MHP 2015’e hazırlanıyor

MHP Merkez İlçe Başkanı Av. Bekir Çetin, bugün saat 14.00’de İl Başkanı...

19 Ağustos 2014 Salı 15:09
 MHP 2015’e hazırlanıyor


MHP Merkez İlçe Başkanı Av. Bekir Çetin, bugün saat 14.00’de İl Başkanı Vahit Demiran ile bazı parti yöneticilerinin de katılımıyla parti binasında düzenlediği basın toplantısında PKK’nın terörist eylemleri, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları, 2015 genel seçimlerini değerlendirerek teşkilatın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

‘Heykeli diken de göz yuman da hesap vermeli’


Sözlerine Diyarbakır Lice’de meydana gelen utanç verici hadise ile başlamak istediğini belirten Çetin,


“Sizlerin de bildiği üzere 15 ağustos 1984 tarihinde eli kanlı bölücü terör örgütü PKK’nın ilk saldırısını düzenleyen ve bu olayda bir askerimizi şehit eden, akabinde de onlarca askerimizi şehit olarak vatan toprağına düşüren Mahsum Korkmaz adlı teröristin Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, yani vatan topraklarımızda, heykelinin dikilerek kutlamayla bu heykelin açıldığını gördük.  Bu görüntülerde görünmeyen şey ise devletimizin güvenlik kuvvetleri idi.


Mevcut iktidarın eli kanlı teröristlere yıllardır vermiş olduğu tavizlerin bir sonucu olarak devletimizin düşmüş olduğu bu acziyet hepimizi derinden yaralamıştır. O şehidimizin babasının ‘oğluma ben ne derim’ sözü ise millet olarak yüreğimizde kapanmayacak bir yara açmıştır.


Bu sabah itibari ile mahkeme kararı ile söz konusu heykelin kaldırıldığını öğrenmiş olsak da bölücü zihniyetin bundan sonra ne gibi faaliyetleri için cesaret kazandığını milletimizin takdirine bırakıyoruz.


Milliyetçi Hareket Partisi olarak sadece bu heykelin yıkılmasının değil, bu heykeli dikenin de, diktirenin de ve buna göz yumanın da yıkılmasının takipçisi olacağız.” Dedi.


İhsanoğlu’na teşekkür etti


Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Çetin, 10 Ağustos sonuçlarının ülkeye hayırlar getirmesi umduklarını ifade etti. Bu seçimde tarihimizde ilk kez cumhura başkanlık seçimi yapıldığını hatırlatan Çetin, “Temennimiz odur ki cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan, siyasi parti kimliğini bir kenara koyarak, başbakanlığı dönemindeki ayrıştırıcı söylemlerini bir kenara bırakacak, yetmiş milyonun cumhurbaşkanı olacağı sözünü çiğnemeyecektir.


Bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisi olarak desteklemiş olduğumuz Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Bey ise Türk siyasetine katmış olduğu güzellikler için teşekkürü bir borç biliriz. Bütün seçim süreci boyunca beyefendiliği, nezaketi ve engin hoşgörüsü adayımızın kalitesini bir kez daha ispatlamıştır.


Yıllardır kutuplaştırılan, her geçen gün nefret söylemi artan ülkemizde toplumsal uzlaşıyı sağlamak adına cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday projesinin mimarı olarak büyük bir fedakarlık gösteren başta Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye ve Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen diğer parti liderlerine de ayrıca teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.


MHP yerelde seçimi irdeledi


Seçim sonuçları üzerine il ve merkez ilçe yönetiminin birlikte sandık ve okul bazında detaylı bir inceleme yaptığını belirten Çetin, şu görüşlere yer verdi; “Öncelikle bu seçimin sonuçları itibari ile diğer seçim sonuçları ile kıyaslanması çok mümkün değildir. Pek çok araştırmacının da bu konuda hem fikir olduğunu ve cumhurbaşkanlığı seçimi ile kıyaslanması gereken en uygun oylamanın 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumu olduğunu belirtmek isteriz.


Referandumla mukayese etti


Öncelikle Türkiye genelinde referandum sonuçları ile cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını kıyaslayacak olursak Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyenlerin sayısında bir düşüş olduğu görülmektedir. Oy sayısı itibari ile gerçekleşen bu düşüş oy oranına da yansımız ve referandum da ortaya çıkan % 57’lik oranın bu seçimde gerisinde kalınmıştır.


