Konya ve Bursa’dan daha iyi olacak

Arasta esnafı ile görüşen AK Parti Milletvekili Ceylan, sağlıklaştırma projesinin Konya ve Bursa örneklerinden daha iyi olacağını belirtti.

04 Ağustos 2018 Cumartesi 11:43
Konya ve Bursa’dan daha iyi olacak

Çöplük Çarşısı Ayakkabıcılar Arastası esnafı, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'la görüştü.

Arasta Sağlıklaştırma Öneri’ Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Arasta’da çok kapsamlı bir sağlıklaştırma çalışması yapacaklarını söyledi.

Arastanın aslına uygun bir şekilde yeniden restore edileceğini hatırlatan Ceylan, uygulanacak projenin Bursa ve Konya örneklerinden daha iyi olacağının altının çizdi.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte hem Çorum’un çehresinin değişeceğini hem de Arasta esnafının nezih bir ortamda hizmetine devam edeceğini belirten Ceylan, “Bu proje arastanın orijinalinin aynısı olacak. Proje hayatı geçtiğinde 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Projenin tamamlanması ile Çorum ekonomisine, turizmine, kent estetiğine yönelik kalıcı bir katkı da sağlanmış olacaktır” dedi.

Esnafın bu projeye sahip çıkması ve destek vermesi gerektiğine değinen Ceylan, “Arastanın restorasyonu için sizlerin bir an önce karar vermeniz gerekiyor. Çünkü bu projenin öncüsü esnaf olacak, bizde gereken desteği vereceğiz.”dedi.

Son Güncelleme: 04.08.2018 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2018-08-05 00:17:49

Hiç Bir tarihi özelliği bulunmayan, Çadır kenti andıran, Çorum'un genel dokusunu bozan, şehrin geleceğini sınırlayan bu ucube yer ( esnaf mağdur edilmeden) derhal kaldırılmalıdır. Sayın vekilimiz eğer Çorum için hayırlı bir iş yapacaksanız bu ucube kalkmalı büyük meydan yapılarak şehir Akşemsettin caddesine bağlanmalıdır

banner165