MHP'den CHP'ye eleştiri

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, son gelişmeleri değerlendirdi

16 Eylül 2017 Cumartesi 09:54
MHP'den CHP'ye eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, ABD’nin Orta Doğu’da yaptığı silah yardımlarının bir savaş hazırlığının göstergesi olduğunu bildirdi.  


Yaptığı yazılı açıklamada Irak’ta yaşanan son gelişmeler ve ABD’nin terör örgütlerine yaptığı silah yardımlarını değerlendiren Aras, ABD’nin Türkiye sınırları  dibinde hem Irak’ta hem Suriye’de iki yeni ordu kurduğunu ve teçhizatlandırdığını belirtti. “Bu silahlı yapılanmaları bütün imkânlarıyla organize eden ABD’nin asıl niyeti, Irak ve Suriye’den sonra beslediği terör örgütleriyle Türkiye’ye karşı vekâlet savaşı yürütmek midir?” diyen Aras,  dört parçalı Kürsdistan planının yüz yıllık emperyalist proje olduğunu kaydetti. Aras, “Terör örgütlerini devletlerin düzenli ordularının dahi sahip olmadığı silahlarla donatan ABD’nin asıl hedefi IŞİD değil bölge devletlerini parçalamaktır. Terör örgütlerinin hizmetine sunulan silahların menşeinden yola çıkarsak, sadece ABD değil Rusya, İsrail, Almanya ve İngiltere gibi devletlerin Ortadoğu coğrafyasını paylaşmak için daha büyük bir savaşı zorladıkları anlaşılmaktadır. Başta Almanya ve ABD’nin Türkiye’ye yönelik politik baskılarına ve silah ambargosuna karşın, vekâleten savaştırdıkları terör örgütlerine Türkiye’ye vermedikleri silahları vermelerinin dostlukla ve müttefiklikle hiçbir ilgisi yoktur. Türkiye’ye tehdit oluşturan bir örgüte yardım eden hangi ülke olursa olsun ülkemizin ve milletimizin düşmanıdır. Irak’ın kuzeyinde on yıllardır sürdürülen ve bugün Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşmaya çalışan sözde devlet yapılanmaları, aslında terör bölgelerinden başka bir şey değildir.” dedi.


CHP'YE ELEŞTİRİ

Olup bitenler karşısında millî direncin ortaya konulması gerektiğini vurgulayan Aras, ana muhalefet partisi CHP’yi de şu sözlerle eleştirdi: “Muhalefet yapayım derken ölçüyü kaçırıp Türkiye’ye muhalefet etmek, Türkiye’nin düşmanlarına hizmet edecek söylem ve eylemlerle iktidara hazırım mesajı vermek bizim kitabımızda yoktur. MHP Türk milletinden yana taraftır. SİHA’lar ve İHA’lar sayesinde teröriste göz açtırılmamasından rahatsız olan muhalefet anlayışını kınıyoruz. Türkiye’nin terörle mücadelesini şikâyet ederek batıya şirin gözükmeye çalışan CHP’nin tuttuğu yol yanlıştır. İçindeki terörist sevicileri temizlemediği takdirde CHP işbirlikçi parti yaftası yemeye mahkûm kalacaktır. Türkiye’nin terörle mücadelesi meşru bir haktır. ABD okyanus ötesinden Ortadoğu’ya ya da Afganistan’a kadar her yere müdahale ederken, Türkiye’nin açık saldırı karşısında güvenliğine yönelik mücadelesine başka kulp takmaya çalışanların niyetlerinden şüphe edilmelidir.”


Aras, Türkiye’nin milli bekasını korumak ve bu toprakların ebediyen vatan toprakları olarak kalmasını temin etmek için içeride ve dışarıda çok daha güçlü adımlar atma kararlılığını göstermesi gerektiğini vurgulayarak, “Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletine ve vatanına yönelik emperyalist tehditlerin savuşturulmasını milli bir vazife olarak görmektedir. Devletimizin ve milletimizin bekasını güvenceye almak için en önemli ihtiyaç olan milli ruh ve inanç Milliyetçi Ülkücü Hareket’tedir.” dedi. 







Son Güncelleme: 16.09.2017 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165