Kongre ve yerel seçim hazırlığı

AK Parti, CHP ve İYi Parti kongre kararı alırken, yerel seçim hazırlıklarını başlattılar.

08 Haziran 2023 Perşembe 12:00
Kongre ve yerel seçim hazırlığı

AK Parti, CHP ve İYi Parti kongre kararı alırken, yeril seçim hazırlıklarını başlattı.

AK PARTİ'DE İL VE İLÇE KONGRE SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden sonra AK Parti 2024 yerel seçimleri için hazırlıklara başladı. Öte yandan 8. Olağan kongre için de AK Parti Genel Merkezinde yoğun mesai harcanıyor.

AK Parti'de kongre için takvim süreci başladı. Temmuz ayında ilçelerde Ağustos ayında illerde yapılacak kongreler Eylül ayında ise büyük kongre ile taçlandırılacak. 2023 seçimlerinin muhasebesi yapılacak, yaşanan oy kaymasının sebepleri masaya yatırılacak. Kuyumcu titizliği ile çalışılacak. Vatandaşın sandıkta verdiği mesaj incelenecek. Ankara ve İstanbul için ayrı parantez açılacak. Yüz yüze görüşmeler sıklaştırılacak.

18. SEÇİM İÇİN HAZIRLIK

Başkan Erdoğan önceki gün kabine toplantısında yüzyılın seçimi olarak nitelendirilen 14-28 Mayıs seçimleri ile ilgili muhasebeyi MYK ve MKYK üyeleriyle birlikte değerlendireceklerini açıkladı. Bu kapsamda AK Parti, her iki seçimle ilgili değerlendirme analiz raporu hazırladı, seçimlerin röntgeni çekildi.

SEÇİM SONUÇLARINNI RÖNTGENİ ÇEKİLİYOR

AK Parti'nin 2018 ve 2023 seçimlerine yönelik aldığı oy oranları ve oyunu artırıp oy kayması yaşandığı illeri analiz etti. Oy kayması yaşanan illerde neden oy kaybı olduğuna dair öz eleştiride bulunup vatandaşın istek ve talepleri değerlendirilecek.

TÜM ADIMLAR NOT EDİLİYOR

AK Parti, Başkan Erdoğan öncülüğünde pandemi, kur şoku ve depremin olumsuz etkilerine karşı aldığı 17'nci seçim zaferini 2024 seçimleriyle 18. zaferle taçlandırmak istiyor. Bu kapsamda geçmiş seçimler titizlikle değerlendiriliyor. Eksik ve yanlış yapılan tüm adımlar not alınıyor.

İYİ PARTİ NE YAPACAK?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz gün partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, 2019'da yapılan yerel seçimlerde olduğu gibi 2024'te de yalnızca CHP ile ittifak yapılması görüşüne sıcak baktıkları öğrenildi.

DİĞER PARTİLER GÜÇ KAYBETTİRDİ

Seçimlere CHP listelerinden giren Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'nin hem kendilerine güç kaybettirdiğini düşünen İyi Parti, 2024'te yapılacak yerel seçim hesaplarına başladı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz gün partisinin il başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

YEREL SEÇİMLERDE CHP İLE İTTİFAKA SICAK BAKILIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz gün partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, 2019'da yapılan yerel seçimlerde olduğu gibi 2024'te de yalnızca CHP ile ittifak yapılması görüşüne sıcak baktıkları öğrenildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre bazı il başkanları, bir araya geldikleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, “Millet İttifakı’nın milletvekili seçimlerinde illeri olumsuz etkilediğini” söyledi. İl başkanları ayrıca yerel seçimler için de 'ittifaksız yöntem' önerisi sundu.
Bu arada İYİ Parti de büyük kongre yapacağını duyurdu.

CHP’DE KONGRE KARARI 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı yeni üyeleriyle ilk kez gerçekleştirildi. Öte yandan CHP'de yerel seçim hazırlıkları ile kongre takvimi de başlatıldı. Olağan kongre için planlanan tarihin ekim ayının ortası olduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 08.06.2023 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2023-06-08 14:15:55

Gayet güzel olur. İLçe yönetimi gözden geçirilmelidir. Bu arada il yönetimi ilçe yönetiminin ihtiyaçlarını isteklerini yerine getirerek milletvelilleri ile de tam bir birliktelik sağlanarak BELEDİYE başkanı seçilmeli

Avatar
AK SAÇLI 2023-06-09 00:14:44

Gezdirmelerine son verilmeli...