'Kadınlar bize Allah'ın emanetidir'

Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

24 Kasım 2016 Perşembe 19:51
'Kadınlar bize Allah'ın emanetidir'


Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Kadınlar’ın erkeklere Allah’ın emaneti olduğunu belirten Karadağ, kadına şiddet uygulayan erkeğin emanete hıyanet ettiğini söyledi.


İslam’da eşlerin birbirine yükümlü ve sorumlu kılındığını da hatırlatan Karadağ, mesajında şu ifadelere yer verdi:


“Yaratılışları itibariyle narin ve hassas olan kadınlara şiddeti kınıyoruz.  Kadına şiddet uygulayan kişi ne erkekliğe, ne de güce kavuşacaktır. Bunun adı olsa olsa emanete hıyanet olacaktır. Referansımız İslam kadına şiddeti Cahiliye Dönemi’nde bırakmıştır. Yeryüzünde kız çocuklarına insanlık dışı tavırlar sergilenirken, kız çocukları diri diri toprağa gömülürken bunun affedilemeyecek bir suç olduğuna işaret eden İslam’dır. Bu anlamda toplumsal çöküşlerden ve zihniyet bunalımlarından kurtulmanın yolu özümüzde mevcuttur.


İslam’da eşler birbirlerine karşı yükümlü ve sorumlu kılınmışlardır. Aile de erkeğin kadına nasıl davranacağı konusunda Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır. “İmanı en olgun olan mü’min, ahlakça en güzel olandır. En hayırlınız da hanımına en güzel davranandır.”


632'de Hz. Muhammed'in (s.a.s.) 'Veda Hutbesi'nde, insanlık tarihinde ilk olarak 'Kadın Hakları'nı dile getirdiğini görüyoruz. Hz. Peygamber, 'Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır' diyerek, hâlen geçerli olan bir kadın-erkek eşitliği/ adaleti dengesini kurmuştur.


Birleşmiş Milletler 1999 yılında 25 Kasım’ı Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü ilan etmiştir.


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Kadın için söylediğimiz her şey tüm insanlar için geçerli. Kadına şiddete ne kadar karşıysak ebeveyne, güçsüze, mazluma yani insana karşı şiddete o kadar karşıyız. Öfkemizi bastıracağız ki sevgi ve saygıya yer açılsın çünkü sevgi insanları güçlendiren bir duygudur.


Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım “AK Parti Türkiye’nin son elli yılında kadın meseleleriyle en fazla uğraşan parti konumunda olduğundan söz edilebilir. AK Parti iktidarı döneminde Kadın Kolları teşkilatlanması ve yapılan hukuki yenilikler ile kadının gerek toplumsal gerekse siyasetteki yeri açısından önemli kazanımlar elde edildiği söylenebilir. Kadın Kolları kadınlara faal olmaları için fırsat yaratmış ve partide kadının varlığını ve görünürlüğünü de kurumsallaştırmıştır.” sözlerini her fırsatta dile getirmişlerdir.


AK Parti, sivil toplum hayatından siyasete, çalışma hayatından aile hayatına her alanda kadına pozitif ayrımcılığı anayasa ile güvence altına almıştır. Bugün kadını siyasetin ve hayatın nesnesi değil, öznesi sayan iktidar vardır. AK Parti, bu anlayış ve misyonla fırsat eşitliğinin savunucusu olmaya devam edecektir.Kadınlarımız Cumhurbaşkanımızın iradesi, Başbakanımızın himayesinde şekilci zihniyetin esaretinden ancak kurtulmuş, fikre önem veren, düşünceleriyle öne çıkan bir duruma gelebilmiştir. Yeni Türkiye’nin yol haritasında kadınlarımız daha güçlü ve daha etkin olarak görev alacağına yürekten inanıyorum

 Günümüzde her 3 kadından biri şiddetin değişik biçimlerine maruz kalmaktadır. Türkiye’de her gün vurulan, namus cinayetine kurban giden, tecavüze uğrayan, nedeni belirsiz bir biçimde intihar eden kadınlara ilişkin haberler her gün yazılı ve görsel basında yer almaktadır.

AK Parti Çorum Teşkilatı olarak cinsiyete dayanan kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel ve ruhsal hasarla sonuçlanan toplum içerisinde veya özel yaşamında onlara baskı ve şiddet uygulanması, özgürlüğünün keyfi olarak kısıtlanması veya tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik her türlü davranışın karşısındayız. Hükümet olarak insan haklarını her türlü değerin üstünde tuttuklarını dile getirerek, iktidara geldiğimiz günden beri hem temel insan hakları, hem de kadının insan hakları alanında bir dizi düzenlemeye imza atmış bulunmaktayız. 


Genç kızlarımıza ve kadınlarımıza karşı uygulanan haksızlıklara, kötü muameleye ve şiddete dur diyebilmek için biz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu saygıyla duyururuz.”

 


Son Güncelleme: 24.11.2016 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.