‘Seçmen sandığa gitmedi’


Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili en dikkat çekici veri ise oy kullanmayan 15.467.709 vatandaşımız olmuştur. Bu seçimle ilgili net bir şekilde söylenebilir ki :bu seçimin kaderini oy kullanmayan vatandaşlarımız belirlemiştir.


Çorum genelinde ve merkez ilçe bazında da durum değerlendirildiğinde Türkiye genelindeki tablonun benzerinin şehrimizde de yaşandığı görülecektir.

‘Ümitsizliğe gerek yok’


Kazananın 21.000.000 oy aldığı, sandığa gitmeyen vatandaş sayısının ise 15 milyon olduğu bir seçimde eski başbakanın almış aldığı yüzde 51’lik oy oranı hiç kimseyi yanıltmamalı, teşkilatlarımızı ümitsizliğe sevk etmemelidir.


Bu seçim süreciyle ilgili konuşulması gereken daha pek çok husus bulunmaktadır.


Çok ciddi bir maddi finansman gerektiren seçim sürecinde, daha yeni bir yönetim olmamıza rağmen birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini gösteren, maddi ve manevi hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan başta il başkanımız Sayın Vahit Demiran Bey olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerimize, bütün teşkilat mensuplarımıza minnet ve şükranlarımı sunarak bu seçimle ilgili sözlerimi sonlandırmak istiyorum.


Yönetim olarak görevimize başlayalı henüz bir buçuk ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen sokaklardan, hemşerilerimizden gelen yoğun teveccüh çalışma azmimizi ve şevkimizi kuvvetlendirmektedir.


Bu göreve geldiğimizde dediğimiz gibi bizler yeni bir gönül seferberliği hareketi başlatmış bulunmaktayız. Düzenlemiş olduğumuz programlarda, yapmış olduğumuz faaliyetlerde sloganımızın laf olsun diye ortaya çıkmadığını, hemşerilerimizin yüreklerini ortaya koyarak seferberliğimize iştirak ettiklerini görmek Allah’ın izniyle bu yolda muvaffak olacağımıza olan inancımızı da perçinlemektedir.


2015 için hazırlık başladı


Bu vesileyle buradan şunu ilan etmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Çorum teşkilatı olarak 2015 yılında yapılacak genel seçimlerin çalışmalarına bugün itibari ile başlıyoruz.


Başlamış olduğumuz çalışmalarımızda seçim gününe dek ilimizde adım atılmadık sokak, ziyaret edilmedik köy, derdini dinlemediğimiz tek bir vatandaşımızı dahi bırakmamak bu çalışmalardaki temel prensibimiz olacaktır.


Teşkilat olarak göreve başladığımız andan itibaren hep söylediğimiz üzere parti teşkilatımıza üye kayıtlarımız her geçen gün artarak devam etmektedir. Buradan şu davetimizi de siz değerli basın mensupları vasıtasıyla değerli hemşerilerimize iletmek istiyorum ; “bu vatanın ay yıldızlı bayrağımız altındaki birlik ve beraberliğine inanan, kendisini büyük Türk milletinin bir ferdi olarak gören her vatandaşımızı Milliyetçi Hareket Partisi’ne üye olmaya ve aktif olarak görev almaya davet ediyoruz.


Ayrıca şehrimizde adım atılmadık sokak bırakmayacağız sözümüzü yerine getirmemize vesile olacak mahalle ve köy teşkilatlarımızın kuruluş faaliyetlerini de başlatmış bulunuyoruz. Bununla ilgili görevlendirilen yönetim kurulu üyelerimiz çalışmalarına başlamışlardır ve eylül başından itibaren il ve ilçe teşkilatlarımız yanında mahalle ve köy teşkilatlarımız da aktif olarak sahada olacaktır.


Adı gönül seferberliği olan bir harekette küslüğe kırgınlığa yer bulunmaz. Partimizin kapısı bütün dava arkadaşlarımıza, hemşerilerimize açıktır. Bu gönül seferberliği hareketinde “ben de varım” diyen bütün hemşerilerimizi de mahalle ve köy teşkilatlanmamızda göreve davet ediyoruz.


Biz Türk milliyetçileri, Türk milletinin geleceğini siyaset ilizyonistlerinin eline bırakmamaya, son nefesimize kadar milletimizin huzuru, birliği ve dirliği için çalışmaya kararlıyız.


Bu mücadelemizde bütün dava arkadaşlarımıza, yönetim kurullarımıza, mahalle ve köy teşkilatlarımıza yüce Allah’tan muvaffakiyetler diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcımız olsun”

Son Güncelleme: 19.08.2014 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.