‘Milletimiz uyanık olmalı’

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, yaptığı basın açıklamasında, son günlerde yaşanan olaylar hakkında uyarılarda...

25 Ocak 2014 Cumartesi 16:32
 ‘Milletimiz uyanık olmalı’


Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, yaptığı basın açıklamasında, son günlerde yaşanan olaylar hakkında uyarılarda bulunarak, gelinen süreci özetledi. Amerikan Merkez Bankası'nın oynadığı oyunları aktaran Cıdık, halkın uyanık davranıp tüm yaşananları aklı selim ile takip etmesi gerektiğine işaret etti.

SP İl Başkanı Faruk Cıdık, basın açıklamasında şunları söyledi; "Amerikan Merkez Bankası Fed aylık olarak 85 milyar Dolar basar ve dünya piyasasına sürer, bu para doğrudan borç olarak ABD'ye yakın iktidarlara verildiği gibi ilgili iş adamları vasıtası ile dünya üzerindeki Mal varlıkları toplanır, Ülkemizde bu paradan özellikle AKP döneminde çokça yararlanılmıştır . Ülkemizdeki bir çok fabrika ve kurum bu karşılıksız paraya karşılık elimizden çıkarılmış, devlet borcu iki katına çıkmış özel sektör ise 255 milyar dolara dayanan rekor borç seviyesi ile adeta çıkmaza girmiştir. İsrail kontrolündeki Fed dünyadaki mal varlıklarının ve hizmet karşılığının nerdeyse on katı kadar doları piyasaya sürmüştür. Bu haramzade yapı Titan vari bir sistemdir ve sona yaklaşmıştır, onlarca sene bu şekilde borçlandırdıkları ülkeleri sömüren batılılar dünyayı iflasın eşiğine getirmişlerdir.

ABD'de yaşanan kepenk kapatma işlemi artık bu yapının sonunun geldiğinin işaretidir. ABD bu şekilde yola devam edemeyeceği için karşılıksız para basma işlemini sonlandırma kararı almıştır. 17 Aralık günü bu karar açıklanmış Türkiye gibi sıcak para bağımlısı ülkeler büyük şok yaşamışlardır, ülkemizde piyasalar saat farkı nedeni ile bu kararla geç yüzleşecekken ne tesadüftür ki bu kısa saat farkında derlenen bir operasyonla yüzleşmeyi tercih etmiş, iflastan büyük ustalık sonucu İstiklal mücadelesi çıkarma uyanıklığına girmiştir. Açıklanan operasyon gerekçelerini zaten sağır sultan bile duymuş olmasına rağmen Fed kararları ile çakışması çok manidardır. Fed'in ilk açıklaması para basmayı tümden bitirdi olarak algılanmış açık olan ve sıcak paraya muhtaç piyasalar büyük darbe yemiştir, saat farkı ile Türkiye malum sonucu beklerken bir operasyon patlatılmış ama Fed yine bir kaç saat içinde biz para basmayı tümden bitirmedik piyasalara bakacağız sadece 10 milyar dolar azaltıyoruz demişlerdir.

Aslında Türkiye'deki operasyon ilk açıklama yani tümden para basılmasının durdurulması üzerine bina edilmiş, iflastan AKP en az zararla kurtarılmaya çalışılmış iflasa perde çekilmiştir. Oysaki Fed'in Türkiye'deki operasyonun başlaması ile yaptığı ikinci açıklama işleri bozmuş ve 29 ocaktaki diğer Fed kararlarına kadar işi uzatmıştır. AKP elindeki üretim yapan fabrikaları satmış 240 milyar dolar olan toplam borcu 600 milyar dolara çıkarmış ve tüm yaşamını sıcak paraya bağlamıştır. Bu cırcır böceği misali ehlikeyf hal, Fed'in kararları ile bitmek üzeredir. Bu sıcak para karşılığında sadece fabrikalarımız kurumlarımız satılmamış borç iki katına çıkarılmamış ayrıyeten Irak'ta Libya'da, Afganistan'da, Suriye'de haçlı ile işbirliğine gidilmek zorunda kalınmıştır.

