Külcü istifa etti

Makam odasında toplantı yapan Külcü, bugün saat 17.00 itibariyle görevinden ayrılacağını açıkladı

30 Ocak 2018 Salı 14:11
Külcü istifa etti

AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü bugün saat 17.00 itibariyle görevinden istifa edeceğini açıkladı. 

Külcü bugün saat 14.00'te başlayan basın toplantıda istifa edeceğini açıkladı.  Toplantıya önce birinci ve ikinci dönemdeki icraatlarını özetleyen Külcü, daha sonra da istifa edeceğini açıkladı. 

Külcü şöyle konuştu: "Daha güzel ve yaşanabilir ve müreffeh bir Çorum'u nasıl inşa ederiz tek derdimiz, tek gayemiz bu oldu. Başka hiçbir hesabın içine girmedik. Tabi 9 yıldır bu çalışmaları yaparken de, hemşehrilerimizle muhteşem bir sevgi, saygı ve muhabbet içinde olduk. Hemşehrilerimize, muhtarlarımıza çok çok teşekkür ediyorum.Bize yol arkadaşlığı yaptılar. Birlikte hizmet ettik. Bunlara karşın biz de emanet taşıyor olmanın sorumluluğu içinde hareket ettik. Emanetin gerçek sahibinin millet olduğunu aklımızdan hiç çıkarmadık. Bu emaneti taşımanın ve işimizin hakkını verebilmenin sorumluluğu içinde hareket etmeye gayret gösterdik. İnşaallah işimizin hakkını verebilmişizdir. İnanıyorum ki bu eserlerin ortaya çıkardığı hizmet kalitesi, değişime ve dönüşüme etkisi önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlaşılacaktır."

YENİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN

Gelinen noktada yeni bir durum değerlendirmesi yapmak ihtiyacı doğduğunu dile getiren Külcü, "Geldiğimiz noktada yeni bir durum değerlendirmesi yapmak ihtiyacı hasıl olmuştur. Geçen hafta genel merkezimizde belediyemiz ve şehrimizle ilgili bugünü, yarını, 2019 seçimlerini ve adeta milletin kaderiyle kaderi örtüşür hale gelmiş partimizin 2019’a daha güçlü bir şekilde girebilmesi için belediyemizde ve şehrimizde bir yenilenmenin, tazelenmenin, yeni bir başlangıcın faydalı olacağı şeklinde bir kanaat hasıl olmuştur. Bu kanaatin sonucu da bize düşen görev nedir, görevi devralırken nasıl onurla ve vakarla devralmışsak, görevi devretme noktasına geldiğimizde aynı olgunlukla davranmak hepimizi görevidir.  Ben de kendi adıma kararımı böyle olgunlaştırdım. 17.00 itibariyle belediye başkanlığı görevimden ayrılacağım. Yeni bir arkadaşımız birkaç gün sonra meclisin içinden seçilerek göreve başlayacaktır. İnanıyorum ki, O kardeşimiz de şu anda birlikte çalıştığımız ekibimizle, heyecanlarını daha da büyüterek bizim yaptığımız işlerden hizmetlerden daha iyilerini şehrimiz için yapmaya gayret edeceklerdir.  " şeklinde konuştu. 

SADAKATİMİZ MEZARA KADAR

Külcü görevinden istifasına karşın AK Parti'yle irtibatının devam edeceğini vurgulayarak, "Bu ayrılık resmi görevimden yani sadece belediye başkanlığımdan ayrılmayı ifade etmektedir. Partimle olan bağımda bir zafiyet yoktur. Asla olmayacaktır. Biz meseleye dava olarak bakıyoruz. Davada esas olan samimiyette ve sadakattir. Biz bu yola çıkarken bir şey olmak için çıkmadık. Bir şey olmak için de çaba gösterecek insanlardan değiliz. Sadakatimiz pazara kadar değil mezara kadar.  Aynı şekilde Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımıza karşı olan sadakatimiz, inancımız, muhabbetimiz dün neyse herkes bilmelidir ki, bugün de aynı şekilde devam etmektedir. Bundan sonra da öyle olacaktır. Gösterdiği liderlik ile bütün mazlum milletlerin adeta umudu haline gelmiştir.  17 yıl boyunca siyaset imkânı verdiği için kendisine de şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. " diye konuştu.

