MHP’de Esenyel sevgisi

MHP eski il başkanlarından Hüseyin Esenyel, çok sayıda partilinin katılımıyla MHP Çorum...

12 Mart 2015 Perşembe 15:20
MHP’de Esenyel sevgisi


MHP eski il başkanlarından Hüseyin Esenyel, çok sayıda partilinin katılımıyla MHP Çorum Milletvekili Aday Adaylığı'nı açıkladı. Esenyel'in aday adayı olması, MHP tabanında ve teşkilatlarında coşku ve heyecana dönüşürken,  25 yıldır partisinin her kademesinde aldığı görevi başarıyla yerine getiren Hüseyin Esenyel, partililer tarafından da yoğun ilgiyle karşılandı.


MHP İl Başkan Yardımcısı Sinan Eryücel'in takdim konuşmasından sonra, MHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan'ın da yer aldığı basın toplantısında konuşan Hüseyin Esenyel, iktidar partisini Türkiye genelinde ve Çordum özelinde hizmet üretmek yerine hamaset yapmakla suçladı.


Üstlendiği görevlerle ilgili kısa hatırlatmalarda bulunan Hüseyin Esenyel, siyaset ve siyasetçinin tarifini, "Siyasetin amacı insana hizmettir. Siyasetçinin hedefi mensubu bulunduğu milletini daha ileriye götürmektir. Bu hedefe ulaşmak için siyasetçi dürüst olmalı, milletinden gizli ilişkileri olmamalı, siyasetçi adil olmalı asla yalan söylememelidir." sözleriyle yaptı.


MHP Çorum milletvekili Aday Adayı Hüseyin Esenyel, Çorum yerelinde ve Türkiye genelinde yaptığı değerlendirmelerde, AK Parti iktidarına yönelik şu eleştirilerde bulundu; "Bu kutlu davaya aktif olarak katıldığım 1991 yılından itibaren gerek merkez ilçe başkanı, gerek il genel meclisi üyesi, gerek il başkam ve son olarak ta 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olarak verilen görevleri lâyıkı ile yapmaya çalıştım.


25 yıl boyunca aralıksız olarak partime ve milliyetçi düşünceye hizmet etmeyi kendime şiar edindim. Bugüne kadar ilimizde, ilçelerimizde, köylerimizde elimizden geldiğince çalışarak halkımıza yardımcı oldum. Bundan sonraki süreçte de bize görev verilirse aynı şevk ve aynı hizmet aşkıyla yine ilimize ve bölgemize hizmet etmeye devam edeceğime söz veriyorum.


Şimdi Çorum'da siyaset yapanlara sesleniyorum; 13 yılı aşkın süredir Anadolu Kaplanı olarak bilinen bu güzel şehre ne yaptınız? Her sözünüzde vizyondan, hizmetten bahsediyorsunuz. Siz hangi vizyondan hangi hizmetten bahsediyorsunuz? Siz yıllarca içi boş siyaset yaptınız. Sadece hamaset yaptınız. Çorum'un size verdiği bunca desteğin karşılığında bir avuç mutlu azınlığınız hariç, Çorum'a ve Çorumlu'ya ciddi anlamda ne yaptınız? Hem şimdi hem de gelecekte Çorum'da, ilçelerinde ve köylerinde yaşayanlar sizin hepinizden hesap soracaktır. Çorumlu hemşerilerimiz maalesef mevcut hükümete ve yerel yönetime verdikleri desteklerinin karşılığını hakkıyla alamamıştır.