AKP bir operasyonla maalesef eserinden kurtulmaya çalışmaktadır. Tüm halkımızı uyanık olmaya oyunları görmeye davet ediyorum. Birilerinin derin hesaplaşmaları üzerine bir birlerinizi kırmayınız sonra gerçekler açığa çıktığında yine sizler yüz yüze bakacaksınız. Zaten ülkemizde yeterince kamplaşma vardır bir yeni cephe daha açılmasına izin vermeyiniz. Şunu unutmayınız ki bu Millete tüm tuzak kuranlar eninde sonunda o tuzağa kendileri düşmüş ve hüsrana uğramışlardır. Fed 29 ocak günü bir toplantı daha yapacak burada alınan karar ile Türkiye yeni bir şoka girecek veya bir süre daha durumu kurtaracaktır. 29 Ocak günü öncesi ve sonrası büyük sansasyonel olaylar olabilir bu sizi yanıltmasın, bu olayları kim körüklerse körüklesin biliniz ki iflası örtmek için oynanan kirli bir oyundan ibarettir. Çıkarılmak istenen HSYK yasasında bile devletin bağımsız yapısı yıkılmak istenmekte, bunu büyük olasılıkla ret edecek Cumhurbaşkanı bahane edilerek Ecevit döneminde yaşanan Ecevit Sezer krizine benzer bir kriz çıkarılmak bile istenebilir. Cumhurbaşkanı oyunu iyi okumalıdır yoksa bu iflas ona da fatura edilebilir. Batılı ekonomi uzmanları Fed parayı keserse bundan 20 üzerinden 18 ile en çok Türkiye etkilenir ikinci Bolivya ise 13 ile etkilenir diye bir liste yayınlamışlardır. Bu yaşadıklarımız bilinen ve görünen bir gerçeğin karşılığıdır. Bu ülkede develüasyon olmuştur, Fed ikinci açıklaması ile iflastan öyle bir oyunla kurtulamazsınız mesajı vermiştir ve karşılığında ne istemiştir bilinmemektedir.

Sonuç istediği gibi olmamışsa para kesmeye devam edecektir şiddetini ise onlar belirleyecektir. Merkez bankası yöneticileri istifa etmelidir, Dolara 2 liranın altında iken milyarlarca dolar piyasaya sürerek müdahale etmişler bizim uyarılarımızı dinlememişlerdir, gerçekler böyle iken dövizi durdurabileceklerini sanmışlar müdahalelerinde nerdeyse 20 milyar dolar piyasaya sürmüşler ama dolar 30 kuruştan fazla artmıştır, bunun anlamı şudur; 20 milyar çarpı 30 kuruş zarar vardır, ellerindeki doları anlattığımız gerçekler ışığında tutsalardı şimdi bu zarar olmazdı, merkez bankası bu sistemde figürandır, bu sistem iflas etmiştir. AKP şimdi 29 ocak günü acaba idam fermanı imzalanacak mı imzalanmayacak mı onu beklemektedir, Milli Görüşün Milli plan ve programlarını terkeden AKP batıl yolda batmıştır. Bu daha önce Milli görüşten koparılan Anap'ta da yaşanmıştır. Aynı oyun değişik şahıslarla isimlerle tekrar oynanmış ve aynı sonuca ulaşmıştır, aziz Milletimizin bu girdaptan en zararla çıkmasını temenni ediyor ve bir hakkın sahibine teslim edilmesini rica ediyorum. AKP ekonomisini yere göğe sığdıramayan yabancı ekonomistler, ülkemizde yayınladıkları övgü dolu raporlar dışında kendi aralarında ise AKP'yi düşürdükleri tuzağı bir raporda şu cümle ile sonlandırmışlardı; " Türkiye'nin ekonomik gidişi bu haliyle sonuçta cehennemin dibindedir" evet bu raporu ele geçirip basına kamuoyuna duyuran rahmetli Erbakan hocamız da sonuçta şunu demiş "bakın elin oğlu kendi arasında şişirdikleri sistemi nasıl özetlemiş buna bakarak AKP'ye oy veren cehenneme bilet almış olur dikkat edin uyarısı yapmıştır" maalesef malum odaklar sinsi ve kurnaz işbirlikçiler bu tarihi uyarıyı saptırmış, Erbakan cennete ve cehenneme gireceklere karar veriyor gibi basit fitnelerle büyük gerçeği gizlemişlerdir, işte yaşananlar yabancıların on yıl önceden kurdukları ekonomik yapının cehennemin dibine yaklaşmasından başka bir şey değildir, bu münasebetle rahmetli Erbakan Hocamızı Rahmetle anıyor bir kez daha uyarılarının nasıl değerli ve isabetli olduğunu anlıyoruz. Mekanı Cennet olsun, o hep Milletini en doğru şekilde uyardı, halkımızın bu yaşananları doğru anlaması tekrar yanlışa düşmesini engelleyecektir, kamuoyuna saygıyla duyurulur."






Son Güncelleme: 25.01.2014 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.