HİÇ KİMSENİN TEK KURUŞUNA HALEL GETİRMEDİK

Külcü konuşmasını şöyle sürdürdü: "9 yıl boyunca büyük bir şerefle yürüttüğüm görevim boyunca bugüne kadar tek bir kişinin dahi tek kuruşuna halel getirecek bir işi yapmadık. Hiçbir arkadaşımızın da böyle bir tutumuna şahit olmadık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumanın hassasiyeti içerisinde bütün işlerimizi yapmaya gayret gösterdik. Burada noktaya koyarken de hemşehrilerimizle değişik vesilelerle ilişkilerimiz oldu. Bu ilişkiler dolayısıyla eğer benim herhangi bir hemşehrime hakkım geçmiş ise her birine helal ediyorum. Kardeşlerimin de, hemşehrilerimin de bana haklarını helal etmeleridir. Bizim için asıl olan devletin bekası, milletin devamıdır. Bu nedenle kişilerin önemi yoktur. Kişilerin ehemmiyeti olmadığını bir kez daha ifade ederken Allah devletimize milletimize zeval vermesin." 

Külcü son olarak 'Allah'a emanet olun' ifadesi ile sözlerini bitirdi. 

Külcü toplantının ardından Belediye Binası'nın merdivenlerine çıkarak sokaktaki vatandaşa ve Yunus Emre İşmerkezi'nde pencerelerden bakan Belediye personeline el sallayarak vedalaştı. 

YAYGIN BASINDA 'SON DAKİKA'

Külcü'nün istifası yaygın basında da 'Son Dakika', 'Sıcak Gelişme' haberi olarak verildi. 

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 1971 yılında Çorum’da doğdu. İlkokulu Bayat Köyü'nde, orta ve lise eğitimini ise İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lise yıllarından itibaren aktif olarak çeşitli sivil toplum örgütlerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı. 1991-1992 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İşletme Bölümünde okurken, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra, bir süre Çorum Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yapan Muzaffer Külcü, 28 Eylül 2001 tarihinde AK Parti’nin Çorum Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildi. 3 Kasım 2002’de yapılan seçimlerde Çorum Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

Külcü, Milletvekilliği görevinin ardından 2007 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde Bakanlık Müşaviri ve Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Çorum Belediye Başkanı olan Muzaffer Külcü evli ve 4 çocuk babası.

Son Güncelleme: 31.01.2018 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2018-01-30 14:44:33

hadi ordan Külcü, milleti salak mı sandın. CB'miz niye seni aldı görevden ozaman bu kadar doğru işler yaptın da.

Misafir Avatar
Fitne Bağları 2018-01-30 15:18:57 @vatandaş

Vatandaş olarak yaptıklarını görmedinse veya görmezlikten geldinse yeni yönetimde görürsün... Neler olacağını...

Beğenmedim! (3)
Avatar
hakikat 2018-01-30 15:33:25

Allah razı olsun Çorum için güzel seyler yaptı ve yapacaktı nasip degilmiş..

Avatar
Bence 2018-01-30 15:51:43

Külcü, bu kadar faydalıysa yaşı 70 değil ya neden istifası istendi. Şu fitneciler bir cevap verse. yoksa Külcüseverlerin yollarına taş mı kondu....

Avatar
Ali 2018-01-30 16:07:20

İş yapmayan vekiller ve diğerleri vede partideki ( yönetim) yumoşlar . Sıfır iş sıfır hata

Avatar
ahmet duran 2018-01-31 09:22:16

Başkan niye istifa ettirildi. Herkese 'hakkını helal et'le bu iş olmuyor başkan . helallik almak öyle kolay mı?

Avatar
AHMET 2018-01-30 14:44:00

BU KADAR DÜZGÜN BİRİNİ NEDEN ZORLA İSTİFA ETTİRİRLER Kİ

Avatar
Özgür basın 2018-01-30 15:19:14

Yılların hakimiyeti nerde acaba yazan yazıyor alnı açık şekilde hakimiyeti o hale getirenler utansın

Avatar
Helal Olsun 2018-01-30 15:57:58

Helal olsun CB'miz, sana da helal olsun Külcü inatla doğruyum diyebiliyorsun ya ne demeli bilmem ki.

banner165