Kayrıcı nalına da mıhını da vurdu

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Çorum’da hem iktidar hem de ana muhalefetin seçilen milletvekillerini eleştirdi.

28 Nisan 2023 Cuma 15:08
Kayrıcı nalına da mıhını da vurdu

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Çorum’da hem iktidar hem de ana muhalefetin seçilen milletvekillerini eleştirirken,”Çözülemeyecek hiç bir sorun yok. Yeter ki çözecek ismi seçelim.”dedi.

Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde en uzun süre tek başına iktidar döneminin AK Parti ile birlikte yaşandığını vurgulayan Kayrıcı, bu dönemde ülkede çok önemli projeler hayata geçirilirken, Çorum’un ise hak ettiğini maalesef alamadığını savunarak, “Bu durumun sorumlusu Cumhurbaşkanımız ya da hükümetler değildir. Cumhurbaşkanı Çorum’un ne derdi, ne sorunu olduğunu nerden bilsin. Kendisine iletilmediği sürece bilgisi olmaz. Bizim derdimiz seçtiğimiz milletvekillerimizin yetersizliğidir. Bugün kadar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamıyla vekil seçilmişler.” diye konuştu.

CHP AĞACI GÖSTERSE MİLLETVEKİLİ OLUYOR’

20 yıldır ana muhalefette bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde durumun farklı olmadığını belirten Kayrıcı, “Muhalefet işin lokomotifidir. İktidarı çalıştıran muhalefettir. Ama, CHP’nin 3-4 dönem milletvekilliği yapan arkadaşımız Çorum’u şehir kulübünden ibaret görmüş. Ne halkın derdini dinlemiş, ne Çorumlunun talebini almış” dedi.

ÇORUMLULAR OY VERİRKEN DİKKATLİ OLMALI’

Çorumluların oy verirken daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirten Kayrıcı, “Bugüne kadar CHP ağacı koysa milletvekili olmuş. Milletvekilinin ne yaptığı, memleket hayrına ne iş yaptığına bakılmamış. Çorum’dan hangi partiye oy verilirse verilsin artık milletvekili olacak kişilerin neler yaptığına veya yapabileceğine bakmamız lazım” dedi.

SUNGURLU SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINDA KONUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Sungurlu ilçesi seçim bürosu düzenlenen törenle açıldı.

Alparslan Türkeş Caddesi’nde bulunan seçim bürosunun açılışına MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, İl Başkanı Agah Karapıcak, İlçe Başkanı Yasin Şahin, Ülkü Ocakları İl Başkanı Orhan Tosik, İlçe Başkanı Serdar Çakırbeyli ve çok sayıda partili katıldı.

MEMLEKETİNDE KAYRICI’YA İLGİ

Yapılan açıklamaya göre; seçim bürosu açılışına katılanların ilgi ve sevgi gösterisinde bulunduğu Kayrıcı, seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, hemşehrilerinden hem Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hem de partisi MHP için destek istedi.

‘SİZE HİZMETE TALİBİM’

Çorum’a hizmete talip olduğunu belirten Kayrıcı, “İnşallah bir dönem daha sizlere hizmet etmek istiyorum. Çok kolay söz veren hiç bir şey yapmaz, ben kolay söz vermiyorum, sizlere hizmet etmeye talibim. Var gücümle Çorum ve Sungurlu’muza hizmet etmek için çalışacağım. Kendimi ve Sungurlu’yu sizlere emanet ediyorum” dedi.

'PKK DAHİL TÜM ŞER GÜÇLER DEVREDE'

Cumhur İttifakı’nın bu seçimde hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçmesi, hem de mecliste çoğunluğu elde etmesi gerektiğini vurgulayan Kayrıcı, Millet İttifakı’na yönelik eleştirilerde bulunarak, “Karşımızda zillet ittifakı denilen bir ittifak var. Bu ittifak ki, yanına PKK dahil bütün şer güçleri alarak hareket ediyor. Söylemlerine bakın, daha şimdiden ülkeyi kaosa sürükleyecek bir dille konuşuyorlar. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Cumhurbaşkanlığı’na mutlaka ama mutlaka Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi gerekiyor. Bizim de parti olarak mecliste güçlü temsil edilmemiz için desteklerinizi bekliyoruz”diye konuştu.

