'Keşke stad yapacağınıza bu projeyi yapsaydınız'

MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, tartışma yaratan proje ile ilgili toplantı yaptı.

22 Mart 2019 Cuma 15:19

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin spekülasyonlara ve tartışmalara neden olan 'Saat Kulesi yayalaştırma' projesinin Çorum Belediyesi tarafından yıllar önce hazırlanan ancak rafa kaldırılan proje ile aynı olmadığını açıklarken, "Keşke stad yapacağınıza bu projeyi yapsaydınız." dedi.

MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin’in ‘Hayatımın projesi’ diyerek açıkladığı ‘Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi, tartışmalara sahne oldu. Çorum Belediyesi bugün yaptığı açıklamada, projenin yıllar önce Belediye tarafından hazırlandığı ve çalışmaların halen devam ettiği belirtilerek, "Projeye ait detaylar ve görseller Belediyemizden izin alınmadan kullanılmıştır. Adaylarımıza, seçim sürecinde başarılar diliyoruz. Ancak şehrimiz için son derece önemli olan bu projelerin hazırlanmasında Çorum Belediyesi'nde görev yapan personellerimizin ve yönetimin emeğini zayi etmemek adına, adaylarımızın daha duyarlı davranmaları gerektiğine inanıyoruz.” denilmişti.

Paylaşılamayan proje ile ilgili MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin bugün basın toplantısı yaptı. Kendi projesi ve Belediye’nin projesinin benzediğini ancak aynı olmadığını, farklılıklar taşıdığını aktaran Şahin, "Çorum’a dair projelerimizi açıklamamızın ardından, sizlere bu proje üzerine ağırlık verin dedikten sonra o günün akşamı sayın Mustafa Demirer’le bir mesajlaşma yaşadık. Hatta Mustafa Bey’in, habercim19’da, AK Parti kulislerinde de daha önce buna benzer bir proje hazırlandığını duydum diye bir yazısını okudum. Yine aynı günün akşamı, eski Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü Beyefendi bizi aradı. Bu projenin dile getirilmesinden ne kadar mutlu olduğunu dile getirdi. Ve bize dedi ki, “5 yıl kadar önce biz de bu konuyla ilgili bir proje hazırlamıştık. Ama o günün şartlarında bu projeyi uygun görmedik, rafa kaldırdık.” Bir süre sonra yine eski Belediye Başkanlarımızdan Turan Atlamaz’ın yardımcısı Saim Balcı mesaj atarak bu projeyi dile getirdiğimiz için, Saat Kulesi Yayalaştırma Projesini dile getirdiğimiz için teşekkür etti. Bu projenin hayati önemi olduğunu söyledi."

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi  daha önce de düşünülmüş ama bizim gündeme getirdiğimiz o zaman düşünülen projenin orijinali değil. Bu projenin geçmişte, Arif Ersoy döneminde hatta Necdet Diken’in döneminde hayal edildiğini, Turan Atlamaz ve Muzaffer Külcü döneminde de düşünüldüğünü biliyoruz. Geçtiğimiz Çarşamba günü 40’a yakın proje açıkladık. Bunlardan birisi de Saat Kulesi Yayalaştırma Projesiydi. Bu projeyi açıkladıktan sonra çok olumlu tepkiler aldım. AK Parti Belediye Meclisi eski üyesi Çetin Özdaş aradı. Eski Başkanımız Muzaffer Külcü projeden istifade edebileceğimi, görselleri alabileceğimizi söyledi. Sadece fikir vermek için o görselleri izinli paylaştık. (resmi izin değil) 1990’lı yıllardan beri dillendirilen bir projeyi gündeme getirdik. Hayal bile edilemeyen, cesaret edilemeyen bu proje Çorum için farzdır, şarttır.” dedi.

