MHP’den 30 Ağustos mesajı

MHP İl Başkanı Vahit Demiran, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda...

29 Ağustos 2014 Cuma 10:59
 MHP’den 30 Ağustos mesajı


MHP İl Başkanı Vahit Demiran, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda,  milletin bir çok dönemde fetret yaşadığını ancak birlik ve beraberliği sayesinde zorlukların üstesinden geldiğini açıkladı.


Demiran, mesajında şöyle dedi; “Aziz Türk milletinin şanlı tarihinde müstesna bir yere sahip olan, her günü ayrı bir zaferimizi barındıran Ağustos ayının sonunda millet olarak 30 Ağustos Zafer Bayramını’nın 92. yıldönümünü, bu zaferi bize hediye eden şehitlerimizin kanıyla rengini bulan ay yıldızlı bayrağımız altında kutlamanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz.


Bu büyük zafer bütün dünyaya; Türk milleti’nin en güçsüz olduğu anda dahi vatan topraklarını savunma noktasında bir an tereddüt etmeyeceğini, Türk milletinin karakterinin temel unsurlarından birisini oluşturan bağımsızlığının asla yabancı devletlerin tekellerine bırakılmayacağını ve istiklalimizin nesilden nesile miras olarak bırakılacağını göstermiştir.


Büyük zaferimize kadar 200 yıl geri çekilen Türk milleti, 30 Ağustos 1922’de kazandığımız zafer ile 900 yıllık son anavatanımızı, Anadolumuzu asla yabancı postallara çiğnetmeyeceğini, dünya var oldukça büyük Türk milletinin de her zaman var olacağını, bu milletin birliğini, dirliğini bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini bir kez daha ilan etmiştir.


Belki de tarihinin en fakir, en bitap döneminde dahi böylesine şanlı bir zafere imza atan  milletimiz bugün hala vatan toprakları konusunda aynı hassasiyeti sürdürmekte, vatanımızın üzerinde dalgalanmakta olan ay yıldızlı bayrağımızın altında ilelebet yaşama kararlılığını göstermektedir.


30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan büyük zaferin bugün belki de en çok hatırlamamız gereken özelliklerinden birisi de o gün kökeni, memleketi, mezhebi fark etmeksizin büyük Türk milletinin her ferdinin vatan topraklarını müdafaa noktasında yan yana, omuz omuza durmasıdır. Bize bu zaferi kazandıran ruh da işte bu birlik ve beraberlik ruhudur.


Unutulmaması gereken bu milletin tarihi boyunca pek çok fetret devri yaşadığı ancak bunların  tamamından birliğini ve beraberliğin daha fazla pekiştirerek çıktığıdır.


Tarihimizden aldığımız ilham gelecekte çok daha huzurlu, güçlü günlerin bizleri beklediğini göstermektedir.


Böylesine anlamlı bir zaferin 92. yıldönümünün bütün milletimize kutlu olmasını diliyor, bu zaferin mimarları olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, vatanın bağımsızlığı, milletin istiklali için canından geçen aziz ve kahraman  şehitlerimizi,  gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”


 

Son Güncelleme: 29.08.2014 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.