Kılıç’tan Bahabey çıkışı

CHP Meclis Üyesi Özgür Kılıç, belediye meclisi toplantısında gündem dışı söz aldı

07 Nisan 2018 Cumartesi 00:34
Kılıç’tan Bahabey çıkışı

CHP Meclis Üyesi Özgür Kılıç, belediye meclisi toplantısında gündem dışı söz alarak Bahabey çıkışı yaptı, ardından kentle ilgili bir dizi önerilerde bulundu.

Yeni dönemde sadece daha güzel bir Çorum için bu kürsüden öneriler sunmayı planladığını ancak geçen sabah gazetelere baktığında Vali ve Belediye Başkanı’nın Bahabey Caddesi’nde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerini  görünce gözlerine inanamadığını belirten Kılıç, “Öncelikle Sayın Valimize ve Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. Lakin, Bahabey Caddesini yeni mi keşfettiniz? diye sormazlar mı? Hadi bunu da geçtim, keşke yanınıza Belediye Meclis Üyelerini de alsaydınız. Yanlış anlamayın, CHP’lileri demiyorum, AK Partili Belediye Meclis Üyelerini diyorum. Keşke, bana sorsaydınız söylerdim. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Bilal abimin Bahabey’deki dükkanını tarif ederdim. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Fatma Ablamın Karşıyaka’daki evini tarif ederdim. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Enver Kardeşimizin Bahar Caddesi’ndeki evini tarif ederdim.  AK Partili Belediye Meclis Üyesi Gazanfer Abimin Ata Caddesi’ndeki evini tarif ederdim. Hatta AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Abdullah Bey’in çizdiği, Necmettin Bey’in yapı denetimini yaptığı şantiyelere uğrayıp işçilerle çay içmenizi dilerdim.

Kısaca, Bahabey Caddesi ve Milönü hep oradaydı Sayın Başkan, şimdiye kadar siz neredeydiniz?" dedi.

Şehitler Parkı'na dev Türk Bayrağı isteyen, Çarşamba Pazarı'nın pazarcılara satılmasını öneren, Kılıç, konuşmasının decamında yapılaşmada beton kalitesinin önemine dikkat çekti.

Kılıç şöyle dedi;

ŞEHİTLER PARKI’NA DEV BAYRAK

Sayın Başkanım, Belediye Başkan yardımcılarınızın şahitliğinde bana verdiğiniz bir sözü, burada paylaşmak isterim ki tüm Çorum da şahit olsun. Aşıklar Tepesi olarak bilinen ve gerçek adı Şehitler Parkı olan parka yakışır dev bir Türk Bayrağı istiyorum. Bu Bayrak hem Şehitler Parkı’na yakışır olsun hem de gitmeyecekleri hemen hemen anlaşılan Suriyeli, Afgan ve Iraklı misafirlerimizin en azından nerede yaşadıklarını, unutmamalarını istiyorum. Bu bayrağın yapılmasını hızlandırırsanız çok mutlu olurum.

ÇARŞAMBA PAZARI’NI PAZARCILARA SATALIM

Size bir önerim daha var. Ne mücadeleler verilen, ne restler çekilen meşhur Çarşamba Pazarı. Gelindiği nokta, bizim de savunduğumuz hak ve adaletin yerini bularak pazarcıların tekrar Çarşamba Pazarı’na dönmeleridir.

Şimdi Size önerimi sunuyorum. Gelin bu işi daha da ileri götürelim, resmileştirelim. Çarşamba Pazarını pazarcı Esnafına satalım ki, gerçek sahiplerinin olsun. Ayrıca, Çarşamba günleri dışında tüm köylülerimize açalım. Yani, Organik Pazar kurulsun. Köyden gelen Ayşe Teyzem, Ahmet Amcam illa çarşambayı beklemesin. İstediği zaman organik mahsullerini ziyan olmadan, çürümeden burada satabilsin. Hem köylümüz kazansın, hem pazarcımız kazansın, hem de Çorumlu istediği zaman organik taze gıdaya ulaşabilsin. Pazarcılar Odası Başkanıyla konuştuğumda şunu hissettim ki, kendilerine çok mantıklı geldi. İnşallah bunu dikkate alır bir girişim başlatırsınız.

BETON KALİTESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Geçenlerde imar işlerinden aldığım istatistiksel bilgiye göre Çorum’da yapılan inşaatlara toplam 533 ruhsat verilmiş. Bunun 138 tanesi yani %25,9’u C20, 355 tanesi yani  %66.6’sı C25, 32 tanesi yani  %6’sı C30, 5 tanesi yani  %0,9’u C35, 3 tanesi yani  %0,6’sı C40 betonla çizilen ruhsatlar.  

Yukarıdan anlaşıldığı gibi %70’e yakın inşaat C25 betonla çizilmektedir. Bunun üzerine müteahhitler derneği, mimarlar odası ve inşaat mühendisleri odası olarak bir araya geldik. Kısa günde 400’e yakın imza topladık. Ve Çorum Belediye Meclisine bir talepte bulunuyoruz.

Görüldüğü gibi, en azından imar işleri bir çalışma yaparsa, zaten imar yönetmeliğine göre C20’nin altında beton kullanılması yasaktır. Buna istinaden örneğin, iki kata katar C20, 5 kata kadar C25, 8 kata kadar C30, ve daha üst katlar için C35 ve C40’ın altında beton kullanılmasını yasaklarsak geleceğimiz olan çocuklarımız, torunlarımız ve yeni nesillerimize daha sağlam, daha kaliteli konutlar bırakacağımızın kanısındayım.

Çorum İl sınırları deprem kuşağı olarak 1. ve 2. Derece deprem kuşağında olan bölgede yer almaktadır. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler bize beton kalitesinin önemini anlatmaya yetmiştir. Tekrar böyle acı tecrübeler yaşamamak, gelecek nesillere daha sağlam yapılar bırakmak adına, beton kalitesinde minimum olan C20’den C25’e geçmek mutlak suretle gereklidir. Ayrıca, C25’e geçiş toplumda algılananın aksine, kesitlerin küçülmesine neden olup maliyeti de azaltacaktır. Örnek olarak hiç deprem kuşağında yer almamasına rağmen Avrupa’da minimum beton sınıfı C30’dur. Aşağıda imzası bulunan Biz mühendisler, mimarlar ve müteahhitler yeni nesillerimize daha güvenli yapılar bırakmak istiyoruz. İnanıyoruz ki, Çorum Belediye Meclisi Bizimle aynı fikirde olacaktır.”

Son Güncelleme: 08.04.2018 00:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kastamonu 2018-04-07 07:06:32

İlimizde organik tarım ürünleri için pazar günleri kapalı mekanda büyük bir pazar kurulur. Çorum un da kapalı pazar yerleri yapılabilir

banner165