Meclis'e icapcı ekibi

Uslu, Meclis'teki güvenli tedbirleri ile ilgili açıklama yaptı

14 Eylül 2017 Perşembe 12:41
Meclis'e icapcı ekibi

TBMM yeni dönemde güvenlik önlemlerini artırıyor.

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Meclis’te alınacak yeni güvenlik önlemleri hakkında bilgi verirken, özellikle 15 Temmuz benzeri bir durumla karşılaşılması durumunda nasıl bir hareket planı izleneceği üzerinde de durulduğunu ve buna göre yeni önlemler alındığını söyledi. 15 Temmuz gecesi Meclis’te bazı odaların ve sığınağın anahtarının bulunamaması gibi sorunlarla karşılaşılan Meclis’te, her gece belli alanlarda nöbetçi bulundurma kararı alındı. Ayrıca, eskiden devlet memurları arasında yaygın olan bir uygulamaya da dönüldü.

ANKARA DIŞI YASAK

Bu uygulama hakkında bilgi veren Uslu, Meclis’te çilingirinden ışıkçısına, güvenlik elemanına kadar 156 kişiden oluşan bir ekibin, evlerinde her an göreve çağrılma durumuna karşı hazır bekletileceğini bildirdi. Devlet memurluğu sisteminde “icapçı” denilen bu uygulama ile Meclis’teki nöbetçi sayısının üzerinde bir ekibin de her an görev yerine ulaşabilecek şekilde hazır tutulacağını kaydeden Uslu, bu ekibin icapçı oldukları süre içinde Ankara dışına çıkışlarının yasak olacağını ifade etti.


YEDEKLER İTFAİYEDE


Gazete 
Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre Uslu, ana binadaki anahtarların, personelin odaları terk etmesinin ardından polise bırakıldığını ancak polislerin odalara girme yetkisi bulunmadığını belirterek, anahtarların güvenliğinin sağlanması için kamera ile izlenen bir dolapta saklanacağını anlattı.

Uslu, anahtarların görevliler tarafından Meclis dışına çıkarılamayacağını ve bir kopyalarının da itfaiye biriminde bulundurulacağını bildirdi. Uslu böylece acil müdahale gereken durumda sadece itfaiyenin odaları açabileceğini kaydetti.















Son Güncelleme: 14.09.2017 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165