ÇORUM’UN HAK ETTİĞİNİ ALMASI İÇİN ÇALIŞMA SÖZÜ

Çorum’da 1999 yılında milletvekili seçildiğini hatırlatan Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, insanların geçmişte yaptıklarının geleceğe ayna olduğunu ifade ederek, Çorum’un istediği ve hak ettikleri hizmetleri alabilmesi için geçmişte olduğu gibi çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

HEMŞEHRİLERİNİN CENAZESİNE KATILDI

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Sungurlu’da önceki gün hayatını kaybeden hemşehrileri Mahmut Karaman ve Nazım Kocamanoğlu’nun cenaze namazlarına katıldı. Kayrıcı, hem Karaman, hem de Kocamanoğlu ailelerinin fertlerine de başsağlığı diledi.

SUNGURLU DEVLET HASTANESİ ZİYARETİ

MHP Adayı Vahit Kayrıcı, Sungurlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Seçim çalışmaları kapsamında Sungurlu İlçesi’ni ziyaret eden Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, İlçe Sağlık Müdürü Erman Zengin ve personeli ile görüştü. Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Adalı, hastane personelini ziyaret eden Kayrıcı, çalışanlardan hal-hatır sorarak sorun ve taleplerini dinledi ve 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP’ye destek istedi.

HASTANE PERSONELİNE GÜL

Hastane çalışanlarına gül hediye eden Kayrıcı, ardından hastanede tedavi gören hastaları ve refakatçilerini ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileğinde bulunan çiçek hediye eden Kayrıcı, hastaların durumu hakkında bilgiler aldı. Sungurlulu hemşehrileri tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Kayrıcı, seçimlerin önemine dikkat çekerek destek talebini tekrarladı.

SUNGURLU TARIMI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Sungurlu İlçe Gıda, Tarım ve Orman Müdürü Zekeriye Önder Çeşmeci’yi ziyaret eden Kayrıcı, ilçe tarımının genel durumu hakkında bilgiler aldı. Kayrıcı, milletvekili seçilmesi halinde ilçede tarımın gelişmesi ve üretimin artırılması konusunda yapacaklarına değindi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ

Kayrıcı, Sungurlu Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Sepetçi ile görüşen Kayrıcı, ilçede eğitimin genel durumu ve okulla fiziki yapısın başta olmak üzere eğitim camiasının talepleri hakkında bilgiler aldı.

Kayrıcı’ya ziyaretleri sırasında MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, Ülkü Ocakları İl Başkanı Orhan Tosik, milletvekili aday adayı Enes Ekri, önceki dönem il genel meclis üyesi Celal Güngör de eşlik etti.

SUNGURLU’DA MHP’YE KATILIM

MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Sungurlu’da  MHP’ye yeni katılanlara rozetlerini taktı.

Kayrıcı, ilçe programı sırasında partiye yeni katılanlarla bir araya geldi. Değişim Partisi Sungurlu İlçe Başkanı Arap Kaynarca, 100 kişilik yönetim ve parti üyesiyle birlikte MHP'ye katıldı. Arap Kaynarcı ve yeni katılanların rozetini Kayrıcı taktı.

‘KÜÇÜK POLATLI’DAN BÜYÜK DESTEK’

MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı’nın Sungurlu’da ziyaret ettiği mekanlardan birisi Küçük Polatlı Köyü Derneği oldu.  Dernek Başkanı Hayrettin Dağaşan ve yaklaşık 100 kişilik dernek üyesi tarafından karşılanan Vahit Kayrıcı, bir süre hemşehrileriyle sohbet etti. Dernek üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kayrıcı, seçimlerde destek istedi. Dernek Başkanı Hayrettin Dağaşan da Sungurlulu hemşehrileri olarak Vahit Kayrıcı’ya desteklerinin tam olduğunu belirtti.

