MHP gündeme taşıdı

MHP seçim beyannamesinde verdiği sözleri TBMM gündemine taşıdı.

12 Ekim 2018 Cuma 11:24
MHP gündeme taşıdı

MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, partisinin 24 Haziran seçimlerinde milletin önüne sunduğu ve seçim beyannamesinde yer alan maddelere yönelik çalışmaları TBMM’de gündeme getirmeye devam ettiklerini belirterek, Devlet Memurları Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Uzman Çavuş ve Jandarmalara yönelik tekliflerinin de milletvekilleri tarafından gündeme getirildiğini açıkladı.

İşte o açıklama;

MHP OLARAK 3600 EK GÖSTERGE VE UZMAN ÇAVUŞLARIN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDIK

MHP Genel Başkan Yardımcımız Konya Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı, TBMM’ye “Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni sunmuştur. Memur maaşlarının önemli bir kalemi olan ek gösterge hem görev ücretini hem de emekli maaşını önemli oranda belirlemektedir.

Ek gösterge konusu her ne kadar 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte 15/10/2008 tarihinden sonra ilk defa memuriyete atanan kamu görevlileri açısından kısmen önemini yitirse de 5434 sayılı Kanuna tabi olan memurlar açısından oldukça önemlidir.

3600 ek gösterge kritik eşiklerden biridir. 3600 ek göstergenin özellikle emekli aylığına önemli yansıması bulunmaktadır. Bugün birçok görev ve meslek grubunda çalışan memurlar birinci derece kadroya geldikleri zaman 3600 ek göstergeyi almaktadır. Ancak ek gösterge uygulamasında adaletsizlikler bulunmakta, emsalleri aldığı halde birçok görev ve meslek grubunda çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanamamaktadır. Nitekim; 1'inci derece kadroya geldikleri halde; · Öğretmenler, · Polisler, uzman çavuşlar ve uzman jandarmalar, · Kamu avukatları ve hukukçuları, · Mahalli idarelerin daire başkanları, üniversite genel sekreter yardımcıları, · Hemşire ve bazı sağlık çalışanları ile din görevlileri · Gelir uzmanları, defterdarlık uzmanları, denetmenler, araştırmacılar, Müdürler, şube müdürleri 3600 ek gösterge alamamaktadır. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlar ise hiçbir surette ek gösterge alamamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 3600 ek gösterge vaatlerini de içerecek şekilde hazırlayıp, Meclis Başkanlığına verdiğimiz Kanun teklifinde, 657 sayılı Kanunun eki cetveller detaylı bir şekilde ele alınmış ve ek gösterge rakamları tüm hizmet sınıfları için hiyerarşik sıra ile yeniden belirlenmiştir. Yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personel de ek gösterge kapsamına alınmıştır. Ayrıca, üst derecelerde boş kadro bulunmaması nedeniyle derece yükselmesi yapamayan memurların, boş kadro olup olmadığına bakılmaksızın öğrenim durumları itibarı ile yükselebilecekleri en üst kadro derecelerine kadar gidebilmesi sağlanmıştır. Böylelikle ek gösterge uygulamasındaki mevcut sorunlar ve adaletsizliklerin giderilmesinin yanında, memurlar ve emeklilerin maaşlarında kısmi de olsa artış sağlanması amaçlanmıştır. Ek gösterge uygulamasında yaşanan sorunlara ve eşitsizliklere köklü çözüm getiren Kanun Teklifimizin bir an önce gündeme alınarak yasalaşmasını diliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sözümüz sözdür, 24 Haziran Seçim Beyannamemizde ne söylemişsek gerçekleşmesi için çalışıyoruz, gereğini de inşallah yapacağız.

UZMAN ÇAVUŞLARIN VE UZMAN JANDARMALARIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

MHP Genel Başkan Yardımcımız ve İstanbul Milletvekilimiz İzzet Ulvi Yönter, uzman çavuş ve uzman jandarmaların sorunlarını gündeme taşımıştır.

Sayıları 100 bini bulan uzman çavuşlar, TBMM'den bir karar ve irade beklemektedirler. Uzman çavuşlarımız lejyoner değil, paralı asker değil. Vatanları için canını ve kanını ortaya koyan kahramanlardır. Bu kahramanlara iş güvencesi olsun istiyoruz. Terörle mücadelede moralleri yüksek olsun istiyoruz.

Uzman çavuşlarımız terörle mücadelede kanlarını ve canların veriyor. Ama bizler kadro veremiyoruz. Kan ve canlarını veren kahramanlara kadro verilmez mi? Helikoptere 8 kahraman sığıyor da orduevine mi sığmıyor?" Orduevlerinin kapılarının açılması için yasal bir engel yoktur, idari bir tasarruf ile sorun çözülebilir. Çavuşlarımız 45 yaşına kadar çalışıyor. Yaş sınırından dolayı kamu kuruluşlarında göreve başlatılıyor. Uzman çavuşlarımız kamu kurumlarında görev başladıktan sonra yaşı bekliyor. Yaşını dolduran kahramanlarımız memur olarak emekli oluyor. Ayrıca kamu kuruluşlarında görevlendirilen uzman çavuşlar 45 yaşından sonra yeniden göreve başlamış gibi işe başlıyor. Uzman çavuşluktan kaynaklanan bütün haklarını kaybediyor, maaşları düşüyor. Uzman çavuş ve jandarmalara 3600 ek gösterge verelim. Uzman jandarmaların da sorunlarının çözelim. Uzman jandarmalarımızın okullarda geçirdikleri bir yıllık eğitimin fiili hizmete sayılmasını sağlamamız lazım. Astsubaylara verilen hakların uzman jandarmalara da verilmesi gerekiyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165