Milletvekili Kaya’ya cevap gecikmedi

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ile Osmancık Belediyesi arasında ilginç bir tartışma yaşanıyor,

16 Temmuz 2019 Salı 10:06
Milletvekili Kaya’ya cevap gecikmedi

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ile Osmancık Belediyesi arasında ilginç bir tartışma yaşanıyor,

'17.5 MİLYON' ÖDENEK ALDIK' DEMİŞTİ

Milletvekili Kaya, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Daire Başkanlığı ile yaptığı girişimlerin ardından Osmancık Belediyesi’ne 17.5 milyon lira maddi kaynak aktarıldığını açıkladı. Söz konusu kaynağın belediyenin TEDES alacakları olduğu belirtildi. Kaya’nın girişimi ilçe yerel gazetelerinde yayınlandı.

ALACAK TAHSİLİ İSTEMEDİK, O PARA FİRMANIN ALACAĞI

Gelişmeler üzerine Osmancık Belediyesi’nden açıklama geldi. Belediye Başkan Vekili Fatih Ergün, basın toplantısı düzenledi ve Milletvekili Kaya’dan belediyenin herhangi bir alacağının tahsili için talepte bulunulmadığının altını çizdi. Ayrıca söz konusu paranın aslen belediyenin değil, TEDES firmasının alacağının tahsilatı olduğunu savundu.

Haberleri bir algı operasyonu olarak değerlendiren Ergün, “Bu paranın bir kısmı Nisan ayında, bir kısmı Mayıs ayında, son olarak bir kısmı da 2 Temmuz’da geldi. Nisan ayında alınan para, Mayıs ayında alınan bir para, şimdi 13 Temmuz’da basın açıklaması niye yapılır. Bu parayı sen almışsan Nisan ayında aldığını neden Nisan ayında açıklamadın? Bir de bu para bize 2 Temmuz’da geldi. Şimdi neden 13 Temmuz’a kadar bekledin açıklama yapmak için? Acaba 13 Temmuz’da mı bu paranın geldiğinden bilgin oldu? 2 Temmuz’dan 13 Temmuz’a kadar ne oldu? Biz şöyle bir ithamla karşı karşıya kalıyoruz. Yarın algı oluşturulmaması için elbette böyle bir haber servisine karşı çıkmak durumundayız.” dedi.

VEKİLE HATIRLATMA

Milletvekili Kaya’ya ilçenin çözüm bekleyen iki önemli problemini de hatırlatan Ergün, şöyle devam etti; “Sayın vekile düşen görevler tatbiki de var Osmancık ile ilgili. Bu memleket hepimizin. Hep beraber hepimize düşen görevler var. Mesela Dereboğazı’nda Arıtma Tesisi kurulması gerekiyor. Burada sayın vekilimizin desteğine ihtiyacımız olabilir. Bu noktada ağırlığını koyarsa bir TEDES alacağından daha etkili olur diye düşünüyorum. İkincisi Kırkdilim Yolunun yapılması noktasında buranın takibine kıymetli zamanlarını harcarsalar doğru olur diye düşünüyorum.

OSMANCIK 2’DEN BÜYÜK
Biz buraya tesadüf gelmedik. Biz emeklerimizle, halka kendimizi anlata anlata, çalışa çalışa geldik. Hak, hukuk, adalet gözeterek geldik. Asla hiçbir şeyden geri durmayacağız. Biz tabi ki memlekete hizmet için geldik, Osmancık’a hizmet etmek istiyoruz. Çünkü Osmancık 2’den büyük”

Son Güncelleme: 16.07.2019 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osmancuklu 2019-07-16 16:35:20

O arkadaş ne yapmaya çalışıyor. 3 beş kuruşu var diye mi konuşuyor. Dününü unutmuş heralde. Vekil öyle veya böyle bir adım atmış ona mı düşmüş cevap vermek. O kimki...Sahi Osmancığımızın belediye başkanı kim.. Sayın Gelgör dikkat et. Osmancıklı sana güvendi. Sen bu tür insanlara yem olma. Lütfen

Avatar
şeherli 2019-07-26 14:58:34

Yav siz ne içip ne yiyorsunuz adam belediyeye böyle bir para gelmedi şirketin parası diyor siz teşekkür etsin diyorsunuz.o kadar fanatik olmayın GERÇEKLER ÇOK ACI.

Avatar
bilgihan 2019-07-16 17:33:10

sayın vekile destek olacagınız halde elestiriyosunuz yazık gerçektn sayın vekil temmuz başında para aktarıldığını söylemişti iyi araştırın bunu ayrıca ne güzel yardımcı olmuş bu parayı alamayan belediyeler var daha siz ne güzel vekil sayesinde almışınız.sizin yaptıgınız meyve veren ağacı sökmek bence derhal oguzhan vekile teşekkür etmeniz gerekiyor.evet osmancık oguzhan vekille beraber büyük bunu unutmayın... destek olunn teşekkürlerr vekilimmmmm sizinleyizzzz.

Avatar
bilgihan 2019-07-16 20:13:15

osmancık belediye başkanı umarım gerekeni yapar.oguzhan vekilede bir teşekkür eder.çünkü yine söylüyorum halen bu paraları alamyan belediyeler var.oguzhan kaya içişleri üyesi olduğu için memleket için çalşiyor bide böle osmancık ikiden büyük falan yanlış osmancık vekiliyle büyükk dünü unutmayalım.oguzhan kaya osmancığın gururudur.tarihe bi bakın osmancıklı öz osmancıklı kaç vekilimizz varr.selamlar.

Avatar
osman demir 2019-07-17 03:02:34

tedes'in patronu kim