‘ÇALINTI PROJE’ SÖZÜNÜ KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUM

Şahin, konuşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’ın 32 projesi arasında böyle bir proje bulunmadığına dikkat çekerek, “Projeler şahsa münhasır olamaz. Çorum Belediyesi yönetimine ve projeyi hazırlayanlara teşekkür ediyoruz. Ama neden rafa kaldırıldığını anlamakta zorluk çekiyoruz. Keşke stadyum, spor salonları, parklar, Kentpark yapılacağına bu proje yapılsaydı. Hangi gerekçelerle bu projeden vazgeçildi bilemiyoruz. Demek ki rantabl görülmemiş. Dönemin belediye başkanları, Arif Ersoy, Turan Atlamaz ve Muzaffer Külcü ve Zeki Bey’in de mutlaka katkısı vardır. Kenan Şahin’in bu projeyi yapacağım demesinin neresi yanlış? Hiçbir adayın böyle bir projesi yok. Benim projemle Belediye’nin projesi farklı. Ama yeşil alanlar ve park projeleri aynı. Bu eser çalma değildir. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Bu memlekete faydalı olan şeyi getirmeye çalışıyorum.” Şeklinde konuştu.

AŞGIN DA ALINTI YAPMADI MI?

MHP Adayı Şahin, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın’ın da Çorum Belediyesi’nin devam eden yatırımlarından ve projelerinden faydalandığını ifade ederek, “Çorum Belediyesi’ne soruyorum. 32 proje açıklayan arkadaşın Belediye’nin görsellerinden ve projelerinden faydalanması, sizin emeğinizi zayi etmesi değil midir? Arasta Restorasyon Projesi, Yeni Şehir Projesi, Koçhisar Barajı, Entegre Arıtma Tesisi, Biogaz Tesisi Projesi, bunlar mevcut Belediye’nin yaptığı ve son aşamaya getirdiği işler değil mi? Sinevizyonları, görselleri Belediye’den alınmış değil mi? Bunlar alıntı değil mi? Aşgın projeleri açıkladığında, görselleri yayımlandığında kimse ses çıkarmadı, kınamadı. Kim olursa olsun adayların projelerine sahip çıkın. Çünkü kazanan aday değil Çorum olacaktır. Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi farklıdır. Derdimiz projenin sahibinin kim olduğu değil, uygulanmasıdır. Çorum ortak paydasında herkesin projelerden istifade etmesinde fayda vardır.” dedi.

Son Güncelleme: 24.03.2019 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oy sayısı 2019-03-23 13:36:27

Kenan bey,Sen kendini kurtarmaya bak.Meclis üyesi listeniz zaten zayıf,Getirdiğin iki meclis üyesi ile kontenjan parti tabanında hala tartışılıyor.Bu üç isim sebebiyle oy vermeyeceğini söyleyen KIRK yıllık MHP liler var.Sayıları da az değil,çocuklarını işe yerleştirme derdinde olanlar yarın,Seni rahat bırakmazlar.Alacağınız oyu söyleyim.Belediye başkanlığında 20 bin,Mecliste 25 bin,il genel meclisinde 28 bindir.

Avatar
Mustafa 2019-03-23 14:13:07

Şahsi menfaatler için gizli anlaşmalarla bu milletin başına CHP zihniyetini bela etmeye çalışanlara Allah fırsat vermeyecektir.

Avatar
Furkan 2019-03-22 19:22:36

Kendisi projeyle halkı kandırmaya çalıştı şimdide kalkmış ak parti belediyesnin yaptığ projeleri eleştirmeye kalkıyo bu millet yemez yalanla dolanla yöneticilik yapamassınz

Avatar
Bırakın bu işleri 2019-03-22 19:29:29

Bırakın bu işleri

Avatar
Recep 2019-03-22 22:42:28

Düşük profilden büyük proje gelecek değilya

Avatar
ahmet 2019-03-22 22:43:04

Bu sefer MHP.Bu sefere Kenan ŞAHİN.Artık yeter.

Avatar
Talat 2019-03-23 00:22:35

Gerçekten süper proje
Şehir içi trafiğin başka türlü kurtulacağı yok

Avatar
Habercim 2019-03-23 14:29:48

Habercim 19 ilce ve ilerde. Kimin kazanacagını yazsın yuzde 90 cıkar adaylar acıklanmadan. Haber yapıyordu yalan haber diyorlardı hemen hemen. Hepsi tuttu. Yaz be haberci adayları