MHP’nin çitçiye sözü var

MHP Milletvekili adayı Aras, güçlü yönetim sayesinde çiftçinin refah ve gelir seviyesinin artacağını söyledi.

30 Mayıs 2018 Çarşamba 01:33
MHP’nin çitçiye sözü var

MHP Milletvekili adayı Mehmet Akif Aras, Ziraat odası Başkanlığı’nı ziyaretinde çiftçinin gelir ve refah düzeyini artıracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sağlayacağı güçlü yönetim sayesinde refah ve kalkınmanın hız kazanacağını, millî gelirin artacağını, gelir grupları arasındaki dengesizliğin azalarak yerlilik oranının artacağını belirten Aras, açıklamasında şöyle dedi;“Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi doğrultusunda, küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacaktır. Türk tarımının, rekabetçi yapısının geliştirilmesi, tarım kesiminin  kalkınmadan ve artan refahtan daha fazla pay alabilmesi için, tarım sektörünün ekonomik sistemde daha çok işlevinin olması gerekmektedir.
27.Dönem seçimlerinde partimiz çiftçilerimizin talep ve beklentilerini karşılayacak çözüm önerileri sunmuştur. Bu önerilerimizle birlikte hedefimiz tarımda kendi kendine yetebilen hale gelmek, teknoloji kullanma kapasitesi ve verimliliği yüksek bir üretim yapısına geçmek, çiftçimizin gelir ve refah düzeyini artırmaktır. Gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracağız.  Hazine ile olan arazi uyuşmazlıklarını gidereceğiz ve 2/B sorununun 
adil ve hakkaniyete uygun şekilde çözüme kavuşturacağız.  Ecrimisil uygulamasından kaynaklanan sorunların giderileceği, Çiftçinin vergi ve prim yükünü hafifleteceğiz.Çiftçinin kullandığı mazot üzerindeki vergileri kaldıracağız.Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak.Tohum, fide ve ilaç gibi girdilerin vergi yükünü düşüreceğiz.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak Milli tarımı geliştirmek, çiftçilerimizi kendi topraklarından ekmek kazanır bir hale getirmek  düşüncesini taşıyoruz. Ayrıca sağlık ve gıda güvenliği, Milliyetçi  Hareket Partisinin en önemli gündem maddeleridir. Bize göre Türk Milletinin sağlığı, huzuru ve refahı her şeyden önce gelir. Eğer  tarımımızı etkileyen veya bir çiftçimizin ekmeğiyle ilgili bir mevzu varsa bunlara karşı ciddiyetle harekete geçmek boynumuzun borcudur.
Bize göre Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu sorunları aşması, küresel meydan okumalara karşı durabilmesi, Millî Birlik Ruhu’nun güçlenmesi ve milletimizin kök değerlerine yönelmesiyle mümkün olabilecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.