‘ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUN YOK, YETERKİ ÇÖZECEK İSİMLERİ SEÇELİM’

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. ÇESOB Başkanı Recep Gür, birliğe bağlı odaların başkanları tarafından karşılanan Kayrıcı, ardından Çorum esnafı ile ilgili bilgiler aldı. Kayrıcı’yı Birlik Başkanı Recep Gür’ün yanısıra Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Marangozlar Odası Başkanı Yücel Şahin, Elektrikçiler ve su Tesisatçılar Odası Başkanı Erol Bozkurt karşıladı. Birlik Başkanı Recep Gür, Esnaf ve Sanatkarlar için Çorum Sanayi Sitesi’nde hazırladıkları proje hakkında bilgiler verirken, destek talebini iletti.

GÜL: ‘KAYRICI’NIN VEKİL SEÇİLMESİNİ GÖNÜLDEN İSTİYORUZ’

Vahit Kayrıcı’nın daha önceki milletvekilliği döneminde Çorum’a önemli yatırımların gelmesini sağladığını anlatan ÇESOB Başkanı Gür, yeni dönemde kendisinin canı gönülden milletvekili seçilmesini istediklerini belirterek, “İnanıyorum ki sizlerle birlikte Çorum’umuz için önemli projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

‘ESNAFIN DERDİNİ ANLATACAK MİLLETVEKİLLERİ ŞART’

Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek de, Çorum esnafının yaşadığı bazı sorunları aktardı. Vahit Kayrıcı’nın esnaf ve sanatkarlarla ilgili söylemlerini takdirle karşıladığını belirten Sedat Ek, “Biz içimize gelip sorunlarımızı anlatacağımız, çözümü için çalışacak milletvekilleri görmek istiyoruz. Sizin yaptığımız açıklamalar, insanlara karşı samimi davranışlarımız esnafımız tarafından takdirle karşılanıyor. İnanıyorum ki mecliste Çorum’umuzu en güzel şekilde temsil edeceksiniz. Esnafımızın da sesi olacaksınız” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN OYUN KURUCU OLMASINI İSTEMİYORLAR’

Türkiye’nin 14 Mayıs’ta çok önemli bir seçime gittiğini hatırlatan MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, seçimin Türkiye’nin geleceği açısından tarihi öneme sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bulunduğu bölgeyle ilgili olarak emperyalist güçlerin planları olduğunu, bölgede güçlü devletleri yönetebilir hale getirmek istediklerini anlatan Kayrıcı, “Türkiye’yi çökertmeye çalışıyorlar. Eğer, Türkiye teknolojik gelişmelerini sürdürürse biliyorlar ki bölgede oyun kurucu ülke olacak. Bunu istemiyorlar. O’nun için 15 Temmuz’dan itibaren hamlelerini yapmaya başladılar. O nedenle 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı yeniden seçmemiz lazım. TBMM’de de MHP’nin güçlü temsil edilmesi için desteğimizi istiyoruz” diye konuştu.

‘ERDOĞAN’IN SELAMIYLA MİLLETVEKİLİ SEÇİLMİŞLER’

Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde en uzun süre tek başına iktidar döneminin AK Parti ile birlikte yaşandığını vurgulayan Kayrıcı, bu dönemde Türkiye’de çok önemli projeler hayata geçirilirken, Çorum’un ise hak ettiğini maalesef alamadığını dile getirdi.

'ÇORUM 10 İLDEN BİRİSİ, AMA...'

 Çorum’un kendi müteşebbis ruhuyla gelişen sanayisi sayesinde Türkiye’nin en çok ihracat yapan 10 ilinden biri olmasına rağmen nüfusunun yarısı kadar illerin aldığı yatırım ve hizmetlerin yarısını bile alamadığını savunan Kayrıcı, “Bu durumun sorumlusu Cumhurbaşkanımız ya da hükümetler değildir. Cumhurbaşkanı Çorum’un ne derdi, ne sorunu olduğunu nerden bilsin. Kendisine iletilmediği sürece bilgisi olmaz. Bizim derdimiz seçtiğimiz milletvekillerimizin yetersizliğidir. Bugün kadar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirmişler, AK Parti’den 5 milletvekilinden 4’ünü, 4 milletvekilinden 3’ünü almışlar. Tayyip Bey’in fotoğrafı 3 vekilin çıkması için yeterli olmuş. Artık bu duruma son vermemiz lazım. Çorum’un dertlerini anlatacak, insanların taleplerini Ankara’ya taşıyacak milletvekillerini seçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

