Kulislere düşen bomba isim

AK Parti İl Başkanlığı'yla ilgili siyaset kulislerinde adı geçen isim tüm dengeleri değiştirecek

04 Ocak 2019 Cuma 15:43
Kulislere düşen bomba isim

MUSTAFA DEMİRER

Mehmet Karadağ’ın istifasından sonra AK Parti İl Başkanlığı’na Siyasi ve Hukuk İşleri’nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Ahlatcı vekâleten geldi.

Müstafî il başkanı Mehmet Karadağ, Habercim19’un sorusu üzerine, bundan sonraki süreçte il başkan adayının daha önce olduğu gibi genel merkez tarafından atamayla belirleneceğini açıkladı.

Çorum AK Parti’de böylesi baş döndürücü gelişmeler yaşanırken, Karadağ’ın istifa edeceği duyulur duyulmaz kulislerde il başkanlığını düşünen adaylar konuşulmaya başladı bile.

YARIN TEMAYÜL VAR

AK Parti Genel Merkezi’nin seçime yaklaşırken kısa süre içinde il başkanını belirleyecek. Hatta yarın (cumartesi) teşkilat temayülü yapılacak. Zaten tüm olup bitenlerden sonra genel merkezin dikkatini menfi anlamda iyiden iyiye çeken Çorum’a, dışarıdan bir ismin il başkanı olarak gelebileceği de ihtimaller arasında.

AK Parti teşkilatlarının kendi arasında yaşadığı iç çekişmelerin Çorum’a olumsuz yansımaları haliyle hem şehrin dengesini alt üst ediyor hem hizmetleri inkıtaya uğratıyor hem de Çorumlu’nun siyasete güvenini yıpratıyor.

BOMBA İSİM

İşte tam da bu sırada siyaset kulislerine bomba etkisi yaratan bir haber düştü. Bir önceki dönemde il başkan adayı olan ve Ankara’ya davet edilerek o dönemde AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile görüşen Av. Ömer Kılıç’ın ismi, şu anda da kuvvetle muhtemel il başkan adaylığı için geçiyor.

NEDEN ÖMER KILIÇ?

Neden Ömer Kılıç denilecek olursa… Çorum’da AK Parti camiasının yanı sıra tüm çevrelerin tanıdığı, sevdiği ve saygı duyduğu bir isim olan Ömer Kılıç’ın, bugüne kadar partide yaşanan ve tepkilere neden olan iç çekişmeleri sona erdirecek, derleyici, toparlayıcı, birleştirici, istişareye açık, toplam faydayı esas alan, siyasette ikbal düşünmeyen, kişisel değil memleketin mutluluğunu hesap eden bir yapıya sahip akîl bir isim olduğu görüşü ağır basıyor. Kılıç’ın Çorumlu’nun ortak beklentilerini karşılayarak önümüzdeki süreçte yaşanabilecek muhtemel parti içi kavgaların da önüne geçebileceği de öngörülüyor.

DİĞER İSİMLER

Diğer taraftan il başkanlığı için kamuoyunun tanıdığı başka isimler de gündemde. AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’la birlikte siyaset yapan, Belediye Başkan Adaylığında direkten dönen önceki dönem İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan’ın yanı sıra, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, eski merkez ilçe başkanlarından Haşim Ahlatcı, İl Genel Meclisi başkanı Halil İbrahim Kaya, parti yönetiminden Murat Günay, Kasım Aksoy ve İl Başkan Vekili Yusuf Ahlatcı da adaylığı konuşulan diğer isimler.

Zamanla sayı artabilir veya azalabilir ama şu anda konuşulan kulisler böyle.

Son Güncelleme: 04.01.2019 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlulu 2019-01-04 15:56:32

Ömer Kılıç doğru isim olur, yazınızdaki değerlendirmelere katılıyorum, Çorum’un çıkarını düşünür Ömer Kılıç, yazılarından şahsen ben biliyorum Çorum milliyetçisi bir adam olduğunu, siz ayrıntılı olarak tanıtmışsınız, Kılıç’a destek vermek gerek.

Avatar
Doğru Seçim 2019-01-04 16:42:45

Ömer kılıç doğru seçim olur.

Avatar
HÜSREVİN KARDEŞİ 2019-01-04 16:47:21

Başaşağı giden bir partiyi yerelde düzlüğe çıkarma ihtimali en yüksek kişilerin başında bence. AK Parti eğer aslına rücû etmek, kuruluş ruhuna ulaşmak istiyorsa doğru isim Ömer Bey olur. Rabbim inşAllah doğru insanları bu şehrin başına getirir. Mustafa Çiftçi- Halil İbrahim Aşgın- Ömer Kılıç Çorum'un bu zamana kadar ki en iyi yönetim ekibi olur Allah'ın izniyle.. Haydi hayırlısı bakalım.

Avatar
Alacalı 2019-01-04 16:54:27

Alüyül ala süper süper

Avatar
bir bilen 2019-01-04 16:07:20

Keşke Ömer kılıç olsa demediğiniz kalmış sayın habercim 19 editörü...

Avatar
ADİĞE FARUK 2019-01-04 16:33:09

İNŞAALLAH DUALARIMIZ ÖMER BEYLE...

Avatar
Hakikat 2019-01-04 16:16:56

Lütfen hakimiyet tarzı haberler yapmayın. Kendi yorumunuzu bu tür haberlere katmayın. Hakimiyetten farkımız olsun.

Avatar
my 2019-01-04 18:20:50

ömer kılıç en güzel tercih çorum siyasetine ciddiyet ve kalite gelir