Muhalefette ne var ne yok?

İktidar partisinin durumu malum. Peki muhalefet ne yapıyor?

24 Aralık 2018 Pazartesi 21:13
Muhalefette ne var ne yok?

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’da siyaset uzunca bir süredir AK Parti’de yaşanan Belediye Başkan Adaylığı sürecine takılıp kilitlendi. Art arda iki başkan adayının değişmesi, üçüncü isim üzerinde mutabakat sağlanarak kamuoyuna deklare edilmesinin ardından, iktidar partisi ve onun etkilediği önemli bir alanda genel bir rahatlama olduğu düşünülürken, yeni yeni hamleler kulisleri tekrar hareketlendirdi ve Çorumlu birkaç kez seyrettiği aynı filmi tekrar izlemeye başladı. Bu arada siyasetten daha fazla ekonomideki gelişmeler sokaktaki vatandaşın birinci sıra gündemi.

AK Parti’de olup biten gelişmelere karşılık muhalefet ne yapıyor diyenler çıkabilir. İktidar partisi bu haldeyken muhalefeti merak etmemek elbette mümkün değil. Bakın muhalefette neler yaşanıyor?

MHP’DE ADAY SAYISI 6’YA ÇIKABİLİR

MHP’de Çorum Belediye Başkan Aday Adaylığı için 5 isim belli oldu. Aday sayısının 6’ya çıkabileceği söyleniyor. Meclis üyeliklerine başvurular da devam ediyor. 24 Haziran seçimlerinde birinci sıra  milletvekili adayı olan Mehmet Akif Aras’ın da başkan adaylığı için isminin halen geçtiğini söyleyebiliriz.

İYİ PARTİ’DE DE ADAY BELLİ DEĞİL

İYİ Parti’de bazı ilçelerde başkan adayları açıklanırken, merkez için kulislerde İl Başkanı Bekir Özsaçma’nın adı geçiyor.

SP'YE DIŞARDAN ADAY

Saadet Partisi'nde ise belediye başkan adayının Çorum dışından birisinin olacağı tahmin ediliyor.

CHP SAKİN VE SESSİZ

Çorum’da AK Parti’den sonra en fazla oya sahip ikinci parti konumundaki CHP’de merkezin belediye başkan adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Özgür Kılıç oldu. İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliği ve belediye meclis üyeliği görevleri nedeniyle kendi tabanı dışında sağ seçmen nezdinde tanınıp bilinen Kılıç, partisinin düzenlediği aday tanıtım toplantısından sonra pek görünmedi. Bazı noktalarda açık hava reklam mecrası billboardlara giren Kılıç, yine CHP’nin birkaç ilçede düzenlediği aday tanıtım toplantıları ile firma açılışlarında boy gösterdi.

ADAM ADAMA MARKAJ

Öğrendiğime göre, kamuoyunda ön plana çıkmayan CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, ‘Adam adama markaj’ diyebileceğimiz sıkı bir çalışma içine çoktan girmiş bile. Kendi bürosunda ziyaretçilerini kabul eden, zaman zaman görüşmeler yapan Kılıç’ın, bir yandan AK Parti’de yaşanan baş döndürücü adaylık sürecini ve sıcak gelişmeleri takip ettiği muhakkak. Diğer taraftan da MHP ve İyi Parti’nin başkan adaylarının netleşmesini bekliyor olmalı. Partisinin yapacağı seçim programının yanı sıra Çorum Belediyesi’nin bilhassa mali yapısını mercek altına aldığı belirtilen Kılıç, şehirle ilgili meseleleri, çözüm önerilerini ve projelerini de şekillendirmeye başlamış.

Siyasetin etkin olan kesimleri ile yaptığı rutin görüşmelerin yanı sıra tüm mahallelerden gelen talepler üzerine kendiliğinden organize olan gruplarla çay, kahve ve yemek sohbetlerinde bir araya geldiği duyulan Kılıç’ın, bu vesileyle yarı kapasite tam saha çalıştığını söyleyebiliriz.

CHP’li Kılıç, kentin tüm katmanları üzerinde hissedilecek yoğun seçim çalışmalarına resmi takvimin başlaması ve diğer siyasi rakiplerin başkan adaylarının netleşmesiyle birlikte başlayabilir.

Son Güncelleme: 29.03.2019 00:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikret 2018-12-25 12:51:58

Ak Parti'nin adayı 'küçük dağları ben yarattım' modunda gezerken CHP'nin adayı gayet mütevazı şekilde gönül almaya devam ediyor. İlk kez CHP'ye oy vereceğim sanırım.

Avatar
Yorum 2018-12-24 22:26:41

Özgür Kılıç chp den dahi aday olmuş olsa çorumu seven halkın içinden eğitimli belediyeyi çorumu çok iyi bilen herşeyden önemlisi temiz ve suan başkan olmayı hakeden tek adam corumda inşAllah kazanır bu işi hakkaniyetle yapacağına inaniyorum

Avatar
yorumsuz 2018-12-25 10:57:42

felaket tellallığı mı gerçekleri görün artık çorum ne durumda bir bakın

Avatar
Ahmet 2018-12-25 01:10:21

Karadağ ve asc taraftarlarını korku sarmış görünüyor. Ama halk halil İbrahim aşgın etrafında kenetlendi bunu görün artık. Felaket tellallığı yaparak ortalığı germeyin artık yeter.

Misafir Avatar
Karadağ ve ASC 2018-12-25 13:21:17 @Ahmet

Yahu,siz siyasetten anlamıyorsunuz.Biri MYK üyesi ve vekil,diğeri ise il başkanı,Aşgın ise daha aday,ismi,icraatları ve tercihleri üzerinde epey tartışma yapışıyor.Nedir tartışılan hususlar,yazmaya gerek var mı?Bir aday,vekili,il başkanını yanına almadan siyasette başarı sağlayabilir mi?Tek başına sonuç alacak bir siyasi geçmişi yok.Halkın Aşgın etrafında kenetlendiği de yok.Tek başına geziyor.Bir de Egemenlik gazetesinin baş yazarı yanında,başka?

Beğenmedim! (1)
Avatar
Hakkaniyet 2018-12-25 02:13:33

Birde chp deneyelim bakarsın iyi olur. Yine diyorum bana görevden alınan baskanın neden görevden alındığını söylesinler ak partiye oyum helal olsun.

Avatar
Reis 2018-12-24 22:08:57

Yeni bir adayla ak parti seçime girmeli yoksa şansı yok.

Avatar
Ali 2018-12-24 23:54:14

Son durumlardan sonra maalesef Ak partinin hiç şansı yok
Üç başka adayı değişti hepsinde defo
Yazık olmasın partimize
Emek var
Temizlik şart

Avatar
MHP seçime ortaktır. 2018-12-25 13:27:05

MHP yi boş görmeyin.Bunca yıldır takip ederim.Kendiliğinden müracaat eden bu sayıda aday olmamıştı.Bazıları görüntü verse de,müracaatı ciddi olan adaylar var.Belediye meclisi içinde kariyerli ve temsil kabiliyeti olan isimlere teklif götürüyorlar.MHP seçime ortaktır.Haberiniz ola.