar
Dosdoğru Adam 2023-01-17 15:39:00

Ne de olsa koltuk tatlı Sayın Demirer. Bırakmak istemiyorlar malum, eski milletvekileri de şimdiki milletvekilleri de bırakamıyor. Takdir Yüce Türk Milletinin olsun.

Avatar
Özcanımmmm 2023-01-18 07:51:36

Yahya Çoban ASC abisi izin verirse olmak ister.. Ha bir de kuşu olan da zorlar bir şeyler alabilmek için.

Avatar
yabancı 2023-01-17 15:15:30

akp:
mehmet bektaş
hasan yelli
unutmayın bunlarda potada. dediydi dersiniz

Avatar
hasan 2023-01-17 15:33:41

ABOOOOVVVVVVVVVVVVVV