Klasik değil yüksek profilli vekil çağrısı

AK Parti Çorum Milletvekili Aday adayı Necat Yazıcı, klasik değil, yüksek profilli milletvekili listesi çağrısında bulundu.

19 Mart 2023 Pazar 21:42
Klasik değil yüksek profilli vekil çağrısı

AK Parti Çorum Milletvekili Aday adayı Necat Yazıcı, Türkiye ve Çorum özelinde klasik değil, yüksek profilli milletvekilleri ile yol yürünmesi gerektiği çağrısında bulundu.

GÜNDEM SEÇİMLER

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde aday listelerinde yer verilecek isimlerin belirgin ve tutarlı bir vizyona ve bizi biz yapan temel değerlerimize sahip olmalarının büyük önem arz ettiğini belirten Yazıcı, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

İKİ KRİTİK HUSUS

“Bu süreçte kritik önem taşıyan iki önemli hususla karşı karşıyayız. Bunlardan ilki mevcut konjonktürde ülkemize yönelik küresel kuşatma tehdit ve tehlikesi, diğeri de ülkemiz içinde gerçekleştirilmesi gereken yapısal reformlar.

KÜRESEL GÜÇLERİN POZİSYONU

Küresel güçler, yeryüzü ölçeğinde oyun kurucu olabilecek potansiyele sahip ülkemizi bir kıskaca almak ve durdurmak için her türlü çabayı sergilerken buna karşı milli bir direnç göstermek, ancak ülkemizin kazanımlarına tümden sahip çıkan, temel insani değerlerimize yaslanan adayların temsil makamına getirilmesi ile mümkün olacaktır. Dünyadaki gelişmeleri doğru bir şekilde okuyabilecek yeterli entelektüel birikimi olmayan ve toplumun farklı unsurları ile iletişim kurma becerisine sahip olmayan bir milletvekili profili ile küresel emperyalist saldırılara karşı milletimizi bir arada tutacak moral birlikteliği sağlamak mümkün olamayacaktır.

YAPISAL REFORMLAR

Diğer taraftan ülke olarak gelişmenin her aşamasında ihtiyaç duyduğumuz yapısal reformların da hayata geçirilmesi ve böylece eğitimden sanata, teknolojiden tarıma, imardan çevreye, turizmden sanayiye varıncaya dek hayatın her alanında doğru olanı hayata geçirebilecek dönüşümleri gerçekleştirmek, ancak bunun için gerekli idari, teknik, bürokratik ve ahlaki donanıma sahip milletvekilleri ile mümkün olacaktır.

ORTAK AKIL, KURMAY AKIL

Genç nüfusun enerjisi ve yeniliklere açık oluşunun bize vereceği olumlu katkının mutlaka onların dünyası ile sağlıklı iletişim kurabilen bir vizyonla birleşmesi gerekiyor. Kendi ülkesine ve milletine katkı sağlayabilecek donanımda olan her bir vatandaşımızın ülkemiz geleceğinde etkin olmasını sağlayacak mekanizmaları hayata geçirmek gerekiyor. Yönetişimin gereği olan ortak aklın yahut kurmay aklın inşası gerekiyor.

KÜÇÜK VE DAR ÇERÇEVEDE SİYASET

O nedenle artık klasik milletvekili profilinin çok ciddi bir şekilde gözden geçirilmesi ve günümüz şartlarının gerekli kıldığı yüksek bir profilin aranması elzem hale gelmiştir. Getir götürcü, talimat bekleyen, ne iş olursa yapan, küçük ve dar bir çerçevede siyaset yapan bir vekil profilinin bugün ne dünyada ne de ülkemizde bir karşılığı vardır.

ÜLKE VE ŞEHRİMİZİN GELİŞMESİ İÇİN

Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemi ile yönetiliyor olması hasebiyle artık milletvekilleri daha çok ülke geleceğinin şekillenmesinde yapısal katkılar sağlamak durumundadırlar. Bu nedenle genel hükümet politikalarının gereklerini yerine getirirken artık milletvekilleri kendi seçim çevrelerinin acil ihtiyaç duydukları yerel politikaları üretmek ve hayata geçirmekle meşgul olmalıdırlar. Bu yerel politikaları oluştururken şehrin tüm paydaşlarının içinde yer alacağı ortak aklın devreye alınması her bir milletvekilinin temel stratejisi olmalıdır. Ancak bu şekilde aslında yeterli olan ama sınırsız olmayan kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve şehrimizin gelişmesi sağlanabilecektir.

KURU HAMASET DEĞİL, AKIL VE BİLGİ

Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bugün bölgesel bir güce dönüşen ve tarihi misyonuna uygun bir özgüveni yeniden kazanmış bir milletin fertleri olarak her birimiz sadece bugünü değil geleceği de hesaba katan bir duyarlılıkla hareket etmek ve inisiyatif kullanmak zorundayız. Kuru hamasetin değil aklın, bilginin ve öngörünün belirleyici olduğu bir projeksiyona ihtiyacımız var."

Son Güncelleme: 21.03.2023 01:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sağduyu 2023-03-20 10:47:06

Milletvekili adayını kutluyorum. Kafası çalışan, gönlü güzel birine benziyor.

Avatar
Kenan 2023-03-20 10:53:29

Adayı kutluyorum çok haklı konulara değinmiş ama Çorum siyaseti kasetle yön alıyo

Avatar
Çapsizlar 2023-03-20 12:36:55

Simdi kendisi yuksek profilli mi oluyor :)) Herhalde bu arkadas kendi profili derken whatsapp profilinden bahsediyor :))

Avatar
Mustafa 2023-03-20 13:28:37

Tanımlamalar doğru Rabbim muvaffakiyetler nasip eylesin. Önce insan insanı yaşatki mahallen mahalleni güçlendir ki şehrin şehrine öncülük etki ülken ülkeni insana göre düzenle ki dünya hakimiyet görsün hakka tabi ol ki hak senden razı olsun

Avatar
Kenan 2023-03-20 13:57:59

olay ne? Seçilen vekilin Çorum'a bir şeyler yapma istedği , yaptırabilme isteği ancak şimdiye kadar hper 4 veya 5 yılda yapılan vekil seçimlerinde buna ulaşılabildimi?
ÇORUM İÇİN BİR ŞEYLER YAPILACAKMI ? yada yapılmak mı istenmiyor yüksek profilden çok üstü iknamı etmek gerekiyor Bir Cemil çiçek yada Bekir Bozdağ gibi olunamadı profil bunlarda sanki ilin iki veya 3 ağası aday olsa gariban değil üst birileri seçilse bunlar zaten doymuş insanlar korkmaz, konuşur çekinmez girişimci olur profil bu heralde

Avatar
Hedef 5071 2023-03-20 16:45:01

Birileri düşük profil seviyor ama..

Avatar
Gulelimmi ağlayalım mi 2023-03-20 14:14:44

Yüksek profilli aday oylemi. Nasıl edem nerelere gidem.

Avatar
Ali Osman ULUSOY 2023-03-20 16:11:24

E güzel kardeşim, o dediğin gibi yüksek profilli aday belirleyeceklerse eğer sen nasıl aday olacaktın? (Diye sorarlar adama)