KİT'lerde çalışanlar da kadro almalı

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, sendikacıların ziyaretinde taşeronlara kadro yasası ile ilgili açıklama yaptı

21 Aralık 2017 Perşembe 18:27
KİT'lerde çalışanlar da kadro almalı

Hak-İş Çorum İl Temsilcisi Mustafa Köroğlu ile Öz-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Selim Güloğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret etti. Ziyarette sendikaların çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu ve özellikle son günlerde gündemde olan taşeron işçilerin kadroya alınması konusu ele alındı.

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, taşeron yasasının çalışma barışan katkı sağlayacağını açıkladı.

Aras, yaptığı açıklamada şu bilgiler verdi; “Devletin görevi, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

Çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları, çalışmayı desteklemek ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri almaktır.

Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alacaktır.

“Taşeron İşçileri”nin ücretleri düşüktür ve adil değildir, Sosyal yardımlardan yararlanamazlar, Ücret ve çalışma şartları hayat seviyesini yükseltmek, insan olarak maddi ve manevi varlığının gelişmesi için asla yeterli değildir, İş güvenceleri iki dudağın arasındadır, iş güvenceleri yoktur, Bu işyerlerinde çalışma barışı sağlanamamıştır,

Genel ve Katma Bütçeli İdarelerle, Belediye ve İl Özel İdarelerinde çalışan taşeron işçilerden 4/b’li olarak kadroya alınacağı ifade edilen toplam sayı 850-900.000’dir.

‘SINAV ŞARTININ UYGUN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’

Yapılan açıklamaya göre işçiler sınava tabi tutulacak, devamında güvenlik soruşturması yapılacaktır. Yaş ve eğitim şartı aranmayacaktır.

Sınav şartının, uygun olmadığını düşünüyoruz.  Zira, şimdiye kadar yapılan uygulamalara baktığımızda, sınavın ciddi “hak kayıplarına” yol açılmıştır.

Cumhurbaşkanının “ Bu işte taşeron olmaz” beyanını önemsiyoruz.

Biz hiçbir ayırım yapılmadan, tüm taşeron işçilerine kadro verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Çünkü, MHP; hiçbir işçimizin, “Köleliği andıran işçi çalıştırma düzeni” ne, layık olmadığı görüşündedir.

TAŞERON YASASI’’ SEÇİM TAHHÜTÜMÜZDÜ

Başta genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin olmak üzerinde, milletvekillerimizin sıkça gündeme getirdiği ve üzerinde ısrarla durduğumuz, tüm platformlarda dile getirdiğimiz, “Taşeron Yasası” TBMM’de görüşülmeye başlanmış ve bu konuda mesafe alınmıştır.

MHP olarak Seçim Beyannamelerimizde; “Köleliği andıran işçi çalıştırma düzenine son verileceğini” taahhüt etmiştik. MHP’nin, 7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesinde konuyla ilgili taahhütleri aynen şu şekildedir:

“Örgütsüzlüğü, güvencesiz çalışmayı, kayıt dışılığı ve kuralsızlığı tetikleyen, insan onuruna yaraşır düzgün iş tanımını yok sayan, çalışma hayatının dengelerini bozan işçi çalıştırma düzenine son verilecektir.”

“ Alt işveren(taşeron) işçilerinin artan sorunları çözüme kavuşturulacak, çalışma şartları ve ücretleri acilen iyileştirilecek, iş güvencesi, yıllık ücretli izin, fazla mesai ücreti, kıdem tazminatı gibi hakları güvence altına alınacaktır.”

“Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro verilecektir”

“Geçici ve mevsimlik işçilerin yaşadığı sorunlar çözüme kavuşturulacak, emeklilikte aranan prim gün sayısını tamamlayabilmeleri için çalışamadıkları süreler için borçlanma imkânı getirilecektir.”

“Mevsimlik ve kampanya işlerinde çalışan tarım işçilerinin sağlıksız çalışma şartlarına maruz kalmaları önlenecek, ekonomik ve sosyal hakları ile ulaşım, barınma, beslenme, eğitim, sosyal güvenlik ve sağlık alanlarında yaşadıkları sorunlar giderilecektir”

1 Kasım 2015 Seçim Beyannamesinde de benzer taahhütler yer almıştır. Milliyetçi Hareket Partisinin Seçim beyannamesinde yer verdiği hususlar, samimi düşünceleridir.

Çünkü MHP, “Taşeron işçiliğini”, “Köleliği andıran işçi çalıştırma düzeni” olarak görmektedir. Böyle olduğu için de MHP, “Taşeron İşçilerine” seçim beyannamelerinde yer vermekle kalmamış, Genel Başkanımız Seçim Meydanlarında konuyu ısrarla dile getirmiştir.

HEP GÜNDEMDE KALMASI İÇİN GAYRET GÖSTERDİK

Genel Başkanımız mitinglerimizde ve grup konuşmalarında, sivil toplum kuruluşlarının ziyaretlerinde, “Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilerine kadro verilmesini” defeatle dile getirmiştir. TBMM Oturumlarında da, birçok milletvekili arkadaşımız, “Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilerine kadro verilmesi konusunu gündemden düşürmemişler ve kamuoyunun oluşmasında önemli katkılar sağlamışlardır.

Çünkü; iktidar, gerek 7 Haziran 2015, gerekse, 1 Kasım 2015,Seçim Beyannamelerinde, “Köleliği andıran işçi çalıştırma düzeni” ni, yani “taşeron işçiliğini” gündemine almamıştır. Genelde unutulan, ihmal edilen bu konu, bugün çözülme aşamasına gelmişse, en büyük gayret MHP’nindir.

KİT’LERDE ÇALIŞANLAR DAHİL EDİLMELİ

KİT’lerde toplam 40.000 civarında, Taşeron işçisi olduğu göz önüne alındığında, KİT çalışanlarının sayısı, kadro verilecek toplam sayının, %5’i mertebesindedir. KİT’lerin ayrılmasının, hakkaniyete uygun olmayacağını düşünüyoruz.

KİT’lerde çalışanlara kadro verilmemesi, yasanın ölü doğmasına, binlerce emekçinin mağdur olmasına, binlerce emekçinin umutlarının sönmesine, toplumsal barışın bozulmasına sebep olacaktır.

Bu ve diğer birçok sebeple; MHP olarak dilek ve talebimiz, KİT’lerde çalışan “Taşeron İşçilerine” de kadro verilmesidir.

Çünkü, MHP; Hiçbir işçimizin, “Köleliği andıran işçi çalıştırma düzeni” ne, layık olmadığı görüşündedir.

Tasarıya, KİT’lerde çalışanların dahil edilmemesi halinde, bu haksızlığı ve adaletsizliği gidermek için, MHP olarak her türlü girişim ve gayreti göstereceğimizi belirtiyoruz.

Devletimiz büyüktür. Devlete düşen hak ve hakkaniyettir. Adalettir. Kaldı ki, bütün çalışan taşeron işçiler, bu ülkenin kalkınmasına, üretimine, önemli katkılar sağlayan fedakâr arkadaşlarımızdır. Bazı taşeron çalışanların bu imkanlardan mahrum edilmesi, şiddetle huzura ihtiyacımız olduğu bu dönemde, toplumsal barışa ve huzura da katkı sağlamayacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165