BU SÖZLER CHP'YE: 'ÇORUM ŞEHİR KULÜBÜNDEN İBARET DEĞİL'

20 yıldır ana muhalefette bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde durumun farklı olmadığını belirten Kayrıcı, “Muhalefet işin lokomotifidir. İktidarı çalıştıran muhalefettir. Ama, CHP’nin 3-4 dönem milletvekilliği yapan arkadaşımız Çorum’u şehir kulübünden ibaret görmüş. Ne halkın derdini dinlemiş, ne Çorumlunun talebini almış” dedi.

‘ÇORUMLULAR OY VERİRKEN DİKKATLİ OLMALI’

Çorumluların oy verirken daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirten Kayrıcı, “Bugüne kadar CHP ağacı koysa milletvekili olmuş. Milletvekilinin ne yaptığı, memleket hayrına ne iş yaptığına bakılmamış. Çorum’dan hangi partiye oy verilirse verilsin artık milletvekili olacak kişilerin neler yaptığına veya yapabileceğine bakmamız lazım” dedi.

‘HİZMET KAVGASI YAPACAK KİŞİYİ SEÇİN’

Çorum insanının çalışkan ve üretken olduğunu anlatan Vahit Kayrıcı, “20 yılda Çorumluların talepleri Ankara’ya iletilebilseydi, Çorum bölgesinde yıldız olurdu. Ekonomisi, sanayisi birkaç kat daha büyürdü. Esnafı daha çok kazanır, insanların refah seviyesi yükselirdi. Çorum maalesef bugüne kadar hakkını alamadı. Buradan tüm hemşehrilerimize sesleniyorum; Çorum’umuza artık yazık etmeyelim. Çorum için çalışacak, hizmet için kavga edecek insanları Ankara’ya gönderelim. Ben her sorunu çözerim diye bir söz vermiyorum. Böyle söz verenlere de inanmayın. 20 senedir 3-4 milletvekili verdiklerimiz yine 3 vekil verin, şunu yapalım, bunu yapalım diyorlar. 20 senedir neredeydiniz. Bu tür laflara itibar etmeyin. Ben sadece sorunun muhatabı kimse onun önüne düşüp, çözümü için ilgili kişi ve kurumlara ileteceğimin sözünü verebiliyorum. Çorum’a hizmet getirmek için ne gerekiyorsa yapacağımın sözünü veriyorum. Bunun için de desteğimizi bekliyorum” diye konuştu.

SORUNLARA DOĞRU TESPİT VE ÇÖZÜM

Esnaf ve sanatkarın bir toplum için ne derece önemli olduğunu çok iyi bildiğini anlatan Vahit Kayrıcı, “Esnaf bir ülkenin orta direğidir. Eğer orta direk yıkılırsa o ülkede ayakta kalamaz. Şu anda orta direk zor durumda. Ancak, çözülmeyecek de hiçbir sorun yoktur. Ben Allah nasip ederde milletvekili seçilirsem, esnafın problemlerini esnaftan dinleyip çözmek için birlikte hareket edeceğimizi söyleyebilirim” dedi.

Başta esnaf olmak üzere Çorum’un taleplerini ve sorunlarını doğru tespit edip, önceliğine göre sıralayıp çözüme kavuşturmak adına birlikte hareket etmeleri gerektiğine dikkat çeken Kayrıcı, “Beni bilen biliyor. Kimseyi ötelemeden kapım herkese açıktır.  Kolay kolay söz vermem, ama Çorum için çalışacağımın, sorunların çözümü için çaba göstereceğimin sözünü verebilirim” ifadelerini kullandı.

