'Kamuoyuna saygıyla duyurulur' diyerek açıkladı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Vali Mustafa Çiftçi’yi eleştiren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’e sert tepki gösterdi.

12 Ekim 2021 Salı 18:23
'Kamuoyuna saygıyla duyurulur' diyerek açıkladı

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi eleştiren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’e sert tepki göstererek, “Gök’ün söylemleri siyasi bir çıkar elde etme basitliğinden ileri gidemeyecektir” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, partisinin Çorum’da düzenlenen il danışma meclisi toplantısında Vali Çiftçi’yi eleştiren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’e tepki gösterdi. Vali Çiftçi’nin Çorum’da göreve başladığı ilk günden itibaren çalışkanlığı, azmi, şehrin bütün kesimleri ve dinamikleriyle kurduğu sağlıklı iletişimiyle Çorumluların gönlünde müstesna bir yer edindiğini vurgulayan milletvekili Kavuncu, liyakati, ehliyeti ve devlet adamı kimliği ile tanınan Çiftçi’nin dün yakışıksız ifade ve mesnetsiz ithamlarla adeta hedef haline getirilmek istendiğini söyledi.

Partisince düzenlenen bir program için Çorum’a gelen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün talihsiz bir açıklama yaparak Vali Mustafa Çiftçi ile ilgili tamamen yanlış, gerçekleri yansıtmayan söylemlerde bulunduğunu anlatan Kavuncu, “Geldiği ilk günden beri icraatlarıyla Çorum’da yediden yetmişe tüm vatandaşların teveccühünü kazanan bir devlet ve millet adamına karşı takınılan bu tavır ve tutumu kabul etmek mümkün değildir. Zira ülkesine hizmeti şiar edinen, işine sevdalı, üstün bir devlet terbiyesine haiz, azmi ve çalışkanlığı yaptığı icraatlarla aşikar olan valimiz, bulunduğu makamı fazlasıyla hak etmektedir. Bu düşünce sadece Çorum'a özgü bir düşünce de değildir. Onu tanıyıp bilen herkes benzer düşünceleri paylaşmaktadır. Zira sel felaketi nedeniyle 24 gün süreyle Sinop Türkeli’nde görev yapan valimiz, yaptığı hizmetler ve kişiliğiyle kısa sürede Sinoplu vatandaşlarımızın gönüllerine girmeyi başarmıştır. 2008 yılından bu güne hakkında her yıl çok daha kapsamlı anma programı yapılagelen İskilipli Mehmet Atıf Hoca’nın kabrinin ziyaret edilmesinin üzerinden 9 ay geçtikten sonra aynı konunun tekrar gündeme taşınması; söyleyecek başka sözü, icraatı ve gündemi olmayanların işi olsa gerektir. Bu zihniyetin artık uykusundan uyanması şarttır. Tek parti dönemindeki, CHP il başkanlarının; ilin hem valisi, hem belediye başkanı, hem hâkimi, hem savcısı, hem askeri, hem polisi olduğu dönemler çok gerilerde kalmıştır. Zira artık söz de karar da milletindir” diye konuştu.
“Halkın her türlü talebine olumlu cevap veren, her kesimini kucaklayarak vatan, millet sevdasıyla ibadet aşkıyla hizmet eden Valimize maalesef haddi aşan söylemlerde bulunan Levent Gök, bu sefer sert kayaya çarpmıştır” diyen Kavuncu, şunları kaydetti:

