Kılıçdaroğlu’ndan Şeker açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında şeker fabrikalarının özelleştirilme kararını eleştirdi

13 Mart 2018 Salı 16:18
Kılıçdaroğlu’ndan Şeker açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili, “Cumhuriyeti kuranlar ağır bedeller ödediler, yemediler içmediler Osmanlı'nın borçlarını ödediler, şeker fabrikalarını kurdular. Kendi Merkez Bankalarını kurdular ve milli paramızı kendi bankamızda bastık. Yakın tarihimizi unutmayacağız. Şimdi şeker fabrikalarını özelleştirmek istiyorlar. Size sözüm söz, özelleştirseler dahi CHP iktidarında onları alıp köylüye yeniden vereceğiz” diye konuştu.

GRUP SIRALARINDA ŞEKER PANCARI

rup toplantısında Eskişehir'den gelen çiftçilerin, şeker pancarı üreticilerinin de yer aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Şeker fabrikalarını satıyorlar. Şeker pancarı üretimi vasıfsız iş gücüne eleman anlamında çok önemli. Okuma yazma bilmeyen çok sayıda vatandaşlarımız var. Vasıfsız iş gücü, bunların da bir şekilde değerlendirilmesi lazım. şeker pancarı posası çok kıymetli. Şeker pancarının ürettiği oksijen ormanın ürettiği oksijenin 3 katı” değerlendirmesinde bulundu.

Şeker fabrikalarının Türkiye genelinde dağıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ekonomisi çok fazla gelişmemiş olan yerlere yapıldığını ve şeker pancarının o il, ilçe için hayati bir ekonomik değere sahip olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Afyon, Niğde, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal, Yozgat şeker fabrikalarını satacağız diyorlar. Yozgatlı gitsin yine oyunu AK Parti'ye versin bakalım. Yarın elinizden ekmeği de alacak. Yozgat’ın kokulu yeşil mercimeğini de bitirdiler. Erzurum'un bir şeker fabrikası var onu da kapatacaklar. Zaten hayvancılığı öldürdün. Diyorlar ki fabrikalar zarar ediyor, özelleştirilince kar edecek daha fazla istihdam oluşturulacak. Vallahi de billahi de yalan. Şeker fabrikaları zarar etmiyor, zarar ettiriliyor” açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın "Şeker fabrikaları özelleştikten sonra kapanacak gibi bir şey yok, en az 5 sene boyunca üretim yapacak" açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Süreyi vermiş. 5 sene üretim yapacak, 6. sene kapanacak. Şeker fabrikalarının çalıştırılması ile katma değer 3 milyarı aşıyor. Kapatılacak nişasta bazlı şekere imkan sağlanacak. Nişasta bazlı şekeri kim kullanıyorsa onun ürünlerini satın almayın. Şeker pancarından kim şeker üretiyorsa o ürünleri alacağız” ifadelerini kullandı.

Grup toplantısına katılan şeker pancarı üreticilerinin getirdiği şeker pancarları da grup toplantısı sıralarında yer aldı.

İHA

Son Güncelleme: 13.03.2018 23:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mutlu aydın 2018-03-13 17:40:07

Doğru olan asla yemin etmez