Milletvekilliği için istifalar başladı

Partilerde teşkilat yöneticilerinin milletvekili adaylığı için gayrı resmi seçim takvimi işlemeye başladı.

07 Aralık 2022 Çarşamba 19:29
Milletvekilliği için istifalar başladı

Partilerde teşkilat yöneticilerinin milletvekili adaylığı için gayrı resmi seçim takvimi işlemeye başladı. İl başkanlarının aday adaylığı konusunda nabzını yoklayan AK Parti’de, Genel Merkez’in onayı olmadan adaylık için istifa edilmemesi talimatı verilirken, onay verilen il başkanlarından bu ay sonuna kadar istifaların alınacağı belirtiliyor.

PEŞ PEŞE İSTİFA AÇIKLAMALARI

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir imzalı habere göre; Cumhur İttifakı ortağı MHP’de ise Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin il başkanları toplantısında verdiği talimat uyarınca aday adaylığı için il başkanlarından peş peşe istifa açıklamaları gelmeye başladı. CHP’de ise il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri için belirlenen takvim uyarınca 5 Aralık’ta başlayan aday adaylığı için istifa süreci 26 Aralık’ta tamamlanacak. CHP’de milletvekilliği için 40-45 civarında il başkanının istifası bekleniyor.

CHP İL BAŞKANLARI

CHP, örgütünden istifa edenlerin yerine Parti Örgütü, Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmaması, boşlukların doldurulmamasını istedi. CHP adaylık nedeniyle boşalacak örgüt temsilcilerinin yerine tecrübeli, geçmişte seçim başarıları olan isimlerin yanı sıra, seçim sürecinin sert geçeceği öngörüsüyle genç ve dinamik isimleri de tercih edecek. CHP, milletvekili olmak isteyen belediye başkanları için ise YSK’nın belirleyeceği takvim çerçevesinde kamu görevlileri için ilan edilecek resmi seçim takvimini uygulayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarının milletvekili adaylığı için istifalarına sıcak bakmadığı belirtilirken, bu konuda istisnalar olabileceği ifade ediliyor.

MHP İL BAŞKANLARI

MHP il başkanlarından da aday adaylığı için istifa açıklamaları peş peşe gelmeye başladı. Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Denizli İl Başkanı Yusuf Garip, Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve Mardin İl Başkanı Ferhan Bozkuş önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için şu ana kadar partideki görevlerinden istifa ettiklerini duyuran isimler arasında yer aldılar. İl Başkanlığı görevini bırakan MHP’li isimler, istifalarını “Devlet Bahçeli Beyefendi’nin İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları uyarınca, MHP Parti Tüzüğü’nün 94. maddesine istinaden, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyeti ile ayrılmış bulunmaktayım” açıklamalarıyla duyurdular.

Son Güncelleme: 07.12.2022 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2022-12-07 22:54:01

kibirli ukala a sami inşAllah aday olmaz ,yoksa reise oy yok

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-12-07 21:00:07

Çorum da 3 MİLLETVEKİLİ bir partiye, 1 MİLLETVEKİLİ diğer partiye, kaybeden her zaman Çorum olacak. Takım tutar gibi parti tutulursa kaybeden her zaman Çorum olur. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
vatandaş 2022-12-08 11:24:43

Çorum'un etrafı kaçak hobi bahçeleri ve kaçak yapılarla dolu. ancak ne hikmetse birkaç binaya ceza yazılıyor birkaç yapı yıkılıyor. Bu kaçak yapılırken göz yuman yetkililer ceza yazmak için mi görmezden geliyorlar. bir yerde onlarca kaçak yapı varken neden birkaçına yazılıyor. akparti ilçe yönetiminde olmak tarlanın her yerine beton attırıp kaçak yapı yapmak hakkını veriyor mu mesela. büget atçalı ovasaray paşaköy sarmaşa iskilip yolu üzeri seydim barajı çevresi serpin yolu üzeri kaçak yapılarla dolu neden onlara işlem yapılmıyor. size verdiğim oylar haram zıkkım olsun. bir daha da verirsem elllerim kopsun.

Avatar
Kenan 2022-12-07 20:23:57

acaba çok foto çektirenler mi listeye girecek yada Yıllarda %70 üstü oy veren halkın içinden siyaset üstü kişilikler ortaya çıkacakmı, gerçi siyasete para lazım

Avatar
Tuna 2022-12-08 06:09:54

3 +1 bu sefer olur mu ?
Vatandaş önçe mutfak, Çevresine Çoruma yapılan yatırımlar, Çoruma ne yapıldı vede cebine bakar gibi bu sefer 2+1+1 gibi

Avatar
Bahattin özkabakçı 2022-12-08 19:41:58

Beni de soğuttunuz ya ak partiden helal olsun.

Avatar
Halil 2022-12-07 20:43:51

Akp Başkanı da edecek ellam .

Avatar
reis 2022-12-08 10:31:57

Ca