Meydan için önemli aşama

Çorum İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu makamında...

23 Aralık 2014 Salı 18:05
 Meydan için önemli aşama


Çorum İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu makamında ziyaret ederek sağlık yatırımları hakkında bilgiler verdi.


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun verdiği bilgiye göre, eski Tekel binasının yıkılması ile birlikte Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının taşınmasını öngören Meydan projesi için önemli bir gelişme sağlandı.


Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde alt yapı çalışmaları devam eden bölgeye yapılması için Özel İdare bütçesine 2.7 milyon lira ödenek aktarıldığını bildirdi. Uslu, Alaca, Sungurlu, Osmancık ve Mecitözü’ne yeni sağlık yatırımları kazandırdıklarını, ayrıca Ankara Yolu üzerindekieski Tarım İl Müdürlüğü binasına yapılacak olan AMATEM (Alkol - Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi) için 600 bin lira tadilat ödeneği tahsis edildiğini ifade etti. Uslu, AMATEM binasının tadilatının üç ay içinde tamamlanacağı bilgisini verdi.


Görüşmede Çorum sağlık yatırımları ayrı ayrı değerlendirilirken, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Uslu’dan yatırım programı, bütçe, ödenek konuları ile TOKİ tarafından ihale edilen yatırımlarda destek istedi.


Görüşmede yapımı devam eden; % 20 oranında fiziki gerçekleşme sağlanan 800 yatak kapasiteli Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, % 80 oranında tamamlanan Kargı İlçe Hastanesi ve Bayat İlçe Hastanesi yapım çalışmaları değerlendirildi. Ayrıca 6 Ocak’ta İkmal İhalesi gerçekleştirilecek olan 100 Yatak kapasiteli İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi’nin sürecindeki destekten dolayı Uslu’ya teşekkür edildi.


Alaca’ya bir dizi yatırımı


Uslu, sağlık yatırımlarının son durumu hakkında şu bilgileri verdi: “Her alanda olduğu gibi Sağlık’ta da Ak Parti İktidarıyla büyük bir değişim dönüşüm yaşıyoruz. En önemlisi insanlar sınıflara ayırmaktan kurtarıldı. Yeni yatırımlarımızla hem fiziki ortamı hem de donanımlarımızı artırıyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da bu değişimi görmektedir. Alaca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 2 Adet Aile Sağlığı Merkezi Binalarımızı yaklaşık 1 ay sonra hizmete açıyoruz.


Sağlık Müdürlüğü binası için 2,7 Milyon TL ödenek


İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası için; Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü lojman binasının yıkımı tamamlanmış, ilgili alanda sondaj ve zemin etüdü çalışmaları yapılmış, proje ve ihalesi sürecinin tamamlanması beklenmektedir. 2014 yılı bütçesi olarak 2.721.940 TL ödenek İl Özel İdare Bütçesine gelmiştir. Ayrıca İl Müdürlüğü planlanan Hastane bahçesine 112 Komuta Kontrol Merkezi yapımı için de çalışmalar sürüyor.


Osmancık ve Mecitözü’ne Toplum Sağlığı Merkezi


Osmancık ve Mecitözü ilçelerimize Toplum Sağlığı Merkezi yapıyoruz. Osmancık Toplum Sağlığı Merkezini; eski TSM ve Sağlık Evleri lojmanlarını yıkarak yerine yapacağız. Proje çalışması Sağlık Bakanlımızca değerlendirilmektedir. 2014 yılı aktarılan ödenek tutarı 440.097 TL olup İl Özel İdare Bütçesine gelmiştir.  Mecitözü Toplum Sağlığı Merkezi de 2015 yılı programına alınmıştır. Proje çalışmaları Sağlık Bakanlığımızca devam etmektedir.


AMATEM ile bölgeye hizmet edeceğiz

AMATEM (Alkol - Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi) Bölge Merkezi olarak hizmete girecek. Ankara Yolu üzerinde Tarım İl Müdürlüğüne ait bir binanın tadilat ihalesi yaklaşık 600 bin liraya gerçekleştirildi. 3 ayda tamamlanması planlanıyor.


Sungurlu hastane bahçesi halkın hizmetinde


Sungurlu Devlet Hastanesi bahçesindeki lojmanların yıkımı sonrası yaklaşık 500 bin TL harcama ile çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşlarımızın kullanımına açtık”




Son Güncelleme: 23.12.2014 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165