“Zira hemşerilerimizin tepkisine neden olan bu söylemler siyasi bir çıkar elde etme basitliğinden ileri gidemeyecektir. Böylesine halktan, realiteden kopuk bir tavır ve söylemin Çorum’da hiçbir kesim tarafından hoş karşılanmayacağı da aşikardır. Siyasette milletle inatlaşmak, millete rağmen iş görmek, millete rağmen yol yürümek diye bir anlayış kesinlikle mümkün değildir. Eminim CHP Çorum milletvekili, CHP Çorum il başkanı ve kadirşinas Çorumlu CHP seçmeni de dahil olmak üzere Levent Gök’ün hariçten gazel okuyan bu anlamsız, gereksiz çıkışından herkes rahatsız olmuştur. Gök, biz sizi aslında mecliste beyefendi kişiliğinizle tanırdık ve öyle de biliyorduk. Lütfen son dönemlerde CHP’nin kapıldığı yalan, çarpıtma, nefret ve kin rüzgârına siz de kapılmayın. Valimizi hedef almak, meyve veren ağacı taşlamaktan başka bir anlam taşımamaktadır. Bizler hepimiz her şartta hak bildiğimiz yolda hiçbir tehdide boyun eğmeden yürümeye devam edeceğiz. Diğer taraftan üzerinden 95 yıl geçmesine rağmen hala aziz milletimizin vicdanında mazlum ve mağdur olarak yer edinmiş olan İskilipli Mehmet Atıf Hoca’nın kabrinde dualarla anılması yerinde ve gerekli bir davranıştır. Ayrıca yapılan hataların tekrar etmemesi, yaşanan acıların yeniden yaşanmaması için İskilipli Atıf Hoca’ya itibarının iade edilmesi tarihi bir sorumluluk olarak karşımızda durmaktadır.”

İHA

Son Güncelleme: 12.10.2021 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şapka değil vatan hainliği 2021-10-13 11:25:43

Bu şahsın asılmasının şapka ile alakası yok.. Kendisi yunan askerleri hilafetin askeridir diye dağıtılan bildiride imzası var.. Katıksız vatan haini. Bu ve bunun arkadaşları Yunanistan'a kaçan Mustafa Sabri gibi hayinlerdir..

Avatar
Ahmet 2021-10-12 21:19:35

İskilipli Atıf'la ilgili resmi belgelerle kitap hazırlandı yeni, bîzahmet oku da sonra iade edilecek bir şey varsa edersin. Nedir bu İngiliz seviciliğiniz çözemiyorum,çoğunuzda bir İngiltere geçmişi ya da hayranlığı?

Avatar
ÖzÇorumlu 2021-10-12 18:36:59

Erol Kavuncu tamam, Çorum’da iki tane daha akp milletvekili var onlar neden sesiz kalıyor. Vali beyden bir rahatsızlıklarımı var yoksa olaya Fransız’lar mı ?
Hafız ve namaz kılan Validen chp rahatsız onu anlarız ama akp milletvekilleri de mi rahatsız, değillerse diğer iki akp milletvekillerinden de acilen konuyla ilgili açıklama bekliyoruz.

Avatar
Çorum'lu 2021-10-12 23:37:47

20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Çorum'un reçetesi 4 tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı seçilmelidir. Çorum her zaman Üvey evlat. Çorum her zaman çantada keklik. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
Yeter artik. Atif da Atif 2021-10-13 10:57:29

Yav arkadas bu Erol Kavuncu secildigi gunden beri hep ayni mevzuyu konusuyor. Varsa yoksa İskilipli Atif. Atif asagi, Atif yukari. Baska konu yok. Yeter artik yav. Biraz gercek sorunlar ilgilenin.

Avatar
Ahmet 2021-10-12 19:06:28

Bu memleketin 1 tanemi cesur5milletvekili var kardeşim. Diğer 2 milletvekili suya sabuna dokunmadan hayatına devam mı ediyor. Çetrefilli mevzularda sessiz kalırlar, ilde 1 yönetici atanacakken ortalığı ayağa kaldırırlar.Çorum bu davranışı hakedecek ne yaptı.

Avatar
Davut Ahmetoğlu 2021-10-12 21:36:01

Merhum Atıf Hoca şehittir. İşbirlikçi olan Amerika Muhipler Derneği Kurucusu ve Yöneticisi Halide Edip Adıvar'dan niçin bahsetmiyor bu GÖK, hava mı bulut mu denen adam.
Uğur MUMCU'nun İstiklal Mahkemeleri için İNFAZ KURULLARI'dır yazısını Cumnuriyet Gazetesinden okumamış mı?

Avatar
Erol 2021-10-13 02:22:44

Vali bey Ekrm Yter kaza yaptığında ŞEHİT EROL OLÇOK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ nde ziyaretinde bulunmuştu. Sağ olsun. Her yere koşuyor.

banner165