ÇESOB’A BAĞLI TÜM ODALARI ZİYARET ETTİ

Ardından birlik binasında faaliyet gösteren odalardan Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, Bakkallar ve Bayiler Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Marangozlar Odası Başkanı Yücel Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Fırıncılar Odası, Mobilyacılar Odası, Elektrikçiler ve su tesisatçılar Odası, Çilingirciler ve Sobacılar Odası’nı da ziyaret ederek, yönetici ve çalışanlarıyla bir süre görüştü.

'BİLGİ, BİRİKİM VE TECRÜBEMİ ÇORUM’A HARCAMAK İSTİYORUM'

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerle ilgili çalışmalarına devam eden MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek ile bir araya geldi. Kooperatif yöneticileri Hasan Eker ve Necati Şimşek’in yanı sıra kooperatif müdürü Yaşar Kirişçi’nin de hazır bulunduğu ziyarette geçmiş günlerle ilgili sohbet eden Kayrıcı ve Canbek, Çorum’un temel sorunları ve esnafın genel durumu hakkında istişarede bulundular.

KİMLER EŞLİK ETTİ?

Ülkü Ocakları İl Başkanı Orhan Tosik ve TÜRKAV Şube Başkanı İsmail Deli ve önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Ali Beyaz’ın da yer aldığı ziyarette, Çorum’un bugüne kadar hak ettiği hizmetleri alamamasına dikkat çeken Vahit Kayrıcı, “Daha önce de milletvekilliği yaptım. Bilgi birikim ve tecrübeliyim. Bu tecrübeyi Çorum’a hizmet yolunda değerlendirmek istiyorum. Bunun için de Çorumlu hemşehrilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Milletvekili seçildiğimde sizlerin taleplerini Ankara’ya taşıyacağımdan şüpheniz olmasın. Sorunların ne kadarını çözeriz bilemiyorum” dedi.

14 Mayıs seçimlerinin öneminden de bahseden Kayrıcı, “Bu seçimde Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan’ı mutlaka yeniden seçmemiz lazım. O’nu seçemezsek milletvekili olmamızın pek bir anlamı kalmaz” diye konuştu.

CANBEK: ‘KAYRICI’NIN GEÇMİŞTEKİ HİZMETİ GELECEĞİN İŞARETİ’

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayrıcı’nın geçmişte Çorum’a çok önemli yatırımlar kazandırdığını anlattı. Kayrıcı’nın sayesinde Çorum-Ankara Karayolu’nun çift şeritli bölünmüş yol haline geldiğini hatırlatan Canbek, “Biz bu memlekete kimlerin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Sizin de başta yol olmak üzere, hastaneler kazandırdığınızı gördük. Sizin yaptıklarınız gelecekte yapacaklarınızın teminatıdır” dedi. Canbek, Kayrıcı’ya 14 Mayıs seçimlerinde başarılar diledi.

Son Güncelleme: 02.05.2023 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AKP 2023-04-28 20:05:22

Şu Tayyip Erdoğan var ya kendi eli ile yaptığını kimse ona yapamazdı .Güzelim Partiyi bitirdiği gibi sizlerin tekrar vekil olmasını sağladı. Bundan sonra ister cumhurbaşkanı seçilsin ister seçilmesin işi zor

Avatar
iskilipden 2023-04-28 16:15:28

Sayın adayımızdan ÇANKIRI BAYAT İSKİLİP ÇORUM YOLUNUN DUBLE YAPILMASINI, İSKİLİP TOSYA YOLUNUN DUBLE YAPILMASINI, İSKİLİP SANAYİİ ARASINDAKİ YOLDA DÜZENLEME YAPILMASINI, MESLEK Yüksek okulunun açılmasını, Kale Restarosyonunun bitirilmesini, LİDER GÖLGESİNDE gezinen vekillere nasıl çalışıldığının/ Çalışacağının halka anlatmasını ve seçimde başarılar DİLERİZ.

Avatar
Hamit 2023-04-29 10:27:08

Ak Parti adayları çok kötü, sığınacağım mhp. Reis cumhurbaşkanı olsun, vekil kim olursa önemli değil

banner165