‘Kardeş kavgası, devletin sonu olur’

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP Çorum Teşkilatı’nı ziyaret etti.

18 Aralık 2014 Perşembe 14:42
 ‘Kardeş kavgası, devletin sonu olur’


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP Çorum Teşkilatı’nı ziyaret etti. Teşkilatlanma çalışmaları ve kongrelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için Çorum’a geldiğini ifade eden Çetin, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün bozulma tehlikesi oltandı olduğunu ve Ortadoğu’da olduğu gibi kardeş kavgası çıkarılmak istendiğini belirterek, “Bu ülkede çıkacak kardeş kavgası, devletin sonu olur.” dedi.


Mevcut iktidarın 2 yıllık süreçte, bölünmez bütünlük ilkesini olumsuz yönde etkileyecek söylem ve eylemler içine girdiğini aktaran Şefkat Çetin, MHP Merkez İlçe Başkanı Bekir Çetin ve partililerin de katıldığı basın toplantısında gündem değerlendirmesi yaptı.


Türk Milleti’nin 95 yıldır kendisi üzerinde oynanan oyunlara aldanmadığını ve kardeş kavgası tuzağına düşmediğini dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, açıklamasında şunları söyledi; “95 yıllık bütünlüğümüz ve birlikteliğimiz ayrışma sürecine dönüştürüldü. Hedef ülkelerde algı yönetimi uygulayıp, toplumun birlikte hareket etme kabiliyetini yok etmeye çıkan mihraklar, bugün Türkiye üzerinde de Ortadoğu ülkelerinde uyguladıklarını uygulamaya çalışıyorlar.


Hak ve özgürlük söylemleri adına algı yönetimi oluşturarak, ülkelerin bütünlüğünü bozan batı, tüm kaynakları alıp giderken, geriye birbirlerini öldüren Müslümanlar bırakıyorlar. Suriye’deki kargaşa ve kan ülkemize de sıçratılmaya çalışılıyor. Osmanlı’nın külleri arasından doğan bu ülke, herkesin kanı ve canı pahasına vatanlaştırdığı bir yerdir. Bu coğrafyada birlikte yaşama kültürünü oluşturan halk, 95 yıldır kardeş kavgası tuzağına düşmemiştir.


Ne yazık ki iktidar tarafından ortaya atılan 36 ayrı etnik kimlik söylemleri ile insanlarımız arasında ayrımcılık sürecini başlattılar. Bunun bir adım sonrasının tehlikesini görerek, tüm bunların son bulmasını istiyoruz.


İktidar ve yandaşları verilen vergilerle yandaş zengin edip, yolsuzluklarla milletin değerlerini hiçe sayıyor, bunu da dini inanç motifleri ile örtüyorlar. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonu ile ortaya çıkan pis kokuları örtbas için gündem değiştirme adına adım attılar. Kanunsuz emirlerle bir yıldır hırsızlık ve yolsuzluk dosyalarını örtmeye çalışıyorlar.


12 yıldır birlikte karar aldıkları insanları suçlu diye ortaya çıkararak, hırsızlıklarını örtüyorlar. Ortada suç varsa, kamuoyunu ikna edecek deliller ortaya konulmalıdır.


Fuat Avni isimli twitlerle operasyon ilan ediyorlar, peşinden operasyon başlıyor. İnsanlar yıllarca tutuklandıktan sonra, bu da kumpas mı denilecek?


Hür ve bağımsız bir ülkede yaşıyorsak, Anayasamız var ise yasama-yürütme ve yargı var ise keyfi kararlar alınmaması lazım.


Habur’la bölücülüğü şirin gösterme rezaleti, bu operasyonlarla devam ediyor. Terör örgütü ile görüşen şerefsizdir diyenler, bugün terör örgütü ile görüştüklerini kendileri ifade ediyor.  Kamu güvenliğinden ve hukukundan endişe duyanlar, kendi hukukunu ve güvenliğini sağlamaya kalkışırsa, bunun adı kardeş kavgasıdır, kaostur, iç savaştır.


MHP olarak bizler ve tüm MHP’liler Anayasa’ya uygun hareket edilsin, ülkemizin bütünlüğü bozulmasın istiyoruz. Türk Milleti bu coğrafyada yaşayan herkesin ortak adıdır. Etnik mikro milliyetçiliğin olduğu her ülke yıkılmıştır. 2 milyona yakın Suriyeli göçmen var. Elin gavuru alacağını alıyor, Müslüman Müslüman’ı öldürüyor.


Bu ülkede, milliyetinden dolayı haklarını alamayanların var olduğunu söylemek doğru değil. Bu ülkede herkes, her istediği göreve gelmiştir ve kimseye de ne memleketi ne de milliyeti sorulmamıştır. Sanki birilerinin hakkı verilmiyormuş gibi anlatıp, terör örgütünü masumlaştırıyorlar.


İktidar seçimlerde Anayasa’yı değiştirip, federatif başkanlık sistemini getireceğiz diyorlar. Bunun diğer adı birleşik kürdistan programının hayata geçmesidir. Yeni bir harita değişikliğidir.


MHP olarak bizim görevimiz vatandaşımızı bu konularda bilgilendirmektir. Seçmenler  sindirilmiş durumda, çaldığını, soyduğunu biliyorum ama ben de faydalanıyorum demek zorunda bırakılıyorlar. Bu ülkede yaşanacak bir kardeş kavgası, devletin sonu olur."

VAHİT DEMİRAN'IN İSTİFASI...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP İl Başkanlığı görevinden istifa eden Vahit Demiran’ın istifasını, “İstifa bireysel bir haktır, saygı duymak gerek.” sözleriyle değerlendirdi.

Partisini ziyaretinde kongre sürecinin devam ettiğini de ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, kongrelerde partiye hizmet etmek için yola çıkan insanların seçilerek göreve geleceğini ve hizmete devam edeceklerini kaydetti. 




Son Güncelleme: 18.12.2014 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165