7 düvele karşı savaşarak İstiklal Harbi'ni kazanmış bu millet Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde cumhuriyet Türkiye'sini kurmayı başarmıştır. Bugün Türkiye'nin en güçlü döneminde olduğunu iddia edenler, 3-5 çapulcu ile baş edememişken, 40 bin vatandaşımızın katiliyle masaya oturmuş, Yeni Türkiye söylemlerinde bulunuyorlar. Ya da nasıl bir Yeni Türkiye kurmayı planlıyorlar? İsterseniz AKP'nin yeni Türkiye'sinde olan bitenlere kısaca bir bakalım:


Türk tarihinde ilk kez kurşun atmadan vatan toprağı düşmana teslim edilirken, Süleyman Şah Türbesi yerle bir edilerek sanduka kaçırılırken, bu durum hükümetçe zafer naralarıyla kutlanıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir genelkurmay başkanı savaşmadan toprak kaybeden ve türbe yıkan komutan unvanını alıyor. Türk milleti ilk kez kaçmanın kahramanlık olduğunu öğreniyor. Şah Fırat Operasyonu'nda ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri üçüncü bir ülkede PKK'nın uzantısı PYD-YPG ile askeri işbirliği yapıyor. İlk kez bir Cumhurbaşkanı ekonomiden sorumlu bakan ile Merkez Bankası başkanını hainlikle suçluyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan gibi her gittiği ilde sözde toplu açılış töreni ile sayısız yatırımın temelini atıyor, işsizlik ne hikmetse rekor üstüne rekor kırıyor.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işsizlik ve yoksulluğu düşük göstermek için elinden geleni yapıyor. Yoksulluk azaldı denilirken 25 milyon kişiye devletten yardım yapılıyor. Vatandaş geçinmek için para bulamaz iken, kaçak saraya milyon liralar harcanıyor.


2023 yılında ilk on büyük ülke arasında olacağı söylenen Türkiye, neredeyse ilk 20 listesinden çıkacak konuma geliyor. Enflasyon düştü düşüyor diyorlar, gıda enflasyonu yüzde 30'ları aşıyor. Uyuşturucu kullanımı ilkokullara kadar iniyor. Çocuk suçlu sayısı bir yılda iki katına çıkıyor. Silahı eline alan katliam yapıyor. Kadın ve çocuğa karşı işlenen suçlar hızla artıyor. Hırsızlık ve öldürme suçları sadece son yılda yüzde yüz artıyor, vatandaşın ikametinde dahi can ve mal güvenliği kalmıyor


Kredi kullanan 15 milyon, aileleriyle beraber toplamda 60 milyonu aşan vatandaşımız 2014 yıl sonu itibariyle 355 milyar TL'lik borç altında inim inim inliyor. Hükümet aman istikrar bozulmasın yola devam diyor. Gelir dağılımı düzeldi diyorlar, en yoksul kesimin milli hasıladan aldığı pay 12 yıldır yüzde 6'da çakılmış duruyor. Emekliye 30 TL, asgari ücrete 50 TL. zam uygun görülüyor. Türkiye'nin yolsuzluk algısı kötüleşiyor. Ülkemizin dışarıdaki itibarı hızla sıfırlanıyor. 40 bin insanımızın katili örgüt elebaşı Türkiye'yi bölme planlarında çözüm sürecinin mimarı ve AKP'nin seçim ortağı olarak sunuluyor. Bölücü başının 10 maddelik çözülme önerisi, çözüm önerisi olarak sunulurken, Türkiye parçalanıyor.


Sadece son günlerde yaşanan bu gelişmeler göz önüne alındığında ben yürekten inanıyorum ki bu yüce halk 7 Haziran seçimlerinin ülkemiz için hayati önem taşıdığı bilinci ile ülkenin bekası ,birlik ve beraberliği için MHP çatısı altında birleşecektir. AKP iktidarlarının döneminde sadece Çorumumuz değil güzel Türkiyemiz ve milletimiz kaybetmiştir. Sabrımız gücümüz test edile edile adeta alay konusu olmuştur. Artık buna son vermenin vakti gelmiştir


Tüm bu karanlık tabloya rağmen Türk Milleti'nin geleceğe umutla bakmasını sağlayan bir dayanağı vardır, o da Milliyetçi Hareket Partisi'dir. MHP güçlü kadroları ile iktidara hazırdır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde buraya kadar gelerek desteğini esirgemeyen siz değerli dava arkadaşlarıma, partimizin il ve merkez ilçe teşkilatlarına şükranlarımı sunarken, diğer aday adayı arkadaşlarıma da bu süreçte başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne mutlu Türküm diyene."





Son Güncelleme: 12.03.2015 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165