Millet değil, zillet ittifakı

Elvan Yılmaz sordu, MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras cevapladı

31 Mayıs 2018 Perşembe 01:21
Millet değil, zillet ittifakı

ELVAN YILMAZ

Mehmet Akif Aras, 24 Haziran seçimlerinde partisinin birinci sıra milletvekili adayı oldu. Neden aday olduğunu, hayalindeki siyasetçi profilini ve milletvekili seçildiği takdirde Çorum için yapmak istedikleriyle ilgili habercim19’a siyasi mottosunu anlattı.

Mehmet Akif Aras, 1974 yılında Çorum’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum’da tamamladı.  Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Çekirdekten yetişmiş bir ülkücü. Üniversite yıllarında ülkücü öğrencilerin temsilciliği görevinde bulundu. 2005- 2010 yılları arasında Çorum Ülkü Ocakları başkanlığını yaptı.

Çorum Merkez İlçe yönetiminde çeşitli görevlerde alan Aras,  2016 yılında Çorum İl Başkanlığı görevine getirildi. 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı olana kadar bu görevi yürütüyordu. Evli olan Mehmet Akif Aras, halan inşaat sektörü ile uğraşıyor. 

Neden adaysınız?

MHP’yi Çorum’da daha iyi temsil edebilmek için adayım. MHP’nin yıllardan beri Çorum’da milletvekili çıkaramamasından dolayı adayım. Ülkemin yaşadığı beka ve terör durumundan dolayı adayım. Son iki yıldır MHP’de il başkanlığı görevindeyim. MHP’nin Çorum’da iyi mesafe kat ettiğini düşünüyorum. Türk milliyetçilerinin Meclis’te daha güçlü temsil edilebilmesi için adayım. Genel Başkanımızın ifade ettiği üzere MHP’nin daha büyük siyasi güç olması için adayım.

Daha önce AK Parti ile zıt kutuplarda siyaset yapıyordunuz. Şimdi ise Cumhur ittifakıyla aynı yöne koşuyorsunuz. Ne değişti. AK Partimi değişti, yoksa MHP’nin doktrinleri mi?

Genel Başkanımızın yaklaşık iki ay önce MHP Grup Toplantısı’nda söylediği bir cümle var. Ülke elden gittikten sonra neyin siyasetini yapacağız. Darbe girişimi, terör, güvenlik sorunu yaşanan ülkemizde felaketin eşiğinden döndük. 7 Haziran’dan sonra MHP ülkemiz için elini değil, gövdesini ortaya koydu. Partimiz dış güçlerin oyunlarına karşı geliştirilen politikalara destek verdi. Ülkemizin ihtiyacı olduğu için bu politikalar desteklendi. Bundan sonraki süreçte şahlanış yaşandı. MHP’nin çizdiği politikalar ülkeye yön verdi. Türk Milletinin 15 Temmuz sonrası tankların önüne geçerek direnmesi siyaseti yerli ve milli politikalar üretmeye zorladı. Siyasi parti olarak söylemlerimizi devletin istediği istikamete göre aldık. FETÖ, terör, dış politikada yaşanan kaygılara karşı ortak tavır aldık. Partimizin durduğu yer daha iyi anlaşıldı. Millet istedi, siyaset o yöne hareket etti. Genel Başkanımız Türkiye’nin hareket tarzını işaret etti ve o yönde hareket edildi. Türkiye 1923’te tek partili, 1946’da çok partili sisteme geçti, 15 Temmuz sonrası anayasa değişikliği yapılarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin gerekliliği ortaya çıktı. Yasama, yürütme ve yönetimde ciddi değişimler öngörüldü. İktidar buna rıza gösterdi. Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği istikamette süreç tamamlandı. Akabinde ülkede yaşanan tıkanıklığın aşılması için erken seçim kararı alındı. 7 Haziran seçimleri sonrası MHP’nin dillendirdiği şeyler 15 Temmuz’da ortaya çıktı. Devlet ve milletin ihtiyaçları Cumhur İttifakı’nı ortaya çıkardı. Herkes milletin çizgisine geldi. Millet gövdesini ortaya koydu. Milli refleks siyaset dünyasını şekillendirdi.

Milletvekili seçildiğiniz taktirde, ilk icraatınız ne olacak?  

Nasip olur Milletvekili seçilirsem Çorum’un meselelerini, ihtiyaçlarını, taleplerini Meclis’te yerine getirmek için çaba göstereceğim. Milletimizin arzu ve ihtiyaçları doğrultusunda siyaset yapacağız.

Millet ittifakıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Millet İttifakı bileşenlerini 5 benzemez olarak yorumluyoruz. Genel Başkanımız bizden önce onların bir araya gelip cümbüş ittifakı kurmalarını önermişti. Cumhurbaşkanı karşıtlığı ve dış güçlerin isteği ile bir araya geldiler. Parti yapıları birbirine benzemeyenler Millet İttifakı diye bir şey kurdular. Hile ve hülleler yaparak vekil transferleri yaptılar. Görünen yerlerin dışında buluşup el sıkıştılar. Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı Adayı göstermeye çalıştılar. Batı basını Gül için barışçıl aday diyordu. Türkiye’nin Afrin’den çekileceğini yazıp çiziyorlardı. Bunları arka planda buluşturan FETÖ, dış güçler ve batı ülkeleriydi. Bu bir proje. Daha sonra vekil transferleri yaptılar. Ayrı ayrı cumhurbaşkanı adayı çıkarıp seçimde ittifak kararı aldılar. Millet bu yaptıklarının hepsini ibretle izleyerek not etti. SP Genel Başkanı çıkıp Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkmasını istedi. CHP son dakikaya kadar adayını belirleyemedi. Vatandaş millet değil, zillet ittifakının yaptıkları not etti.

Çorum’un birinci derecede sorunu nedir ve nasıl bir Çorum hayal ediyorsunuz?

Çorum çevre illere göre nüfus, sanayi ve kalkınma olarak en ileride olan bir şehir. Ama bir bakıma Çorum devletten yeterli payı alıp yerel kalkınmayı sağlayamadı. Asıl sorun hükümet ve devletten yeterli yatırımı alamaması oldu. Yakın geçmişte MHP olarak Çorum’un ekonomik tablosunu ortaya çıkarınca şehrimizin Türkiye’de çok geride kaldığı anlaşıldı. Çorum çok daha fazlasını hak ediyor. Çorum’un devlet ve hükümetten daha fazla yatırım alabilmesi sadece bir siyasetçinin yapacakları ile olmaz. Siyaset, sivil toplum, vatandaş harekete geçerek hükümet nezdinde baskı unsuru olmalı. Sadece siyasetle değil, topyekün uzlaşma ile Çorum’un yerel kalkınması sağlanmalı. Havaalanı, demiryolu için şehir seferber olmalı. Çorumlunun ekseriyetinde uzun yıllardır bakan çıkaramadığımız için hizmet gelmediği düşüncesi hakim. Çorum’a elbette bir takım hizmetler yapılmıştır. Ancak sanayi, tarım ve şehircilik hizmetleri için şehir kenetlenmeli, hükümete baskı oluşturmalıyız.

* BUNDAN SONRAKİ ELVAN YILMAZ'LA 5 SORU 5 CEVAP'IN KONUĞU AK PARTİ 1. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI AHMET SAMİ CEYLAN

Son Güncelleme: 31.05.2018 01:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165